Gråsisik spiser gråorfrø..
Bildet inngår i albumet Norske fugler -
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 300 mm f 4.0 L IS
  • Brennvidde420mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/400s
  • FilmtypeISO 400 Raw
  • Nei
  • AnnetFrihånd, 1,4 x TC, bildestabilisator.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger842
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_171934} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Arnt L.
Hei !
Dette var et utrolig vakkert bilde, måtte se på det flere ganger....
Jeg er ikke noen fuglekjenner, men dette var for vakkert til at jeg ikke skulle kommentere det. Det er behørlig lagt i mine bokmerkede bilder:-)
Kjempeflott !
Arnt
Chr. G.
Liker bøsset som ramler ned på venstre side (skulle gjerne sett mer), godt du ikke klonet det bort. Ikke ante jeg at denne fuglen var knallrød i toppen og på brystet .Liker de lette fargene. Komposisjonsmessig kan vel denne posituren by på noen uvante utfordringer, her er det rett på og kanskje ikke så veldig varig, dog innbiller jeg meg at det ikke foreligger så mange alternativer.
Per Harald O.
Det beste gråsisik bildet på lenge!

Finner desverre ikke noe negativt her!
Hans-Gunnar H.
Bra dette Eivind!
Det som trekker voldsomt opp, er naturligheten man føler ved og se på bildet!
+ for frøkapsel som detter ned....
Meget bra, må si meg enig med PHO, desverre ikke noe og trekke for!
MVH Hans-Gunnar
Torbjørn K.
Lar meg alltid imponere av bilder av fugl litt utenom det vanlige. En såpass liten fugl er vel heller ikke helt enkelt å komme nært nok innpå? Har du brukt kamuflasje eller tatt mye utsnitt her? Synes også posituren er spennende, og det som faller ned gir også økt dynamikk i bildet. Grenene oppe til venstre forstyrrer litt og bakgrunnen er kanskje litt kjedelig. Vanskelig å gjøre noe med der og da, men synes dette hindrer bildet i å bli ''perfekt.'' Jeg ville kuttet like under de uskarpe konklene oppe i bildet.

Torbjørn
Jonas L.
Lekkert bilde av en artig fugl i typisk positur.
Forøvrig har jeg ikke intrykk av at gråsisiken er spesielt sky. Jeg opplever stadig næringssøkende flokker som lar seg beskue og fotografere på kun få meters hold, helt uten kamuflasje.

Skal jeg pirke litt på det tekniske så synes jeg at det er noe rødstikk i bildet. Dette rettes lett med noen enkle grep i Photoshop.

Jonas
Avsluttet .
Fint å se en fugl på naturlig næringssøk, ikke på åte eller solsikkefrø...

Litt rot oppe til venstre. Jeg ville klonet bort litt uskarpt greinverk.

Savner topp skarphet på øyet.

Alt i alt et fint adferdssportrett!



Eyvind R.
Takk for kommentarer. Jeg er enig i at bildet ville bli ryddigere med litt beskjæring og evt. kloning av grener etc. oppad og til venstre.. men har valgt å beholde det for å gi bildet mer miljø og liv..
Åsmund I.
Her hadde det jo vært enkelt å klone (for dem som kan PS...) og beskjære noe, slik at du får fuglen med en ren bakgrunn. Jeg synes ikke du skal gjøre det. Jeg er enig med deg i at grenene viser miljøet, og for et naturbilde er det en god ting. Liker bildet godt. Du har fått frem fargene dens og fjærdrakten godt. Savner bittelitt skarphet på hodet, og det lille rødstikket er nevnt, men alt i alt er dette et veldig pent artsbilde av en fin liten fugl. Bra dette.

Mvh Åsmund
Christian H.
Fint lys og godt eksponert. Det gjør seg absolutt med miljø og jeg syntes bildet ville blitt kjedelig om du hadde klonet noe særlig. Det får holde lenge at sisiken henger fritt fra bakgrunnen. Savner litt skarphet på hodet, men det er vel kanskje konverter/største blender som må ta skylden der?
Eyvind R.
Takk for konstruktive kommentarer fra Åsmund og Christian. Fint dere er enig i at kvistene bør være med..
Bård B.
Jeg kan konstatere at resultatet av vår felles tur ble et kjempefint adferdsbilde av gråsisik i nydelig lys. Jeg synes bildet hadde hevet seg hvis du hadde klonet bort orekonglene øvert i høyre del av bildet. En så liten del av oreklasen tilfører i liten grad bildet nye miljøellementer. Derimot synes jeg det forstyrrer hovedmotivet noe.

Bård
Stine J.
Hei Eyvind,

Et av de bedre småfuglbildene jeg har sett her på lenge. Naturlig og livfylt med fuglens plassering og ikke minst frøet som faller ned. Grenene syns jeg hører med, men konglene øverst til høyre ville jeg helst sluppet å se.

mvh Stine
Eyvind R.
Takk for kommentarer til Bård og Stine.
Fred S.
Fint fanget i en ''akrobatisk'' situasjon; i det hele tatt et lite blinkskudd i så måte. Ikke heeeelt skarpt, imidlertid. Nå har jeg lite greie på fuglefotografering, men innbiller meg at kravet til skarphet er tungtveiende innenfor denne sjangeren. Vet heller ikke hvordan fuglefotografer forholder seg til dette å fjerne elementer i et bilde; synes nemlig at greinene i bakgrunnen til venstre uroer motivet, og egentlig ville jeg ha kuttet såpass mye oppe at de to ''konglene'' der også forsvant .

vh fred
Eyvind R.
Takk for fyldig kommentar, Fred.
Odd Tore S.
Fint bilde av en meget urolig akrobat, i alle fall slik vi kjenner gråsisiken fra hytta. Flokken kommer som en sky av fugler, stresspiser det de har tid til mens de er mest mulig rastløse, og så er de plutselig vekk igjen. Har aldri tenkt tanken på å fotografere en slik pga all uroen, så her er jeg imponert.
I forhold til hvor skarp fuglen er tror jeg ikke at beskjæring er lurt, da heller klone bort det som måtte være uønsket. For min del er det OK som det er.
Artig liten sak med kongleføret som er på vei nedover.
Odd Tore
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu