Det går mot slutten
Hvis dere mener at jeg er stygge med dere vil jeg bare minne dere på at jeg var vel den første i år med å vise optimisme: bilde nr. 101649.
Bildet har litt korn - som jeg har forsøkt å få bort med PS i vers#2. Men jeg synes at dette gikk altfor mye ut over dråpene.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-08-15 13:50:34
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2004-08-15 19:21:21
    Versjon #3
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-75 mm 2.8 XR Di
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/4.5
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger237
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_100278} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (20)
Kjetil J.

Enig i at det går for mye ut over regndråpene. Du kan jo maske ut blomsten før du støyfjerner. Ellers synes jeg bakgrunnen blir litt for hard og kontrastrik. Tror også du prøver å ta med for mye i ett bilde, blomsten til høyre kan trolig kuttes vekk.
Caroline M. S.

Jo, dette formidler godt at høsten er nær. Inkludert at jeg ikke synes bildet er pent å se på - mange blomster og kvister, uryddig, vissent, råttent - klart for raking (jeg får en ubehagelig følelse). Jeg hadde egentlig tenkt å skrive at jeg ikke synes komposisjonen på bildet er god - det med det uryddige, men hadde det vært ryddigere så kunne det vel vært at jeg syntes nær høst så vakkert og ikke ubehagelig og trist ut. :-)

Jeg synes bakgrunnen er for tydelig og trekker for mye oppmerksomhet - spesielt buskene med det hvite opp i høyre hjørne. Synes også at det er for lite detaljer på blomstene og stilkene - ikke tydelige nok. Går ut fra at det var skarp sol da du tok bildet. Hvis det var - ofte hjelper det å sette hvitbalansen til 6600k (lurer kameraet til å tro det er overskyet eller tidlig morgen/sein ettermiddag).
monica p.

Hallo Mike
Uff ja den nærmer seg nå, men den har jo sin sjarm høsten også da.
Når det gjelder bildet, først ville jeg kuttet fra høyre , bort med den visne blomsten og den hvite busken i bakgrunn, etter det ville jeg klonet bort den visne blomsten under den store med vanndråpene på, en del finpirking må nok til, men tror du ville fått et renere og mindre rotete motiv da, samtidig som du fortsatt får beholde høstfølelsen siden du fortsatt har den visne blomsten til venstre i bildet.
Litt hard lys, men fargene og skarpheten har du full klaff med.
Mvh Monica:o)
Steinulf L.

Korningen plager meg ikke. Skulle gjerne sett et litt tettere utsnitt, det skaper kanskje litt ro i et bilde med kanskje litt for mange elementer.
Mike T.

Hei,
takker for raske og ærlige kommentarer og forbedringsforslag. Denne gangen ville jeg vise mye stygt - og det ser ut som om jeg har noenlunde lykkes med dette. Er HELT enig i at bakgrunnen dominerer altfor mye, men er ikke helt enig i at bildet bør gjøres ''penere''.
Jeg har ganske god tid for øyeblikket (kona er i Hellas :-) og hundene har fått sitt idag) og skal se om jeg får ''någe te'' i retning Carolines forslag.
Hilsen Mike
Mike T.

Sorry, mener monica's forslag.
Rune L.

Desverre en komposisjon som jeg ikke får til og stemme helt. Synes det ble for mye avstand og for spinkel innhold.

Mvh
Rune
Vibeke P.

Hei Mike.

Huff, ikke si det engang. Det var til og med kaldt idag. Liker ikke tanken på at høsten nærmer seg med stormskritt.

Over til bildet.
Fine skarpe farger, fint med dråpene. #3 ble best, men må nok desverre si meg litt enig med Rune, at det ble litt spinkelt innhold. Prøv igjen, og prøv å få litt mer spenst over komposisjonen. Lykke til.

Vibeke : )
Tone B.

Hei Mike,

Ja, det nærmer seg unektelig slutten nå men hvem vet - kanskje vi står foran en nydelig høst med en natur som bugner av farger vi kan gå løs på med kameraene våre? Gleder meg til det og jeg! Hver årstid har sin sjarm :-)

Får vel komme med en kommentar til bildet og,,,ikke bare teksten :-) Du sier du ønsker å vise mye stygt? Om du hentyder til de nesten uttørkede blomstene - enig! Liker de mye bedre når de står i knopp. Av versjonene dine liker jeg best ver 3 - dråpene gjør seg! Men ellers gikk ikke dette helt hjem hos meg. Beklager Mike. Du sier du har godt tid for tiden - prøv på nytt å formidle høstens ankomst. Men jeg er optimist - tror ikke sommeren er helt over enda!

Lykke til!

mvh Tone
Mike T.

Hei igjen, og takker for de siste kommentarene. Gjør man brøler og får beskjed om dette, lærer man mest. Derfor blir jeg ikke deppa av juling.
Caroline var i sin kommentar inn på noe av mine hensikter med dette bildet. Det nytter lite når dere ikke kan godkjenne produktet slik som jeg har framstilt dette.
Desverre kan jeg ikke prøve en gang til i år. Bildet er tatt for ca 10 dager siden. Hetebølgen har fullstendig tatt knekken på denne blomsten.
Hilsen Mike
monica p.

Se der ja, versjon 3 ble mye renere.
Mvh Monica:o)
Inger-Lise S.

Hei Mike! Her ble det riktig fint i v#3! Ble kanskje litt mye i de andre versjonene...Fine farger her!

Mvh Inger-Lise
Rune L.

V3 ble bra.

Rune
Kurt S.

Hei.
Synes v#3 ble finest. Et par utbrente partier uten at det plager meg nevneverdig. Synes du har tatt med akkurat nok i denne versjonen til å underbygge teksten.
Her synes jeg komposisjonen og alt stemte.
Finer farger og dråpene gjorde seg godt.
mvh Kurt
Odd Tore S.

Hei!
v3 ble etter min mening den beste komposisjonen, det bringer fram budskapet på en enklere måte.
Jeg vil så absolutt heller ha skarpe vanndråper enn glatt bilde uten korn.
Trist at rosene gir seg, det gjorde de forresten allerede for en uke siden hos oss, men i går sprang neste generasjon ut!
MVH
Odd Tore
Roger V.

Hei Mike
Syntes helt klart at verjon 3 er best. Bakgrunnen ble mue roligere. Men her som de andre versjonene syntes jeg det blir for hardt lys på blomsten Virker noe utbrendt, mulig du har brukt blitz.

Kompen sitter, en død blomst og en som er iferd med å ta farvel viser desverre at høsten står for døra. Enten vi liker det eller ikke.
Stig B.

Temamessig synes jeg v3 var best, med ulike grader av forfall i et ellers rolig bilde. Jeg får imidlertid ikke helt tak i komposisjonen, øyet mitt finner ikke ro i bildet når de to blomstene er langt fra hverandre og heller hver sin vei.

Jeg tror jeg ville forsøkt å gått litt rundt, slik at du fikk en vinkel hvor de var nærmere hverandre.

Mvh Stig
John-Tore G.

Hei. Trist men sant:-) Men høsten er jo vakker da.
Likte best v3 her. synes det ble litt roligere på en måte. Ser ut som om det var litt sterkt lys på tidspunktet da du tok bildet. Ok bilde.
mvh John-Tore
Karianne H.

Hei.
En bra formidling om at sommeren omtrent er over.... dessverre!
Ikke for det - høsten kan bli bra, og vi kan få tatt masse flotte og fargerike bilder i september/oktober. (Men likevel - jeg liker ikke høsten!)
Nok om det.
Bildet ditt synes jeg er bra som det er - altså v#1. Liker at den visne blomsten er med på høyre side. For du skal jo vise oss en sommer som er over - og da synes jeg det er greit nok at mest mulig vissent er med... V#3 ble jo fin da, og kanskje roligere å se på, men jeg holder på mitt og går for ener'n denne gang!
Bakgrunnen forstyrrer meg heller ikke! Et godt formidlet bilde i mine øyne...

Karianne :-)
Marina R.

Helt ok dokumentasjon på at høsten nærmer seg, men ikke noen høydare syns jeg.
Vil velge #3 for jeg syns kompen her er best, ikke så mye å forholde seg til. men som nevnt over syns jeg bilde kler ''korn'' og dråper.. fargene er gode...

Marina
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu