Reven skriker
Da Jan-Eilert Pedresen har laget en så flott stemning i sitt bilde nr. 199496, med beskrivelse av reven som bjeffet ut i villmarka, lot jeg meg rive med.

Det var en merkelig opplevelse å stå så nært reven da den skrek ut. Dette dyret var forholdsvis tamt, og lot seg lokke med kjøttkaker. Uansett var det et kick da en annen rev hylte i fra åssida bortenfor. Min rev svarte gang etter gang, og jeg sto der på 10 meters hold og var en del av det hele.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1444
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_159593} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (29)
Torbjørn K.

Dette synes jeg ble meget vellykket. Jeg liker veldig godt de varme fargene i pelsen mot mot den kalde og diffuse bakgrunnen. Nydelig detaljering i pelsen også. Komposisjonsmessig liker jeg måten reven ''titter'' frem fra siden og blikket med den åpne munnen. Det som kunne vært bedre er dybdeskarpheten på snuten og tennene nede i munnen. Jeg tror også at det kunne vært mer luft til venstre før øret. En annen ting som er noe uheldig er den hvite pelsen mot den hvite bakgrunnen. En noe mer kontrastfylt overgang ville nok fremhevet reven bedre. Må være spennende å måte slike dyr på så kort hold. Jeg har nettop kjøpt meg en 300mm jeg også, så det spørs om jeg ikke må dra på ''jakt'' jeg også.

Torbjørn
Avsluttet .

Det høres ut som om det har vært en stor opplevelse!
At du har fanget reven i denne posisturen er et stort pluss. Jeg liker også valg av utsnitt meget godt. Det teknisk sitter som et skudd.

MvhJRH
Reidar T.

Flott bilde av reven. Du har trykt i riktig øyeblikk her. Som Torbjørn sier så kunne jeg også tenkt meg litt mer dybdeskarphet for å få snute og tenner skarpe. Bakgrunnen er nydelig og passer perfekt til motivet. Den orangen pelsen skaper fin kontrast mot resten av bildet som viser kulde.
Godt utført.

RT
Jonas L.

En flott formidlet villmarksopplevelse!

mvh JL
Steinulf L.

Velplassert skarphet på øynene. Du sier ikke noe om lysforholdene, så ikke godt å si noe om hvilke muligheter du har hatt for større dybdeskarphet. Et flott bilde.
Annika J.

Jeg bare lurte... Dette er vel ikke tilfeldigvis miguela Røv? Tatt på Sælnes I Namsos?
Det er nemlig en god venn av meg...
Flott bilde forresten.

Mvh
Annika Johansen
Vegard L.

Hei. Jeg liker også bildet ditt. Øyepartiet er så i fokus at mer dybdeskarphet er ikke avgjørende. Litt skjemmende med øyerusket, men det er jo ikke din feil, og det viser jo bare en realitet. Flott. Vi venter på flere bilder fra deg.
Mvh Vegard
Cristina B.

Særdeles godt dyreportrett.
Nydelig bakgrunn og gode farger. Reven er perfekt isolert fra bakgrunnen.
Bokmerket, fordi det er så flott å se.
mvh Cristina
Kjartan T.

Litt om bildet : 300 mm, f2.8, 1/200 sek

Tatt forholdsvis sent på kvelden og jeg tok ikke sjansen på å dra så alt for langt ned på lukkertiden under hylene. (Tok derimot noen pannoreringer på reven i bevegelse senere.) Er likevel enig i at det hadde vært flott med litt mer dybdeskarphet på dette bildet, og at noen burde ha fjerna øyerusket:)

Takker for tilbakemeldinger fra dere, og Anikka, dette er nok ikke din kjenning. Bilde er tatt i Indre Namdal.
Arild L.

Øyerusk eller ikke, uansett et svært bra bilde!
mvh Arild
Stine J.

Nydelig reveportrett. Flotte toner og farger.

mvh Stine
Kjell G.

Veldig flott!
Det viktige er jo at øyet er skarpt. Hadde det vært en hund, for eksempel bilde nr. 199461, ville jeg ha trukket for ''gugge'' i øyet, men her synes jeg ikke det er særlig negativt.

Solid håndverk dette her!
Jan O Ø.

Hei. Må ha vært litt av en opplevelse. En opplevelse du har utnyttet godt. Veldig vakkert og skarpt bilde med fint lys. Dette bildet liker jeg veldig godt.
Mvh Jan O.
Jan-Eilert P.

Pent bilde av rev som bjeffer. 300mm og stor blender er ikke den mest vanlige portrettlinsa skulle jeg tro, men jeg syns i grunn ikke det gjør mye at nesepartiet er litt uskarpt, så lenge at øyet er det.

Flott formidlet dette.

Jan-Eilert
Svein B.

Et absolutt nydelig reveportrett Kjartan, og når du attpåtill har fanget den midt i bjeffet så hever det innholdet i tillegg. Nydelig vintelys dessuten, og teknisk upåklagelig. PÅ min skjerm ser kontrastene helt flotte ut- ingen ting å utsette her.

Mvh
Svein B
Fred S.

Ser ut som et hyggelig ''skrik''; kanskje den vil ha flere kjøttkaker ? Ellers enda et strøkent bilde fra deg; umulig å finne noe å utsette her.

vh fred
ingebjørg fyrileiv g.

Flott bilde. Fine farger og utsnitt. Ikke annet å utsette annet enn at jeg savner litt mer luft bak venstre (høyre på reven..) øre. Fin rev.

Hilsen ingebjørg
Kjartan T.

Takk igjen for mange rosende ord. Har vært litt usikker på bildet. Skarphet er nevnt, men situasjonen er jo ganske spesiell da...

Tror det finnes litt mer å gå på bak øret Ingebjørg, men jeg har kuttet så tett av egen vilje. Synes det fungerer. Slipper jeg inn mer luft - så slipper jeg også mer uskarp pels inn i ramma, noe som virker forstyrrende. Reven står vridd og pelshårene er helt ute av fokus.
Birger N.

Et nydelig bilde, det måtte ha hvert en utrolig opplevelse. Likte utsnittet ditt. kjempebra.
Avsluttet .

Slenger meg på i rekka jeg og fint bilde , kunne tenkt meg et der det var litt mer luft bak øret på venstre siden og bare for å se hvordan det hadde tatt seg ut ..

Vennlig Hilsen

Tord Andre Oen
Stig B.

Eventyrreven! Om jeg skulle malt den ville jeg ikke valgt andre farger hverken på reven eller bakgrunnen. Vakkert. Forresten vanskelig for meg å avgjøre om den gjesper eller uler, men uansett et bra bilde. Skarpheten ditter der den skal, selv om jeg ikke ville protestert på større dybdeskarphet.

Om denne finnes i nærheten av hytta di så får jeg skaffe meg litt kjøttkaker og besøke deg :-)

Mvh Stig
Avsluttet .

Pent bilde av bjeffende rev. En situasjon jeg selv aldri har opplevd. Må være ganske spesielt å stå så nære når dette skjer.

Godt dokumentert.

Stian Håpnes
Tone A.

Eit flott bilde av reven, der den fine bakgrunnen framhevar motivet. Du har fått fram uttrykket til reven med kjeften åpen, blikket litt mysande og øyrene som står rett opp, lyttande. Her er det eit dyr som er oppteken av kommunikasjon med heile seg. Flotte orangefargar i alt dette lyse. Fint utsnitt og flott fanga situasjon!
:) Tone
Vu N.

Bare flott, nydelig komp. og fantastisk bakgrunn!

mvh Vu
Ketil K.

Sikkert ikke så lett å ta dette revebildet som det ser ut til. Synes bildet fungere helt utmerket. Mulig nesepartiet kunne vært lysnet bitte litt - så man får litt mer detaljering. Bra fokusplassering.
Kjartan T.

Fint med nye kommentarer, Takk.

Stig B. Denne reven er nok ikke så enkel å finne. Det er sjelden jeg kommer over noe slikt. Som Ketil K skriver, det er ikke så enkelt som det høres ut:)
Rolf S.

Flott Reveportrett som føyer seg godt inn i rekken av gode Revebilder tidligere fra din hånd, skulle gjene hatt ett slikt eksemplar på mine kanter.
Mvh
Rolf
Inger-Lise S.

Et meget godt bilde. rolig og passende bakgrunn. Du skriver reven var forholdsvis tam, men du tok bildet i et godt øyeblikk.

Inger-Lise
Jan Ove H.

Helt topp

Mvh
Haukø
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu