Runde 2005
Bildet lider av noe svakt teknisk - men situasjonen synes jeg var så interessant.
Tekniske svakheter - m.a. skarphet.
Utstyr
  • Nikon D
  • AFS Nikkor 70-200/2.8VR+1.4x
  • Brennvidde310mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger894
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_174497} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Jørn Tore K.

En herlig take off- med fare for overvekt. Artig bilde
Jørn t.
John H.

Et godt forsøk, der fokus bommet på fuglen og falt til steingrunn. Bildet illustrerer likevel den stakkars fjørdottens kamp for å overleve. Prøv igjen.
John S.

Førsteintrykket mitt var at bildeformaet er for ''høyt'' men je gser jo at berget nede i venstre hjørne hører med. Egentlig ble bilde mye bedre i fullskjermvisning. Jeg klarer ikke å se om fiskene i nebbet er stablet slik at hode på fisken ligger vekselvis til høyre og venstre.

Du har fått fram kloa som lundefugelen har på foten veldig bra. Tidlig på 1970 tallet ble det drevet fiske etter laks med flyteline, utenfor Helgeland og Lofoten. Når de fikk Lundefugel på lina så hang den alltid fast etter foten og aldri etter nebbet. Fiskerne trakk den sluttning at Lunden fanget fisken med denne kloa og ikke med nebbet.

Fint bilde Geir.
Fred S.

Nydelig avsprang fra hoppet, en skiflyger verdig. Med skikkelig skarphet ville dette ha vært fulltreff.

vh fred
Eyvind R.

Et svært fint bilde fanget i helt ''rett øyeblikk''. Nydelig lys, vingeposisjon og utsnitt. Med noe skarpere hode hadde dette vært et ''blinkskudd''..

Mvh Eyvind
Kjell G.

Det var leit at fokus ''falt på stengrunn''. Synd, fordi dette kunne ha blitt veldig bra.

Gratulerer med D2X, Geir. Da ordner det seg nok til neste gang!

mvh kjellg
Gro K.

Pokker at det ikke ble skarpt, Geir, men allikevel------ , JEG ville vært fornøyd. Uskarpheten i vingene har, eksponeringstidmessig, truffet bra i det fine motlyset. I det hele et morsomt bilde, og alle som har sett en lunde i aksjon, vet hvor superrask den er. Godt gjordt å få den festet på ''filmen'' i det hele tatt.
Artig hypotese fra J.S. om kloa som fangstredskap . Tro om det stemmer ??? Lite sannsynlig ? Den trenger vel klørne når den skal kare seg dypt inn i redehulen også.
Hilsen Gro.
Geir Arne M.


Takk for kommentarer.

Ikke godt å si hva som stemmer - men rask er den hvertfall. Men neste gang da... skal vi få det til.

mvh
geir
Torbjørn K.

Meget bra positur og lys på fuglen, og selvsagt en ekstra bonus at du har klart å fange den med fisk i nebbet. Jeg synes dog dette blir litt midt mellom skarpt eller uskarpt. Det er for skarpt til at jeg får den store farts eller bevegelses-uskarphets-følelsen, men litt for uskarpt til å være skarpt. Spesielt rundt øye-partiet kunne jeg tenke meg noe mer skarphet. Bakgrunnen er selvsagt veldig riktig for miljøet, men jeg synes den blir noe blass og kjedelig. Noen grønne bakker eller et mørkere fuglefjell ville nok gjort seg bedre.

Torbjørn
Ole Birger S.

Steike ta, dette hadde blitt supert dersom skarphetsgrad på stein og fugl hadde vært motsatt. Jeg har ikke prøvd å ta bilde av disse fuglene, men har forstått det slik at de er blandt de raskeste i lufta. Og så fisk i nebbet da, det skal ikke forundre meg om du irriterer deg litt over ''fokusglippen''.
Geir Arne M.


Takk for kommentarer.

Det er det som irriterer - at ikke skarpheten er 100 %.

mvh
geir
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu