Mitt prosjekt: Beards of Bergen

I nærmere et år har han fotografert Bergens-menn med skjegg.
- En høstdag var mine kamerater og jeg på en tur i byen, da vi ble spurt om penger av en "tigger". Dette skjer daglig i Bergen, så vi sa pent nei og gikk videre. Etter noen sekunder tenkte jeg litt over det interessante utseende til mannen, og valgte å spørre om jeg kunne ta hans portrett mot en liten slant, forteller (anonym) om det som skulle utvikle seg til å bli et langtids fotoprosjekt om menn i Bergen med skjegg.

For mannen sa ja til å bli fotografert, og (anonym) tok et bilde han syntes ble naturlig og ærlig.

- Bildet fikk mye oppmerksomhet og gjorde at jeg fikk lyst til å lage et prosjekt med lignende portretter. Etter inspirasjon fra Humans of New York kom jeg opp med tittelen Beards of Bergen ved hjelp av min kjæreste. Jeg hadde nå flere portrett av menn med skjegg, og dette virket som en morsom og original ide. Nå ett år senere har prosjektet vært i både aviser og blitt delt på Facebook, så jeg er strålende fornøyd, forteller han.

Tar det som et kompliment
(anonym), som flyttet til Bergen for å ta en mastergrad i informasjonsvitenskap høsten 2013, forteller at de fleste han møter reagerer positivt på forespørselen.

- De fleste blir overrasket, men tar det med et smil. Når jeg tar mot til meg og spør folk om å få ta deres portrett stiger pulsen drastisk. Jeg tror kanskje det er verre for meg å spørre enn det er for motivet å si ja. Jeg tror faktisk de fleste tar dette som et kompliment.

Gjør ansiktet interessant
Skjeggene i (anonym)s bilder varierer i lengde og mennene som har dem er i alle aldre. Han forteller at han ser etter skjegg som er litt lengre og spesielle.

- Det viktigste er at det ser litt originalt ut, enten ved at det er veldig langt eller har en spesiell frisering. Jeg fotograferer ikke alle med skjegg, det må være noe med personen som interesserer meg.

Skjegg gjør noe med et ansikt, forteller han, som også selv har prydet ansiktet med hår.

- I mine øyne kan et skjegg gjøre ansiktet mer interessant og bidra til å fortelle en historie.

Og jakten på skjegg er ikke på langt nær over ennå.

- Jeg skal fortsette på prosjektet frem til jeg er ferdig med min utdannelse, med andre ord ett år til, forteller han.


Har du et fotoprosjekt på gang? Da vil vi gjerne høre fra deg! Kontakt oss på desk(a)foto.no og merk e-posten "Mitt prosjekt".

Artikkelen er anonymisert etter ønske fra fotografen.

Les også:
Mitt prosjekt: First there was nothing
Mitt prosjekt: 80 ansikter
Mitt prosjekt: 365 øyeblikk
Mitt prosjekt: Nye Oslo
Mitt prosjekt: Norske landskap
Mitt prosjekt: Metroblikk
Mitt prosjekt: All the same but different
 -
 -
 -
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu