Stem på månedens beste bilde.

Du kan nå stemme på dine favorittbilder i konkurransen vår.

Bli en bedre fotograf med Workshop på Danebu Kongsgård

Velkommen til fotoworkshop med fotograf Roger Brendhagen på Danebu Kongsgaard i samarbeid med Foto.no.

Grunnkurs i Lightroom Classic [Tønsberg]

Kurs i Adobe Lightroom - Tønsberg: Lightroom er digitalfotografenes drømmeverktøy og tilbyr omtrent alt man kan ønske seg innen bildearkivering, redigering og deling. Dette kurset hjelper deg til å komme godt i gang, lære god arbeidsmetodikk og utnytte de allsidige verktøyene for bildebehandling. Kurset går over en helg og passer for deltakere ønsker å lære Lightroom fra grunnen av eller å forbedre sin arbeidsflyt og utnyttelse av programmet. [Tønsberg, 20.–22. november 2020.]

Oppdag Oslo med kamera!

Fotoworkshop i Oslo: Bli med på en annerledes og inspirerede fotoworkshop hvor du utfordres til å se Oslo på nye måter – gjennom ditt eget kamera. I løpet av en helg utforsker vi bylandskapet og menneskene i Oslo og du blir utfordret på din fotografiske kreativitet fra start til mål. Denne workshopen spesielt bra hvis du føler at fotograferingen din har lett for å gå i vante spor. [Oslo, 5.–6. desember 2020.]

Kurs i kreativ fotoredigering med Photoshop

Photoshopkurs Tønsberg: Lær de smarte triksene med Photoshop og skap litt magi med bildene dine! Dette er et kurs som passer for deg som ønsker å legge et godt grunnlag for å bli dyktig innen bildebehandling med Photoshop. Kurset går over 4 kvelder slik at du har god anledning til å øve på egenhånd underveis. [Tønsberg, 20.-21. oktober og 3.-4. november 2020]

WORKSHOP: Serier fra Lofoten

INVITASJON til å delta på en kreativ reise i Lofoten sammen med Kunstfotograf Trym Ivar Bergsmo i samarbeid med gallerist, kurator, grunder Elisabeth N Aanes.

Høstmessen på nett og i butikken

Til årets høstmesse her på Foto.no har vi tatt spesielle smittevernhensyn. Alle arrangementer i butikken blir derfor strømmet direkte, og tilbudene gjelder naturligvis både i de fysiske butikkene og på nett.

Høstutstillinger på Galleri Ullinsvin – Vågå

TID OG ROM – Tomas Carlström, fotografier ANGSTEN HAR MANGE ANSIKTER – Knut Rune Johansson, fotografier

Verdens mest lyssterke AF-objektiv

Vi har sett det før, men det er lenge siden et autofokusobjektiv med blender f/1.0 har vært i salg. Nå er det det igjen.

Et fullformatkamera mindre enn MFT

Panasonic lanserer LUMIX S5, et fullformatkamera som er mindre enn deres egne G9 og GH5.

Ny måned, ny konkurranse

Temaet denne gangen er «Markens grøde»

Folket under nordlyset – i farger

Den danske nordlysforskeren Sophus Tromholt fotograferte i 1882-1883 samer i Kautokeino på en måte som ingen andre hadde gjort før ham. Nå får du disse bildene i farger – og bildene lever.

Varmeproblemene på EOS R5 er redusert

Ny firmware gjør bedre nytte av temperaturmålere og forlenger opptakstiden

Vinneren av 'Fugl' kåret

Det ble Svein R Johannessen fra Hommersåk som vant med bildet Full flaps På Lappugla.

INSPIRERENDE KURS I LIGHTROOM CLASSIC

Adobe Lightroom Classic er et fantastisk program med mange funksjoner. Vi går gjennom oppsett, moduler, verktøy samt tips og triks i redigering som gir deg kunnskap og inspirasjon til å ta bildene dine til et nytt nivå.

INSPIRERENDE KURS I FINE ART PORTRETT

Med fokus på styling, posering, lyssetting og redigering deler jeg alle teknikker som jeg bruker for å skape mine maleriske, premierte Fine Art portretter.

Ruter vil kjøpe foto- og videotjenester. Kan du bidra?

Ruter lyser ut anbud på foto- og videotjenester for å få en person eller firma som kan levere slikt til avtalt tid og pris.

FOTOBOK I LIGHTROOM

Har du lyst til å lære proff Fotobok-design? Jeg har jobbet mye med design av fotobøker, og har veldig lyst til å dele dette med dere. Lær hvordan man planlegger allerede i fotograferingen, hvordan man setter sammen og hvordan man lager et spennende design på Fotoboken.

Redigering Lightroom - Trinn A

Ikke fornøyd med bildene dine? Blir himmelen for lys? Eller kanskje fargene ble borte på det fine landskapsbildet? Lær deg å redigere bildene dine i Lightroom

Pikselens far er død

Russel Kirsch, som var den første til å digitalisere et bilde i 1957, er død, 91 år gammel.

Workshop – portrettfotografering i naturlig lys

Fotokurs i Fredrikstad: Lær noen enkle og smarte triks for å få fine bilder av mennesker utendørs. Kurset går over to dager og på andre kursdag får du tilbakemelding på bildene dine. Du velger selv om du vil fotografere med kamera eller mobil.

Nød lærer naken kvinne å spinne.

Hva gjør du som motefotograf når nedstengning gjør at du ikke får tak i modeller? Du lager dine egne.

Oppdag Oslo med kamera!

Fotoworkshop i Oslo: Bli med på en annerledes og inspirerede fotoworkshop hvor du utfordres til å se Oslo på nye måter – gjennom ditt eget kamera. I løpet av en helg utforsker vi bylandskapet og menneskene i Oslo og du blir utfordret på din fotografiske kreativitet fra start til mål. Denne workshopen spesielt bra hvis du føler at fotograferingen din har lett for å gå i vante spor. [Oslo, 28.–30. august 2020.]

Komposisjon og lys

Dette kurset er for deg som kan innstillingene på kamera, og vil lære om komposisjon og lys.

KAMERA TRINN I

Har du et godt kamera men fotograferer på Auto? Lær å bruke ditt kamera på en effektiv kveld. Lær å få bilder med uskarp bakgrunn, ta bilder i fart, få nok lys og lær deg noen smarte innstillinger du kan ta i bruk med en gang. Dette er et kurs for deg som liker å ta bilder, og vil lære å bruke ditt kamera.

FOTOKURS AKERSELVA

Vil du ta bilder som en proff fotograf? Bli med to prisbelønte fotografer på vandring langs Akerselva og fotografer under veiledning.

MOBILFOTOKURS OSLO

Mobiltelefonen kan gi deg veldig gode bilder. Jeg kan vise deg hvordan. På kurset får du nyttige tips til hvordan du skaper bilder som er interessante, spennende og som skiller seg ut.

Årets EISA-priser er utdelt

Og (nesten) alle er vinnere.

Stem på det beste fuglebildet

Det er tid for avstemning i vår månedlige bildekonkurranse. Hjelp fram favorittbildene dine til en super premie. Kanskje blir det premie på deg også.

Vi rydder opp i minnekortkaoset

Nå er det så mange typer minnekort og så mange ulike standarder at hvis noen ikke er forvirret, er det bare å si fra. Vi prøver å oppklare noen begreper og betegnelser, så du kan velge riktig minnekort. Nå oppdatert med CFexpress.

Canon utsatt for dataangrep

Canon USA har tatt ned nettsidene sine etter det vi mistenker er et ransomware-angrep. Image.canon er også nede etter tap av data.

"Portrettlys Gatelangs" med Terje Skåre 20/8

Dette er et rent praktisk fotokurs over en kveld som handler om å finne og bruke det eksisterende LYSET der du er, naturlig lys eller kunstig lys – som portrettlys. I dette tilfellet det eksisterende lyset langs gata i byen.
Åpne uskalert versjon i eget vindu