Aftenstemning inkl. hornugle

På senvinteren hadde jeg mange flotte møter med hornuglene. De var mest aktive på kveldstid – og det var noen kjølige, men spennende kveldstunder!
Etter å ha observert dem på avstand – fant jeg ut hvilke utkikk-kvister de brukte under jakten. Så etterhvert viste jeg hvor jeg kunne legge meg i skjul for å få de bildene jeg var på jakt etter. Denne kvelden lå jeg jeg stivfrossen i ei grøft – men så lenge ugla kom dit jeg ønsket så ble jeg varm. Med andre ord: Jo mere jeg planlegger – desto mer flaks får jeg!

Nikon D5, 800/5,6, 1/400, f/5,6, 3200 ISO
Roger Brendhagen - Aftenstemning inkl. hornugle
Aftenstemning inkl. hornugle
Roger Brendhagen
Nikon D5, 800/5,6, 1/400, f/5,6, 3200 ISO

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Øystein N.
Ja dere har sikkert rett. Spørsmålet mitt var kanskje ikke så gjennomtenkt, mer intuitivt, for jeg syntes liksom at både ugla og månen er fokusert, og det føltes litt uvanlig når ugla er så nærme fotografen (bare hodet dekker månen). Og så er det skarpe tegninger i fjærdrakta - jeg syns det er vanskelig å få noe annet enn en svart silhuett når jeg fotograferer rett mot månen. Men jeg innser med største selvfølge at jeg stiller i en helt annen divisjon enn fotografen, og at jeg har fått noe å strekke meg etter.
17.9.2018
Per Inge Ø.
Dette er nok fullmånen ja.
14.9.2018
Erik F.
Det er mest sannsynlig fullmånen, men jeg har bedt Roger om å kommentere det, så du får et ordentlig svar :-)
12.9.2018
Øystein N.
Supert! Vil prøve det samme, så et praktisk spørsmål: Den lampa i bakgrunnen, er det et fastlys som var tent før ugla kom, eller blitz? Hvis blitz, ble ugla skremt så du fikk bare dette ene bildet?
10.9.2018
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu