Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1813
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_191242} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (39)
Amund Blix A.
For et flott blikk, sterkt og stolt. Et bilde som gjør meg nysgjerring på personen. Sterkt.


Ellers de vanlige godordene til deg om utførelse osv :-)

Amund
Chr. G.
Her serverer du nok en gang intensitet, rynker, livshistorie, annerledeshet pluss næring til reiselysten og nysgjerrigheten på et sølvfat.
Knut-Inge J.
Eit sterkt, intenst portrett, der din signatur lyser lang veg. Eit ansikt som betraktar fotografen i staden for å posera. Flott møte!
ingebjørg fyrileiv g.
Interessant kvinne og et portrett av klasse.
Uttrykket er flott og det samme er gråvalører/lys/skygge.
Blir også litt nysgjerrig på bakgrunnen. Kanskje den kunne vært helt ren,
uten å si det for sikkert.

-ingebjørg
jarle p.
WOW...dette var sterkt..det sier vel det meste

-jp-
Frank W. G.
Fabelaktig flott. Ikke nødvendig å utbrodere mer her.

Frank
Eyvind R.
Et godt portrett med blikk som fanger. Bakgrunnen .. tjaa..

Mvh Eyvind
Marit E.
Fint portrett med et sterkt og direkte blikk. Likte godt bakgrunnen, jeg. Annerledes og helt DEG. Dynamikk over det vippende hårstrået og de svingende linjer.

Likte også detaljen med det ene hårstrået foran øyet hennes.

Godt bilde!

Marit
Kjell G.
Uvanlig direkte øyekontakt. Herlig modell. Bakgrunnen kunne kanskje vært litt mer eller litt mindre. Veldig bra, uansett.

mvh kjellg
Arne S.
Takker for fine kommentarer!

Interessant med synspunkter på bakgrunnen. Som dere sikkert skjønner representerer bakgrunnen en forsiktig visuell utfordring. Det hadde vært en lett sak å unngå den. På den annen side skaper den en relasjon/irritasjon som jeg av og til er ute etter. For ordens skyld, den relevant i kvinnens miljø.
Joachim H.
Hei

Ikke mye å utsette på bildene dine Arne. Igjen et godt bilde fra deg (som vanlig )
Men det hårstrået som går forran øyet plager meg litt. Jeg synes det tar bort litt fokus fra resten av bildet.
Bakgrunnen? Tja, et symbol av noe slag passer fint til bildet. :-)

mvh

Leclic
Ketil K.
Etter å ha sett dette bildet.

Etter å ha reist MYE i India, Indonesia, NY-Guinea og Afrika - begynner jeg å skjønne noen ting.

Vi stammer fra disse menneskene! Asiatene ellers? Hvorfor ble de så forskjellige?

Det forstår jeg ikke.

De østlige asiatene ble til Kinesere, Japanere, Eskimoer, Indianere.

Indo-Européere må utvides til Indo-Europeree -Afrikanere- Ny-Guinéere- Aboriginéere etter dette bildet.

Kanskje DNA-profiler og laktose-intoleranseundersøkelser kan avsløre de fulle sannheter? Dette bildet bidrar også!
Odd Tore S.
Blikket - som vanlig, ditt varemerke.
Fast, men ikke trassig, nesten litt vennlig.
Kunne vært gammel dame (urinnvåner) på Haugastøl etter påskeferien, bortsett fra panna. Og så ørene. Merkelig nok la jeg ikke merke til disse før jeg begynte å undersøke om jeg kunne begripe noe av bakgrunnen.
Det sier vel noe om blikket.
Om National Geographic er nøkternt, har vel DNA allerede begynt å gi ganske tydelige svar på hvordan menneskerasen har spredd og utviklet seg.
Odd Tore
Espen A. I.
Sterkt dette Arne. Tegningene i fjeset er som i virkeligheten - godt teknisk eksponert. Regner med symbolet bak er av en religiøs art? I allefall, det passer inn og fyller et slags hvitt tomrom bak. Kjempe dette :-)

mvh Espen
Asbjørn M.
Vekker først og fremst min nysgjerrighet hvilken folkegruppe
denne kvinnen kommer fra ? Det på grunn av utsmykning i ører,
og symbol som du antyder i bakgrunnen.
Er enig i dei meste av godorda som blir sagt her.

Asbjørn
Stine J.
Hei Arne,

Du er god på portretter som utstråler styrke og personlighet. Så også her. Symbolet i bakgrunnen viser tilhørighet og vekker nysgjerrigheten til hva bakgrunnen for bildet er og hvor kvinnens tilhørighet er.

mvh Stine
Hans Jacob H.
Et fasinerende og levende ansikt, med et litt uutgrunnelig uttrykk som kan studeres lenge. Jeg synes bakgrunnen er spennende, dus nok til at det ikke tar oppmerksomhet fra ansiktet, men samtidig interessevekkende i sitt grafiske uttrykk. Finner det ikke å være irriterende, snarere kompletterende, selv om jeg ikke aner hva det er. Vet ikke hva merket i pannen betyr, med visuelt matchet det bakgrunnen. Eminent teknisk presentasjon.
Arne S.
Takker for nye kommentarer!

Joachim: Synsinntrykket er betrakterens eie. Dersom du mener at håret foran øyet forstyrrer, er det riktig - for deg. Jeg mener at det tilfører mer enn det forstyrrer. Håret er der, og utfordrer kanskje vår innebygde ordenssans. Det kan lett oppfattes som et ''irritasjonsmoment'', men for meg er hårstrået en viktig detalj. Hårstråene, både dette og det til høyre, speiler formene i bakgrunnen, og bidrar slik sett til en visuell helhet. Det knytter kvinnen og bakgrunnen sammen, rent visuelt.

Ketil: Interessant betraktning. Ansikt og blikk er spennede, ikke minst ut fra din betraktningsmåte. I noen norsk bygder og byer har jeg lagt merke til et spesielt ansikt som går igjen. Kanskje ikke så rart, fordi genmaterialet kommer fra samme kilde. Å registrere likeheter/endringer i ansiktstrekk innen like/ulike folkegrupper er spennede. Derfor foretrekker jeg å være betrakter i denne type motiv. Noen motiver bør få uttrykke sin kraft uten altfor kreative, fotografiske ''påfunn''.

Jon-Petter T.
Typisk Strømme portrett dette. Et direkte og nært blikk, rett på. På den måten virker det ærlig og fortellende om personen.
Det er dokumentarpreg over bildet, dvs. et sus av reise og den store verden. Vi opplever at mennesket er mangfoldig og overrasker oss stadig i ulike levesett, ritualer, former og fasonger. Slit sett er det dokumentarisk.
Glimtet i øyet liker jeg veldig godt, også gjentakelsen i form mellom anskitstrekk og bakgrunn.
Bildet er litt sånn WYSIWYG hverken mer eller mindre. Rett på, dette er meg.
Blikket er det som holder meg fast ved bildet.
Magnar B.
Flott portrett! Auge og uttrykk er sterkt, vitnar om levd liv utan at livsmotet er gått tapt. Rynker og hår spelar på lag med alle linjene tett i tett. Fint at du er innom! Håpar det blir ein vane. mb
Avsluttet .
Fantastisk, som vanlig!
MVH JOO
Carsten A.
Dette var slående, dels på grunn av den kontakten det direkte blikket gir, dels understøttes hele innstrukket av den suverene sv/hv teknikken som bildet bærer preg av.

11 poeng på en skala fra 1-10!

MVH CA
Arne S.
Takker hjert'ligst for nye kommentarer!

Jon-Petter: WYSIWYG - hva du ser er hva du får - er en treffende beskrivelse av bildet. Som sagt før, noen motiver fortjener denne rett-på-tilnærmingen. Mulig jeg bærer på en trassgreie. I utgangspunktet liker jeg kreative tilnærminger, men når det gjelder ansikt har jeg et avklart forhold både til modellen og fotografen. Det handler like mye om et møte som et motiv. Jeg vet at motivet i seg selv ikke er nyskapende, men jeg velger likevel formidle det enkelt og direkte. Når du betrakter dette som et typisk strømme-portrett, vitner det om en egenart. Følgelig tar jeg det som et komplement :)

Magnar: Det er inspirerende å høre at man er ønsket!

Jan Ottar og Carsten: :-)





Ragnar W.
Et veldig Strøm'sk portrett, med de sedvanlige karakteristikker: God balanse, utsnitt, toner, skarphet ... og det meste annet positivt!

Håret foran øyet kan nok være en smule irriterende, men ikke så mye at det er plagsomt, kansjke tvert imoit som du selv er inne på.

Bra!

/Ragnar
Avsluttet .
Fin ekko i bildet.

God gnist i smilet. Den lukkede munnen sprekker opp i et smil, med nydelige rynker i fart.

Du er med i bildet og
Du er like interessant som damen på bildet.

Stian Håpnes
PETER SKJOLD P.
Hej... veldig bra billede, jeg har altid beundret dine billeder som jeg har set i div, fotoblade !!! mvh. Peter Skjold Petersen
Arne S.
Ragnar: Gamle ørner seiler igjen. Hjertelig!

Stian: Du kan mer enn å ta bilder. Setter pris på din poetiske vinkling!

Peter: Veldig hyggelig!

:-)
Inger-Lise S.
Knakende godt portrett med passende bakgrunn.
Blikket gjør inntrykk og vitner om både klokskap,styrke og levd liv.
Bildet må være som det er, men siden jeg alltid har vært fasinert av mange rynker, kan jeg ikke fri meg fra tanken på opplevelsen det ville være å se dette ansiktet smile, prate,leve etc., så man fikk se skjønnheten når rynkene ''danser'' rundt i ansiktet. Jeg fikk oppleve det tidlig i tenårene og har aldri glemt synet. Mer er det ikke å si.

Inger-Lise


Arne S.
Takker for en tankevekkende og fin kommentar, Inger-Lise!

Ja, det er paradoksalt. Rynker uttrykker personlighet, dybde og erfaring. Rynker er vakkert. Likevel betraktes rynker som en lidelse i vår del av verden. Hvorfor er vi redde for å vise at vi har (hatt) et liv? Et blikk som uttrykker vilje, styrke og integritet mister ikke sin sjarm og tiltrekningskraft på grunn av rynker. Heller motsatt.

Ungdommelig renhet er også vakkert, men fixing og fylling betrakter jeg som et sykdomstegn i en kultur i forfall.


Torbjørn K.
Hei Arne

Dette var jo meget bra, som så mange av dine andre bilder!

Jeg er også veldig nyskjerrig på hvor i India detter er fra?
Har alle kvinnene i denne kasten ørene slik?

mvh Torbjørn
Arne S.
Heisan Torbjørn!

Bildet er tatt i tempelbyen Madurai i sydindia. Menneskene der er mørkere og mer markert i ansiktet. I likhet med andre deler av India er det et konglomerat av mennesketyper og kombinasjoner av disse. India er rett og slett et inferno av intrykk. Dette vet du. Har sett igjennom bildene dine, og det er mye bra i samlingen. Det ser ut som du har vært i nord.

Jeg vet ikke om behandlingen av ørene er en del av religionen. Mange kvinner hadde slike ører, men ikke alle, så vidt jeg la merke til. India er et studium verd i seg selv. Jeg har ikke vært der for siste gang.
Inger-Lise S.
Hei Arne! Enig med deg. Og det er synd at rynker betraktes som negativt ,og til og med stygt,i vår del av verden. Tenk om rynker kunne bæres med stolthet og verdighet! For det er som du sier, et rynkete ansikt er vakkert og det forteller. Selv med taushet..
Visst er ungdom rent og vakkert, men samtidig ''blanke ark''...Og fixing og fylling er symptomer på en syk kultur...Her har reklamen noe av skylda, men ikke den alene..

Inger-Lise
Torbjørn K.
Hei Arne,

Takk for svarene. Jeg er også fasinert over alle de forskjellige ansiktstrekkene en finner. Bilde bilde nr. 233476 og bilde nr. 234082 er tatt i samme lille landsby. Sistenevnte tilhører kasten ''Gujjar''. De er et nomadisk folk og det er fasinerende hvor forskjellig de er fra andre mennesker. Klesstil er en ting men også ansiktstrekkene. En av årsakene er at de arrangerer giftemål kun innenfor samme kaste. Det blir bråk hvis en gutt og jente skulle finne på å gifte seg utenfor kasten og foreldrenes tilatelse og i ekstreme tilfeller æresdrap.

mvh Torbjørn
Ole Marius L.
Dette var et veldig fint bilde. Kan anbefale deg og ta vekk det hårstrået som er foran det venstre øyet dog det er litt forstyrrende.

Meget fine kontraster ;)
Linde G.
Hei

Et portrett å bli misunnelig av dette. En nydelig dame , det er sikkert. Når man treffer mennesker som har et slikt utseende og så mye levet liv i ansiktet , da klør det i avtrekker-fotofingeren, det er klart. Viktig med den kontakten jeg ser du har klart her. Flotters !

Hilsen
Linde Gilberg
Avsluttet .
Flott portrett!:) bakgrunnen plager meg ikke! synes det meste fungerer perfekt her!

Mvh Philip
Oda Lystrup H.
portrett kan du!
her er utsnitt og bakgrunn perfekt.
spesiell dame, flott.

Oda:)
Arne S.
Takker så mye for alle nye innspill! :-)
Ritva F.
Wow, for et ansikt!! De gjør noe med én, de bildene dine!...
Vh Ritva :o)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu