Morten Krogvold i Fotopodden

Vi har lenge hatt lyst til å prate med Norges mest kjente fotograf, mannen som har vært i bransjen i et halvt århundre og fotografert det meste og de fleste. Nå har vi klart det.
Morten Krogvold er vel den eneste kjendisfotografen i Norge i betydningen at han er kjent blant folk flest. Han har vært programleder på NRK, fotografert både norske og internasjonalt stor navn, blitt utnevnt til ridder av 1 klasse av St. Olavs orden og hatt utstillinger på annet hvert nes i Norge og i utallige utland. Merittlisten er lengre enn vi kan nevne her.

Men det som gjør ham mest interessant er alle hans betraktninger rundt foto, kunst, samfunn og hva det hele betyr, både for en fotograf og for de som kommer i kontakt med det.

Vi snakker også om hvordan han tar bilder, hvordan han forbereder seg og bruker tid på å bli kjent med personen han skal fotografere. Eller hva han gjør når han for eksempel får 15 minutter til å fotografere Nelson Mandela, og ikke rekker å bli kjent med ham.


Fotopodden.no finner du oversikt over alle episodene og kan høre på dem. Det kan du også alle steder du hører på podkaster.

Viss du heller vi se på oss, kan du gjøre det på Youtube.
 -

Varsle Foto.no
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda
Eller kommenter via Facebook:
Åpne uskalert versjon i eget vindu