Foto Workshop i Romsdalen

Bli med på en foto workshop med Øyvind Martinsen med fokus på landskapsfotografering i spektakulære Romsdalen!

Foredrag på nett med Johnny Haglund

Siden vi ikke kan ha foredrag med publikum tilstede, tar vi det heller på nett. 4 runder, med mulighet for å stille spørsmål underveis.

En gjennomgang av Olympus E-M1 Mark III

Olympusambassadør, Morten Hvaal, har laget en fin video som tar for seg mange av funksjonene, innstillingene og mulighetene i det nye kameraet.

OPPDATERT: Canon sier det er mulig

I dag har Canon sluppet mer informasjon om det kommende superkameraet EOS R5, og imøtegår rykter om at det ikke er mulig å lage.

Teknisk trøbbel med konkurransen

Vi har problemer med bildevisningen i konkuransen. Jobber med saken

Knud Knudsen og veiene

Boka «Fotograf Knud Knudsen – Veien, reisen og landskapet» er en rikt illustrert fortelling om Knud Knudsens fotografiske reise, en reise som også er sammenvevd med Norges modernisering.

Den amerikanske draumen om Norge

Familiane deira reiste til USA i håp om eit betre liv. No drøymer unge norskamerikanarar om gamlelandet. Velkomen til ei virtuell og smittefri utstilling på nett!

Nå må det stemmes.

Ikke gitaren, men i konkurransen vår for å kåre månedens bilde.

«Forstå foto» - koronarammet fotograf lanserer lærebok gjennom folkefinansiering.

Forstå foto er en norsk bok på nesten 250 sider om kamera, komposisjon og kreativitet skrevet av Lars Åke Andersen. Nå kan du støtte prosjektet og kjøpe boka gjennom en spleis på nettet.

Ta små bilder og vinn store premier

Eller ta bilde av små ting og bli med i konkurransen vår, Månedens bilde. Temaet for april er Makro. Førstepremien er et gavekort på 2000 kroner samt ære og berømmelse.

Gratis nettundervisning

Professional Photographers of America har åpnet hele basen av nettkurs nå under krisen, men vær rask.

Vi kjører på som normalt

Til tross for enkelte utfordringer går Foto.no (nesten) som normalt, men vi gir litt ekstra gass.

Vinneren av 'Fritt motiv' kåret

Det ble Kalle Jensen fra Oslo som vant med bildet Flaggspett dans.

Ta astrobilder uten forkunnskap

Med Stellina, et helautomatisk teleskop, kan du ta bilder av himmelobjekter uten å ha dyp kunnskap og kompliserte oppsett. Vi har tatt en kikk på det.

12 tips til hjemmeprosjekter

Sitter du hjemme hele dagen og begynner å bli lei. Her kommer 12 tips til prosjekter du kan kaste deg over for å gjøre dagene mer interessante.

Hva betyr pandemien for deg som fotograf?

NFF ønsker informasjon fra fotografer om hvordan de blir påvirket av den situasjonen vi er oppe i. Bli med i undersøkelsen.

Kamerakur for karantene i koronatider

Her er noen tips til hvordan du, ved hjelp av kameraet, takler brakkesyke og koronavirus.

Tid for avstemning i fotokonkurransen

Nå kan du stemme på månedens bilde. Finn de du liker aller best og gi dem din stemme.

Vårmesse i koronatider

Det er ikke så lett å arrangere vårmesse i disse dager. Det blir derfor en del endringer i opplegget for neste uke.

Lær å bruke ditt kamera - lag flotte bilder

“- Jeg har lært veldig mye, engasjerende kursholder med masse kunnskap. Gleder meg til å dra hjem og prøve det ut.” @frutanem/Instagram

Lag Fotobok i Lightroom, lær av fotografen

Har du lyst til å lære proff Fotobok-design? Lær hvordan man planlegger allerede i fotograferingen, hvordan man setter sammen og hvordan man lager et spennede design på Fotoboken.

Workshop Nordlys Alta

Nordlyset i Finnmark er på sitt beste i oktober. På denne tiden kan flotte solnedganger skape et fantastisk fargespill over himmelen. I de mørkeste timene fyller ofte nordlyset himmelen. Med base i Alta drar vi på turer i regionen og oppsøker spennende natur og jakter på nordlyset! Statestikken for nordlys på disse kursene er 100%! Nytt i år er båttur med fuglefotografering på Altafjorden!

Sommerkurs i fotografering på Venabu Fjellhotell 15-19 juni.

Fotograf Olav Erik Storm tar deg med på 5 kreative fotodager med nytt tema hver dag. Det blir fotoutflukter til mange spennende lokaliteter, personlig oppfølgning, og mye nytt å lære.

Stor vårmesse hos Foto.no

Det blir en uke tettpakket med arrangementer, stands, full fart og gode tilbud i Barcode 16.-21. mars. OPPDATERING: Store endringer i programmet!

Tokina på vei tilbake

Tokina er 70 år i år, og viser fram en rekke nye objektiver som blir lansert utover året. Det ser ut som de satser på et skikkelig come-back som en leverandør av kvalitetsoptikk.

Makro-fotografering på Venabu Fjellhotell med fotograf Olav Erik Storm.

Få kontroll på teknikken og lær hvordan små motiver kan gi deg store opplevelser. Makrofotografering åpner en ny og spennende verden, - bli med inn!

Mirjam Stenevik – “Å kome frå ei øy”

Mirjam Stenevik har over ein periode på fem år dokumentert livet i den vesle øykommunen Austevoll. Prosjektet ser både bakover og framover.

Ny fotokonkurranse, nye muligheter

Denne måneden er det fritt motiv. Send inn dine favorittbilder, eller ta noen nye spennende bilder, og vinn flotte premier og heder og ære.

Filter – kameraets briller

Solbriller og beskyttelsesbriller, kule briller med farget glass, polariserte briller, nattbriller, forstørrelsesglass og annet gøy. Vi ser på hva du kan bruke filter til.

Fotokurs i Skåbu - Hesteslipp i fjellet

Hesteslipp i fjellet er en gammel tradisjon, og hver sommer slippes det hester i blant annet Sikkilsdalen - Sikkilsdalseter. Sikkilsdalen regnes som arnested for den moderne hesteavlen i Norge. I 1868 ble hingsten Veikle Balder sluppet i den vakre fjelldalen, og startet eventyret som rundet 150 år i 2018. NHS har ansvar for slippet i Sikkilsdalen der det går tre hingster med hver sine hoppefølger. Dette er en begivenhet det er veldig gøy og lærerikt å fotografere. Det byr på utfordringer og læring for både nybegynnere og godt øvede fotografer. Det er mulig å fotografere hestene i landskap også etter slippene lenger inn i dalen.

Fujifilm X-T4 med bildestabilisering i huset

Ryktene har svirret i hele år, og nå er det offisielt. X-T4 er her med en del forbedringer – særlig bildestabilisering i kamerahuset.

En liten guide til telekonvertere

Telekonverter er et slite stykke optikk du setter mellom objektivet og kameraet for å øke brennvidden. Men det er ikke alltid du kan eller bør bruke den.
Åpne uskalert versjon i eget vindu