Fjellrevunger
Et bilde som kan gi et lite framtidshåp for fjellreven. Åtte unger lekte seg på dette hiet, men det var vanskelig å fange mer enn sju i ruta på en gang.

Versjon 1 eller versjon 2? Synes den klynga med dyrene som biter hverandre er morsom, men samtidig gir også hele bildet noe mer.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-07-31 15:32:20
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • Nikkor 300 mm + 2x tc
  • Blenderf/7.1
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1558
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_148741} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Avsluttet .
Morsomt og et annerledes bilde av fjellrevunger, som også er bra komponert. Begge bildene er teknisk gode. Komposisjonsmessig faller jeg litt for V2. Fargetonene i bildet er bra.

MvhJRh
Jonny E.
Hei hei

To bilda fulle av liv, fin myk tone som passer godt og som også
viser at det ikke alltid e nødvendig og ligge på maks skarphet.

Begge utgavan e gode utsnitt,
men eg holder en knapp på den ekstra livlige V1.

Ha en god kveld

. JonnyE
Avsluttet .
Klarer ikke å velge mellom V1 og V2. Synes begge er flotte. Nydelige farger og bilder fulle av liv og lek. Har ingenting negativt å si om dette.
Jostein M.
Hei Kjartan, tror jeg velger å gå for versjon 1. Føler at det gir det lille ekstra i forhild til versjon 2. At bilde er soft (ørlite mangel på skarphet) synes jeg kler bilde godt.
Må være fantastisk å kunne få avbilde slike øyeblikk som dette.
Mvh
Jostein
Svein B.
Helt klart ver #1 for meg Kjartan. Og for et bilde! Det er skjelden et bilde varmer mer enn dette for meg. Fjellreven er en av de norske dyreartene som forsvinner mellom fingrene våre, mens vi nermest står og ser på. Ditt forrige fjellrevbilde var mer mollstemt- mer i samsvar med hvordan jeg føler for fjellreven. Godt du gir oss dette etterpå!!

I et bilde som dette synes jeg ikke det gjør noe at noen av revene havner utenfor det absolutte fokusområdet. Helhetlig er det de morsomme situasjonene revene imellom (og hver for seg), samt ansiktsuttrykkene som gjør bildet. Et bilde jeg kan bli sittende ved og se på lenge, og mange ganger.

Mvh
Svein B
Ole Petter D.
Sjeldent motiv fanget på en teknisk god måte.
I valget mellom v1 og v2 sier jeg som Ole Brumm - ja takk begge deler.
V2 fremhever det morsomme mens v1 har antallet som gjør det spesielt.
Imponert.
Ole Petter
Stine J.
Herlig bilde, spesielt v1 som oser av lek og liv. Flott fanget. :-)

mvh Stine
Bent O.
Imponerende Kjartan!!! Liker versjon 1 best, men begge bildene er toppers. Fantastisk bra å få med seg slike situasjoner, og jeg blir mer og mer imponert over mangfoldet i dine bilder. Får lyst til å flytte til Namdalen når jeg ser det rikholdige dyre- og fuglelivet som finnes i nærområdet ditt!! :-)

Snakkes.

Mvh Bent
Kjartan T.
Tusen takk for tilbakemeldinger fra dere alle. Jeg må bare si at jeg er ganske fornøyd med dette bildet selv også. Glad for at både dette og flere andre fjellrevbilder finnes i arkivet.

Og mest fornøyd er jeg med at ungene leker som om de var uforstyrra. Man skal være veldig forsiktig ved hiet til et såpass sjeldent dyr. Dersom noen andre kommer over noe lignende. Hold god avstand, hold deg skjult, la dyrene komme mot deg og vis for all del ikke siluetten mot himmelen. Da er leken over. Fjellreven er ikke så tam som mange tror, og den er sårbar for forstyrrelser.
Jon Erik V.
Hei Kjartan!
Jeg er enig med flere her i kommentering, og at V1 har mest innhold og flest individer av denne fåtallige arten.
Dette bildet tyder god statistikk for fjellreven, og måtte den fortsette kampen for tilværelsen, tross laber innsats i norsk forvaltning.
Minner også alle om artens sårbarhet mot all menneskelig aktivitet!

Mvh jon
Finn Arne M.
Å skue dette bilde gir meg en fin naturopplevelse. Det er ikke ''hverdagskost'' å se fjellrevunger i sine naturlige omgivelser.
Bildet er også velkomponert og med fine farger.
Likte ver. 1 best

mvh.
Finn Arne
Tone A.
Eit flott bilde av desse sjeldne fjellreveungane.
Eg likte #1, pga at ein på dette bilde verkeleg kan få sjå korleis dei ser ut.
Det er er ein reveunge som sit i ro, og ein som står oppreist og kikkar. Desse to gjer at ein verkeleg kan få studera dei nærmare. Dei var jammen spesielle med dei lysebrune partia under og det brune øverst. Søte var dei også! Dei er jo gråe i fjeset så dei mørke augo og det litt søkande blikket , legg ein merke til.
Dei leikande reveungane bak gir bildet meir liv.
Flotte fargar, fin bakrunn , ei godt fortalt historie og eit flott fanga motiv!
-Tone-
Kjartan T.
Takk for fyldige og innsiktsfulle kommentarer på dette bildet. Morsomt å se at mange er engasjert i fjellreven og det som skjer (eller ikke skjer) med denne sjarmøren.

Tone, det er flott å høre hva du ser i bildet og hva du legger merke til, takk.
Jóhann Á.
Hei Kjartan!

Fint bilde av fin stemning i reveland! Går helt klart for v1. Synes at kompen som ser ut som en ring gjør bildet mer balansert.

Kveðja, Jóhann
Ketil K.
Her har du fanget en for seeren nesten lyrisk/harmoisk idyll, hvor optimisme og overskudd til lek og utvikling finnes. Men virkeligheten er jo antagelig en annen og dystrere for disse valpene, hvis ikke noe skjer i Norges forvaltning. Flott formidling. Ungene i ringdans nærmer seg genial komposisjon og danner jo et sett av komposisjoner i komposisjonen. Et bilde som varer dette.
Johan K.
Må si jeg har sett på dette bildet lenge nå. Virkelig et blinkskudd.
Går helt klart for v1. Synes den var ekstra livlig og gjør at jeg kan se på det lenge, og det er flott komponert.

Et fantastisk flott bilde

Johan
Kjartan T.
Takk igjen, det er godt å få ros av og til. Spesielt gøy med et bilde som sitter så langt inne som dette gjorde :) Det har vært mange, lange turer i fjellet.
Edvin S.
Jeg føyer meg i rekken over gratulanter. Dette ble meget severdig, med de lekende ungene som du har fanget så godt i fullt lek.

Mvh ~ Arne
Hans Jacob H.
Herlig lekende gjeng dette her. De fire bak som alle biter i hverandre er et lystig syn. Dette er et motiv som virkelig viser mangfoldigheten, virvaret og spontaniteten i valpenes lek, samtidig som du har fått til en forholdsvis enkel og god komposisjon.
Versjon 2 blir i mine øyne bare et amputert utsnitt av et flott dokumentarbilde i V1.
Vegard L.
Flott bilde dette. Det hadde vært fint om bilde var skarpere, men det er nok for mye forlangt. Flott positur på alle revene. 2x konverter går nok utover skarpheten. Et bilde man kan dvele med lenge.
ISO 400?
Mvh Vegard
Ole Martin D.
Hallo Kjartan.
Dette er et bilde en får tårer i øynene av å se på! Denne utrolige arten som kjemper uvitende om at deres dager i Norsk natur kanskje er talte.
Tror det er vanskelig å redde arten hvis ikke det blir stabile smågnagerår men med hele mitt hjerte så ønsker vi at de vil finnes når våre barn og barnebarn vandrer i den utrolige flott Namdalsnaturen. Gratulerer med et vakkert naturportrett igjen Kjartan og gir blaffen i hvilken verson som er best!!
Kjartan T.
Takk igjen for kommentarer på bildet av disse fjellrev-valpene. Det er tydelig at mange tenker mye når de ser bildet, og det er jo flott!

Vegard: Iso 400 er korrekt på dette bildet

Randulf V.
Svært bra bilde - som vanlig. Den var utrolig morsm, kjeden med rever som biter hverandre i halen.
Man kan ellers filosofere mye rundt artens framtid, og rundt utdøende arter generelt.
Eyvind R.
Fantastisk bilde. Slutter meg til alle tidligere superlativer her og samstemmer i sorgen over at det synet snart kanskje ikke er mulig i Norge..

MVH Eyvind
Stig B.
Et utrolig vakkert naturbilde hvor komposisjonen for meg stemmer meget bra i v1. Et helt annet uttrykk enn ditt forrige, hvor dette stråler livslyst og framtidstro, selv om de nok er uvitende om sine mulige mørke skjebner.

Masse fine detaljer, selv om det nok er bittelitt preg av 2x i bildet, uten å forringe det det minste.

Namdalen ser ut til å være et skattkammer.

Mvh Stig
Kjartan T.
Morsomt at flere fortsatt oppdager dette bildet og tar seg tid til å kommentere det. Takk til dere tre siste her også.

Stig: Det er korrekt, Namdalen er et skattekammer :-)
Fred S.
Et ''genialt'' bilde; ikke bare fordi du har klart å fange så mange av denne truete arten i samme rute, men også fordi revene nesten ser koreograferte ut. helt enestående !

vh fred
Kjartan T.
Takk Fred, setter pris på tilbakemelding... Og ikke minst en slik som du gir her da :) Godt når en selv føler at det faktisk er fortjent.
Avsluttet .
Versjon 1!

Absolutt et av de bedre fjellrev-bildene jeg har sett. Skiller seg ut, på flere positive måter.

Stian Håpnes
Magnar L.
Det meste er sagt, her er det bare å stille seg i rekken av gratulanter! Versjon #1 klart best. Sju ville fjellrevhvalper i vilter lek utenfor hiet er desverre ikke kvardagskost her til lands. Ja dette var et bilde som gikk rett til hjertet. Måtte også våre barn få muligheten til å oppleve dette!

mvh Magnar
Kjartan T.
Takk Stian og Magnar. Hyggelig!
Jan-Eilert P.
UFF! Nå bllir jeg ikke annet enn VELDIG misunnelig! TOPP!

Jan-Eilert
Elise K.
Fantastisk bilde! V1 for meg. Jeg vil se så mange av de søte tassene som mulig!

Mvh Elise Klaveness
Ole L.
Heheh sykt rått!
Så enormt fett og symetrisk at alle de opperste holder/biter i hverandre;).
Bra jobba.
Snakkes.
Åsmund K.
Fantastisk! Strålende! Har ikkje ord.
mvh åsmund k
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu