Gamle FA'n.
Falt for denne billige tittelen på bildet. What you see is what you get, det er et helt straight Nikon FA, tatt med Nikon D70 og innebygd blitz. ''Studio'' av A4 ark.
Er nokså fornøyd selv, og vil gjerne ha kritikk på hva som kan gjøres bedre!
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-05-25 19:34:50
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • 18-55mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger418
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_192738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Christian S.

morsom tittel ja ;)
Jan Helge H.

Bra tittel :-)
Svært skarpt, rent og bra komponert bilde. Flott lys!
Ørlite gran skjevt. Ellers topp!

Mvh
Jan H.
jarle p.

heisann...flott kamera du har fått deg her..flotte å skarpe farger,men heller det litt om venstre??dette kan fikses fort i PS , men dette bildet var bra uten om det...

-jp-
Rune O.

Flott produktfoto med enkle midler. Har selv jobbet med produktfoto under slike litt provisoriske forhold (ofte av litt større gjenstander enn dette). Kan trygt si at du har gjort en god jobb her med kontroll av lyset og den enkle bakgrunnen.

Er overrasket over at du fikk så fine, softe skygger med den innebygde blitzen. Var det annen belysning i rommet, f.eks. lys utenfra gjennom vindu, eller har du bygget en ''boks'' av A4 ark som reflekterer lyset fra blitzen fra flere kanter?

Bildet fremstår som skarpt og fint. Jeg aner en meget vellykket oppskarping her. Subtil, og uten haloer som man ofte får hvis oppskarpingen er for kraftig.
Er dette tatt med Nikons 18-55mm objektiv som følger med D50-kitet? I så fall viser dette at til tross for mye pepper for byggekvalitet har det noen optiske egenskaper som faktisk er ganske gode, prisen tatt i betraktning, noe som sammenfaller med egen erfaring.

Dette er pirk på et ellers flott foto:
Har du bøyd opp A4-arket rett bak kameraet? Jeg synes det er en hint av en skygge spesielt bak kameraremmen til venstre som tydelig faller mot en nær bakgrunn. Det gjør at man ikke får full dybdefølelse i bildet.
Du har også en refleksjon øverst i objektivet av noe som ødelegger renheten i bildet en tanke. Slike refleksjoner kan man ofte enkelt gjøre noe med hvis man er klar over dem før skuddøyeblikket.
Jan Helge H.

Kjempeskryt til Rune O. !
Tenk om alle hadde vært så flinke til å gi konstruktive kommentarer...
Der har mange av oss andre noe å lære, da lærdom er noe av essensen i kommentarer og kritikk. :-)

Mvh
Jan H.
Øyvind T.

Tusen takk for kjempebra kommentarer!

Brukte et vanlig a4 ark foran blitzen på skrå oppover for å få den rette blitzeffekten. En kompis av meg låner den eksterne blitzen, slik at en må bruke det en har... I tillegg til blitz brukte jeg en helt vanlig lesespot, for å få litt fyll-lys. Det med skyggene har jeg ikke tenkt på, det var et godt poeng, og jeg skal huske på å ikke legge arkene rett bak i fremtiden!

Det er det standardobjektivet som følger med D50 ja, en får som sagt tage hva man haver når en har dårlig råd. I alle fall frem til skatten kommer! Bilde er noe skarpet opp i PS, men jeg ble litt forbauset selv også over hvor skarpt bildet ble selv uten behandling. Den støyen som var er forsøkt fjernet i Neat Image.

Ser i etterkant at bildet er littegranne skjevt, det skal jeg rette på så snart jeg får tid til dette. Nok en gang, tusen takk for kjempegod kritikk.
Espen A. I.

Her gjorde faktisk tittelen bildet :-D

vh Espen
Øyvind T.

Takk for kommentar Espen.

Legger ut en versjon som er rettet opp.
leif b.

Et herlig bilde fra en svunnen tid.
Jeg blir nostalgisk når jeg ser dette bildet. Jeg hadde to - FA - (svarte) som fulgte meg på skole, barnehage og konfirmant fotografering i tre år. To trofaste venner som stilte opp og alldri lagde noe bråk. Uansett hvilken dag og tid på dögnet.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu