Bildet inngår i albumet Bevingede vesen -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-02-04 16:55:37
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger1563
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_125091} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (45)
Avsluttet .
Tjjjaaaa......sært var det, så om det var hensikten din er målet oppnådd. Skal jeg være helt ærlig, må jeg innrømme at jeg har vanskeligheter med denne...mulig det er noe jeg ikke ser av dypere innhold. Jeg vet jo at du i høyeste grad ''kan om du vil''. Greit nok som abstraksjon, men kanskje ikke så mye mere heller...eller...?
Marit E.
Hm....., lurer fælt på denne jeg,også. Opp eller ned, bak eller fram....
Definitivt ikke noen søt dompap på et laftet fuglebrett dette her, nei.

Har vært innom dette bildet utallige ganger nå, forrige gang jeg var innom var det plutselig en ferdigstekt kalkun som fløy over vannene. Med stuffingen hengende ut!
Men jeg liker det litt óg, jeg. Liker bilder som jeg ikke helt forstår, og som jeg kan lage noen ville, tøyelige, gøyale hjernecelle-krumspring av.

Et bilde som helt klart setter meg på prøve!

Kveill i stuggu!

Marit
Dag J.
Få fotografer leser dyrs bevegelser så godt som deg, og her syns jeg du har fanget akkurat den maksimale energien og elegansen. Helt herlig!
Avsluttet .
Henger meg på Marits idé om ferdigstekt kalkun øverst. I midten ser to merkelige hekser som danser rundt en enerbærbusk. Skjønner altså ingenting av dette her.

Tror på at det er fugler når du sier det, men så lenge jeg ikke ser antydning av fugl (bortsett fra kalkunen og kanskje en fjær øverst) så velger jeg å se på bildet som abstrakt. Og da synes jeg at de tre ''avdelingene'' er for adskilt. Men likevel veldig interessante hver for seg.

Så summen er at jeg liker bildet veldig godt del for del, men ikke som fugler!
Stine J.
Har kikket innom bilde flere ganger nå. Første gang så jeg igrunnen ingenting der, men for hver gang ligner det mer og mer på en ravnelignende fugl som svever ned for å angripe et bytte i vannet. Ikke innlysende, men nå når jeg har sett det så får du ikke overbevist meg om at det er noe annet. :-) (Selv om det kanskje er en kalkun eller noe sånt) :-)
Et spennende bilde som illustrerer naturens råskap blir min konklusjon om dette.

mvh Stine
Knut L.
Det er jo noe med disse kråkene i India og strandlivet demses, men jeg synes nå mest synd på den som ligger på ryggen.

Elllers er jo bildet dynamisk besettende bra og teknisk utmerket.

Budskapet; - tjaa - det er dumt å bli underst - i mer enn dobbelt forstand !

Jeg liker bildet - det er kreativt og illustrerende.

mvh
Knut
Sverre Farstad H.
Heftig og dramatisk. Spennende effekt du har brukt, men synes kanskje det hele blir vel statisk på en måte på grunn av den midstilte posisjonen og ''tripp-trapp''- effekten fra stor til mindre og minst.
Mvh Sverre
Arne S.
Hehe, mange spennende assosiasjoner her. Det er bra. Jeg skal vente med å overbevise om det er en flyvende, forhekset kalkun. Men jeg kan røpe så pass at opptaket er ekte nok.

Takk for herlige innspill :)
Ann F.
Artige bevegelseseffekter, den nederste virker på en måte lit malålassert, prøvde å scrolle akkurat så mye at den ble borte. Likte det bedre på en måte, men bildet ble mindre ''sprøtt'' da.

Blåkråke, kallte min mormor kråkene.
Her har du gitt navnet blåkråke en ny mening!

Mvh Ann
Ann F.
Pussig, hvordan egne skrivefeil oppdages først neste morgen.
'' . . . litt malplassert . . . '' skal det stå i første linje, zelvsagt.
Ann
Arne S.
Skjnnøer va du mner. For meg er mrognen verst, spslt før kl ni. Ellers takk for fin kommentar. Interessant å høre din umiddelbare reaksjon.

:)
John G.
Kjempebra!
Jeg bryr meg døyten om nøyaktig hva dette egentlig er, så lenge det funker! Og det gjør det! For meg i alle fall...
Skal heller ikke gjøre forsøk på sette ord på hvorfor jeg liker det, bortsett fra at det rent visuellt slår meg hardt og godt!
John :-)
Marion N.
Eg skjønner ikkje heilt kvar andre henter denne omtalte kalkunen frå.... Syns ikkje det er noko abstrakt med bildet, men at det gir rom for tolking. Eg liker det godt, spesiellt måten du har fått fram bevegelse.

Mvh Marion
Rolf J.
Flyvende kråke speilt i vann er det jeg ser.
Kan som enkelte andre ikke se noen flyvende kalkun her, men det kan jo være at fantasien ikke strekker til.
Må ellers si meg enig med John Githmark og vil henge meg på hans kommentar som jeg synes at dekker bra for min oppfatning av bildet.
Rolf
Carsten A.
Ingen kråkefugl som ligger på ryggen her nei.

Elegant gjenskaping av speilbilde, bevegelse og aktivitet i et stillbilde. Delikat presentert. Skikkelig bra!

MVH CA
Tarjei Ekenes K.
halveis abstrakt med en gang

tøft dette

enkelt og rent presentert

:-D ! son tarjeiav !
Odd Tore S.
Ravn/kråkefugl i stup mot eget speilbilde, langbølget vannoverflate får speilbildet av den ene vingen til å se ut som en løsrevet mørk flate?
Det tok litt tid å fremkalle dette fra mye blur til et motiv. Utfordring for meg, men etterhvert gikk det over fra blur til dynamikk.
Odd Tore
Arne S.
Takker!

Carsten: Jeg er litt usikker på om du mener at speilbildet er laget av meg. Det er det ikke. Fuglen og speilbilde er ekte. For meg er situasjonen spesiell, da jeg aldri har opplevd kråker i vannflaten før. Terner i samme situasjon er jo et velkjent motiv, blant annet fra din hånd.

Odd Tore: Jeg er også litt usikker på din kommentar. Om du mener at bildet er bluret i PS? Det er det ikke. Utflytende bevegelser er originale.








Dag T.
Snodig, jeg så da med en gang at det er en fugl som flyr over speilbildet sitt. Ingen kalkun her, med andre ord, men et spennende bilde. Siden jeg dechiffrerte det såpass lett kunne jeg tenke meg enda mer abstraksjon, men jer er visst i mindretall.
Odd Tore S.
Nei, jeg oppfattet og oppfatter det som fugl med bevegelsesuskarphet.
Det var i min interne videreprosessering bildet ble bluret. Veldig mye pga av det løsrevne speilbildet av vingen fikk jeg ikke taket på motivet til å begynne med. Kunne det være noe som kråkene sloss om, dvs. to kråker i kamp, i motsetning til én med sitt eget speilbilde?
I etterhånd kan det være vanskelig å forstå at dette kunne være en utfordring for tanken, men jeg syntes det var riktig å nevne det likevel. Dessuten synes jeg at slike ikke helt opp i dagen motiver er interessante.
Odd Tore
Arne S.
Følger deg, Dag. Herved legges kalkunen død og maktesløs. Takk for utfyllende og fint svar fra deg, OT.

Carsten A.
Arne, det er ikke hva du har gjort, det er det bilde du har skapt jeg uttaler meg om. Og jeg så med en gang at det dreide seg om en fugl i lav høyde over vann - har jo selv fotografert en god del fugl over blankt vann som du agså peker på.

Ordet ''gjenskaping'' refererer til ''stillbilde'' - det er altså elegant at du har fått frem det jeg sa så fint på den måten.

Trodde ikke et øyeblikk at bildet ikke var ''ekte'', skjønt montro, hva betyr så det - bilder kan vel egentlig ikke være uekte. Fotografen kan lyve (og det er helt greit i mange tilfeller), men bildet lyver jo ikke. Ikke er bilder ekte heller, og slett ikke uekte.

MVH CA
Arne S.
Takk for oppklaring, Carsten. Ja, hva er ekte og uekte. Vi er nok enige om at det ferdige bildet teller, uansett dannelse. Det er likevel en tilfredsstillelse i seg selv når grunnelementene i et fotografi er skapt i opptaksøyeblikket. Men jeg er langt fra noen fundamentalist på området. Jeg er svært åpen for mulighetene ny teknikk kan gi meg som bildeskaper.
Ingvild B.
Hei Likte dette veldig godt, akurat nok bevegelse og farge kjempe lekkert)
Kristoffer R.
Spennende bilde -- en original utfordring for seeren. Synes kanskje den delen av vingen som lever sitt eget liv nederst i bildet ødelegger litt for helheten.
Øyvind A.
Jeg ser noen kaller det abstraksjon eller liknende. For meg er ikke dette mye abstrakt, bare litt bevegelse i fuglen. Jeg synes det er fint, passe mye bevegelse og god timing i opptaket (som vanlig).
Høydeformatet og det stramme utsnittet gir maks konsentrasjon om fugl og speiling. Slik sett greit, men det blir noe tvungent over det også. Jeg klarer ikke løsrive meg fra tanken om at en fri fugl burde hatt mer luft rundt seg.
Ø.
Carsten A.
Jeg syns dette er såpass bra at jeg må innom fra tid til annen. Øyvind A. peker på at f0rmatet kanskje er litt trangt. Det er et inntrykk jeg har av thumbnailen, som på sett og vis endret seg da jeg så det større bildet. Men etter n'te gang påsyn tror jeg nok at bildet ville vunnet ved litt mer luft på venstre side. Det er nok så at fuglens hode og linjene i bildet peker nedover, og ikke så mye fremover, dette reduserer behovet for plass i forkant. Likevel kunne det altså være noe mer der.

For egen del hadde jeg ikke nølt med å legge litt til, om dette ikke fins i originalopptaket.

MVH CA
Arne S.
Det finnes, Carsten! Jeg satt med samme følelse som deg, Øyvind (og flere andre) da utsnittet ble til. Litt for 'straight', trangt og tradisjonelt utsnitt. Jeg liker vanligvis å bruke flater og rom som virkemiddel i bilders uttrykk. Men denne gangen ble det slik, simpelthen fordi jeg ikke fant et annet utsnitt jeg likte bedre - sett i forhold til samspillet mellom fugl og speilbilde.

Jeg setter stor pris på tilbakemeldinger som disse. Vi som driver med denne sporten vet jo hvordan detaljer vurderes til fingerspissene. Noen ganger blir man blind overfor egne bilder. Og det er ikke alltid hjernen vet bedre enn magen.

Takk for alle nye innspill!

Bjørn H.
Heisan -

Usikker på om jeg deltar ''sånn'' umiddelbart i halleluja koret ditt, Arne .. :)-

Slike bilder ligger litt i grenseland for øyet mitt, og må i større grad modnes over tid .. Det som er flott, er at det presser meg til å reflektere å utvide horisonten med nye fotografiske utrykk.

Flere av dine motiver har blitt sterkere etter flere visninger .. , og da sikkert med denne flaksene uskarpe fuglen din også ;))

Ha en fortryllende flott Onsdag ...

Bjørn ;¤

Ketil M.
Spennende, men spesielt, er støyen tilført?
Arne S.
Takk for det, Bjørn! For ordens skyld; det er ikke mitt hallelujakor. Dvs, det er vel ikke noe hallelujakor i det hele tatt. Det har kommet mange berettigede innvendinger. Jeg har ingen problemer med å forstå at dette bilde kan oppfattes ulikt. Personlig ser jeg en kommunikasjon mellom kråka og speilbilde, som pirrer min fantasi, og gjør bildet fortellende for meg. Derav det trange utsnittet.

Carsten: Jeg glemte å si at jeg er enig i at litt mer luft i forkant føles riktig også i mine øyne. Analysen i forhold til bevegelsesretninger - dvs hodets orientering nedover og vingenes bevegelse framover - er interessant og god bildekritikk.
Arne S.
Ketil: ''Støyen'' er ikke tilført. Kornene kommer av at bildet er forstørret - kombinert med vanlig bruk av usm.
Sverre Farstad H.
Som jeg skrev i min tidligere kommentar synes jeg bildet virket noe ''statisk'', bl.a. på grunn av midtstillingen - ville vært interessant å se en versjon hvor det var litt mer luft - er det mulig?
Mvh Sverre
Arne S.
Skal se på saken når jeg har originalen framfor meg.
Arne S.
Versjon med litt mer luft i forkant er lagt ut i henhold til kommentarer.
Caroline M. S.
Tøft bilde. Ser ut som kråken har tatt en bråstopp – skremt av sitt eget speilbilde. Og siden speilbildet er så forvridd (og kråken skremt) får bildet ditt meg til å tenke på folk som ikke klarer å se seg selv slik de er eller slik andre ser dem. Noen som bare ser noe stygt i speilet eller mindreverdig når de tenker på hvem de er, står for eller kan.
Marit E.
Å, jeg er nå så oppgitt over at jeg fortsatt bare ser en kalkun! Samma om jeg står på hue, i stabilt sideleie eller rett opp ned. Det er og blir en kalkun. Skjønner nå at jeg er feilkoblet :)

Men shit au, jeg liker fortsatt bildet. Tror faktisk jeg foretrekker originalversjonen, jeg.

God fotohelg!

Marit
Arne S.
Nei, men Marit. Kalkunen er jo spist og fortært for lenge siden. Dine symptomer kan kanskje forklares. Dersom du står på hodet, vil verden fortone seg oppned. Dersom du ligger i stabilt sideleie, er du enten syk eller drømmende. I drømmene kan alt skje. Der kan en kald kun fort bli varm. En varm kun kan til forveksling ligne en kråke. Og kråka er heksens alter ego. Denne kråka har nettopp avslørt sitt (egentlige) alter ego, kalkunen. Derfor det fortvilte havblikket.

Marit, jeg er bekymret. Kun hekser kan gjennomskue kråkas egentlige alter ego, kalkunen.

h E l p

Kai-Wilhelm N.
Kråke som blir vettskremt av speilbildet sitt i vannet og setter på nødbrems...
Liker dette, passe forvirret, rått og tilfeldig.
Bra

-k
Marit E.
Ja, til og med jeg har vært bekymret både vel og lenge. Et mirakel om jeg overlever sankthans, spør du meg.
Jeg er imidlertid ikke i tvil et sekund om at denne påståtte kråka di må være smurt inn med heksefett, så høyt og lett glir den gjennom lufta!

Marit

Arne S.
Hekser er bra saker! Kos deg så lenge det varer. Det er lenge til st hans :)

Takk også til Caroline (alle-og-enhver-kan-bli-skremt-hvis-man-ser-en-kalkun-i-speilet) og Kai-W.

:)



Ronny Manuel D.
Dette var jævlig tøft!;-)

Mvh

Ronny Manuel
Sverre Farstad H.
Hei, igjen, Arne. Tror #1 er den beste, likevel, men takk for at du tok tid til #2 også.
Mvh Sverre
Carsten A.
I en kommentar for noen dager siden etterlyste jeg litt mer rom på venstre side, og V2 har fått det lille ekstra som jeg syns gir bildet en klar vinning. Selv om det her er en bevegelse nedover i bildet, bidrar den litt trange beskjæringen i V1 til at en fugl i flukt stoppes litt for mye på grunn av formatet.

MVH CA
Lars-Anders M.
Dette er ikke hvilket bilde som helst. Her er det fotografen som har jobbet med ett bilde som er i en klasse for seg. Meget bra. Ok.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu