Fiske
Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1326
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_178901} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (24)
Nina S.
Dette var spennende synes jeg, et fint synsbedrag, det ser ut som båtene svever i natten.
Morsomt med alle de stående i båtene, ser ut som et maleri.
Mvh Nina
Avsluttet .
Sansen for dette jeg. Iallefall ut fra det forhold at jeg selv den siste tiden har drevet og eksperimentert litt med en noe lignende teknikk. Selv om jeg ikke vet hva du egentlig har gjort, så ligner det litt på en type bevegelses-/farge-uskarphet som en ganske lett kan få til med digitalt opptaksutstyr. Flateinndelingen med den store nesten tomme forgrunnen fenger meg. Mulig du kunne vurdert ørlite kutt i toppen.
Avsluttet .
La meg legge til: ''...en type bevegelses-/farge-uskarphet som en ganske lett kan få til med digitalt opptaksutstyr og litt lengre lukkertider'
Frank W. G.
He-he, her lar du meg virkelig bli utfordret.
Bildet tiltrekker seg min interesse for dets spesielle innhold. Herlig abstrakt, men som allikevel er tydelig og fortellende. Og jeg må jo innrømme at jeg liker denslags motiver veldig godt. Hmmm..., kommer ikke på mer akkurat nå. Må si jeg venter spent på kommentarer til dette. For dette lot jeg meg faktisk rive med i til tross for at jeg ikke finner mer å tilføye. Men slik er det bare noen ganger.

(www.fokusfotoklubb.net )

Frank
Dag J.
Dette minner om et bilde av Espolin Johnsen, og siden jeg har veldig sansen for han så faller dette også veldig godt i smak. Thumb up.
Arne S.
Mange takk!

Tommy: Et slikt motiv er ikke avhengig av digitalt opptaksutstyr. Opptaket kunne like gjerne vært tatt med et analogt kamera.

Frank: Hyggelig at du liker bildet. Jeg venter litt med forklaringer..

Dag: Ser at Espolin Johnsens fiskemotiv er priset til kr 39 000.- Takk for tipset :-)
Per Harald O.
Litt kunsnerisk, abstrakt og ok. komp.

Severdig, men ikke din beste kreasjon;)
Espen A. I.
Hei Arne.

Her får jeg store assosiasjoner til veggtegningene fra middelalderen. Et bilde er som oftest vellykket i mine øyne når det vekker opp assosiasjoner eller minner. Liker farvene og den kullsorte bakgrunner, vannet.

mvh Espen
Eirik H.
Dette funkar ikkje for meg. Effektene blir litt for drøye slik at eg ikkje klarer å relatere biletet til noko. Det minner meir om hovudjegarar på tokt enn fiske iallfall!
Jon-Petter T.
Synes faktisk ''orginalen'' gjør seg bedre enn denne negativvarianten. Kunne godt tenkt meg å se orginalen som en sorthvittvariant. Slik det er presentert nå synes jeg det blir litt for forrevent og ubestemmelig, basert mere på ''art by accident'' enn noe annet. Nå synes jeg at det er svært viktig å leke seg frem til resultater, men synes ikke dette ble helt vellykket.

J-P
S. N.
Jeg liker effekten veldig godt, men det aner meg at jeg ikke kommer til å huske dette like lenge som endel annet du har presentert. (Jeg får komme tilbake til det hvis jeg tar feil)

Får ikke så mange assosasjoner til fiske, men heller ikke hodejakt ;)

Fint med det lyset nede i vannet til venstre. Skulle ønske at en av de fire båtene til venstre der oppe var frigjorte, de smelter noe sammen nå.

Silje
André M.
Komposisjonen er utmerket. Med båten som er kuttet til venstre, og antydninger til bølger nede. God utnyttelse av formatet.

Fargene minner meg om afrikamotiver fra sekstitallet (pateller på sort papp), noe jeg er litt ambivalent til :-).

Båtene trenger tydeligere konturer for at det skal gi meg assosiasjoner til fiske og/eller India. Ville gjerne sett dette i en sammenheng med flere bilder.
André M.
pateller er selvsagt pasteller (kritt, altså ;-))
Avsluttet .
Jo'a Arne - skjønner jo at dette er like mulig å få til også med analogt utstyr. Min referanse var bare til hvordan jeg selv kom bort i lysten til å eksperimentere med bevegelses og fargeuskarphet. Er jo godt mulig dette og opprinnelig er et analogt opptak, og at ''effekten'' er gjort i etterbehandlingen. Men fremgangsmåten er jo i grunnen uvesentlig for bildet i seg selv. Årsaken til min referanse ligger nok mere i at jeg selv synes det ble enklere å (kontrollert) få til slike effekter under opptak ved hjelp av digitalkameraets muligheter for kontroll på skjerm underveis.

Men uansett; bildet er bra det. Og det er det som teller.
Arne S.
Hehe, lurte på om jeg hadde gått glipp av en utsøkt teknikk, Andre'. Bra med en oppklaring :-)

Tommy: Du har selvsagt rett. Digitalkamera gir både inspirasjon og muligheter som analogt manglet. Det digitale mørkerom er et fantastisk verktøy. Kun fantasien setter grenser. Det er en befrielse å komme bort fra diasklemma (for oss som ikke hadde tilgang til mørkerom). Selv om dias fortsatt kan ha sine fordeler.

Silje: Kankje er det feil av meg å oppgi tittel i dette tilfelle, i og med at bildet er så abstrahert. På den annen side gir det en pekepinn på hva det i realiteten er. Skal fundere litt på det. En tittel må bilde ha uansett fordi det skal på vegg. (Den matte, kullsvarte kopien gjør seg betydelig bedre enn den digitale utgaven. Altså ingen ''art by accident, Jon-Petter :-)

Takker for alle gode innspill!
Jon-Petter T.
hehe, tror nok helt sikkert du vet hva du gjør Arne, sier bare at det minner litt om art by accident (kraftig overeksponert motiv presentert som digital negativ). Uansett er det som jeg sier svært viktig å holde på med slike prosjekter, fordi det kan generere overaskende bilder og dermed gi opphav til ideer og inspirasjon. Sist men ikke minst gir det kunnskap om hvordan kameraet fungerer.
Arne S.
Jepp, svært enig, JP!
Asbjørn M.
Liker godt farten og bevegelsen i bildet, noe som blir forsterket
av båtene på sidene, der dei kommer inn og forsvinner ut av bildet.
Har litt problemer med de midterste partiet av bildet,som blir litt
uryddig og intetsigende.Spesielt den nærmeste båten.

Asbjørn
Stine J.
Ble malerisk dette. Jeg liker komposisjonen, hvor du har presset hovedmotivet øverst i bildet og har en stor og nesten tom flate i nederste del. Det at du har kappet båten til venstre og den til høyre gir en spenning i bildet.

Joda liker dette, men mest fordi det ble dekorativt og har en spennende flatebruk.

mvh Stine
Magnar B.
Syns komposisjonen er super…  likar fargane som kjem godt fram mot det mørke… skulle gjerne sett det i ''original''… får litt ''wind''-filter følelse, men har ein mistanke om at den ikkje vil vera der i matt utgåve… spennande… likar at du strekkjer rammene litt… det gir fantasien større rom her inne.
Knut-Inge J.
Tja.... som før sagt - du overrasker stadig. Super komp. Bølgebevegelsane nede til venstre matchar båtane, og balanserer. Det slår meg: Her er det nærkontakt med elementa og ingen bortrasjonalisering av menneskeleg arbeidskraft. Side ved side, båt ved båt..... Artig med den karakteristiske siluetten av styrmannen.
Arne S.
Takker! :-)
Thorfinn B.
får vel litt følelsen av at du har forsøkt å redde et i utganspunkt svakt teknisk bilde. Til tross for det engasjerer bildet meg uten at jeg helt klarer å forstå hvorfor. Mystiskt og spennende, men litt for mørkt. Tok det inn i PS og dro opp kurven litt, noe som ga bildet mer brillians. Bildet minner om helleristninger. Bølgen i nedre bildehalvdel ''irriterer positivt'' og skaper dybde.
Arne S.
Ja, dette er nok et bilde som er følsomt for skjermkalibrering, Thorfinn. Morsomt at du nevner assosiasjoner til helleristninger og den ''irriterende bølgen''. Begge deler er avgjørende for bildets tilblivelse og presentasjonsform.

Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu