Tamron lanserer reisezoom for Sony fullformat

En kompakt 28-200mm med f/2.8 som største blender kan være interessant for mange.
Tamron har akkurat lansert en superzoom på 28-200mm f/2.8-5.6. Den er med andre ord ganske lyssterk til å være en superzoom, og veier likevel bare 575g. Det kan gjøre den attraktiv for folk som vil reiser lett, men likevel ha fleksibilitet med et stort zoomområde.

Objektivet blir en direkte konkurrent til Sonys egen 24-240mm f/3.5-6.3, og er mer lyssterk og vesentlig lettere (Sony-objektivet veier 780g), men har mindre vidvinkel og mindre tele.

Objektivet virker skikkelig bygd, og leveres med solblender, men det har ikke bildestabilisator, da det finnes i de fleste kamerahusene det passer på.

Vi kjenner ikke til bildekvaliteten, men det er lettere å lage en 28-200mm enn en 24-240mm, og produsentene blir flinkere på slike lange zoomer etter som tiden går, så det kan være at den faktisk er bedre enn Sony-varianten, uten at vi skal spekulere for mye i det.

Prisen er satt til 10 190 kroner, og det er ganske nær Sony 24-240 som ligger på 10 379 i skrivende stund. Det betyr at dersom det ikke er mye som skiller på bildekvalitet, blir det fort en avveining mellom lysstyrke og størrelse på den ene siden og zoomområde på den andre.

Leveringen ser ut til å starte 25. juni.

Vi har laget en unboxing-video av objektivet.

__________________________________________________
Her finner du objektivet i nettbutikken.

 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu