Krikkand 2
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-07-04 23:06:52
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 20D
  • Canon EF 300 mm 1:4.0 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger398
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_198043} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Terje S.
Flott bilde av en flott fugl. Hadde ønsket at du hadde undereksponert bilde litt mer. Syntes det blir litt blast. Ellers endel fargestøy i bakgrunnen som trekker ned. Begge de tingene jeg har nevnt fikser du lett i PS.

Lykke til videre !
Carsten A.
Greit bilde av ganske sky og vakker fugl. Kunne gjerne vært skikkelig skarpt, utstyret er mer enn godt nok til det.

Det er ikke noe i veien med eksponeringen her, det er mer presentasjonen det står på. Litt mer arbeid med presentasjonen hadde vært en klar fordel. Et litt lavere tonenivå (kurve- eller levelsverktøyet), kjøring av despeckle på bakgrunnen (vannet) endring til noe varmere fargebalanse og endelig litt USM innebærer klare forbedringer mht. presentasjonen.

MVH CA
Carsten A.
V 2 - En klar forbedring. Dermed er du godt på vei til å gjøre det beste ut av opptaket, noe som er et mål i seg selv.

Men slike opptak kan altså gjøres bedre, 20D med 300/4 er en utmerket kombinasjon. 300/4 har jeg brukt mye, den er meget god, også på full åpning (men er ikke i samme superklasse som storebror 300/2.8). Så målet må bli å utnytte dette fine objektivet optimalt.

MVH CA
Terje K.
Takker for kritikk begge to.

Dette var første dagen med den nye 300mm og jeg kom over denne krikkanda og hadde ikke ca 1,5 min før den tok til vingene (se bilde nr. 239004) Uheldigvis hadde jeg kamera innstilt på ISO 800, derav støy. Har nok fortsatt mye å lære i billedbehandling, men siden jeg er motvillig til å investere i full PS (sinnsyk prising spør du meg) må jeg ta til takke med Elements 2 og Neat Image.

Terje
Carsten A.
Men når det gjelder bildebehandling, er jo RawShooter et rimelig alternativ. Kombinasjonen RawShooter (Essentials-versjonen, gratis, eller Premium-versjonen, ca. 7-800 kr [?]) og PS Elements vil være meget brukbar - etter konvertering i RawShooter er det normalt ikke mye som behøver å skje i et bildebehandlingsprogram.

MVH CA
Torbjørn K.
V2 ble bedre ja, men jeg synes ingen av versjonene yter 20D og 300mm f/4 IS noen ''rettferdighet.'' Du skriver at den er ny, så da antar jeg at du ikke har brukt et slikt objektiv så mye før? Jeg merket at det tok en stund til å venne seg til dette objektivet, og jeg gjorde en ting veldig galt i starten. Du må ikke ''trekke av'' når du tar bilder, men presse utløseren forsiktig slik at ikke kameraet beveger seg. Da vil du få veldig mye skarpere bilder, selv om du bruker IS.

CA: Pixmantec har blitt kjøpt opp av Adobe (de skal bruke teknologien i Adobe Lightroom), så RSP har blitt tatt ut av salg. Essentialsversjonen vil være tilgjengelig frem til Lightroom slippes.

Torbjørn
Carsten A.
TK: Jeg det der med RSP så jeg nettopp - litt sørgelig utvikling, for en av de absolutte fordelene med RSP er at den er et selvstendig, frittstående konverteringsprogram. Alt som blir integrert i PS fordrer lasting av minnegrisen PS, og det passer dårlig for meg, som ofte må bruke en laptop på reiser og i felten. Men dette sier jo også noe om kvalitetens på det folkene bak RSP har laget.

MVH CA
Gunnar O.
Veldig fint bilde =) Flotte farger og flott motiv.
Mvh Gunni
martin n.
flott bilde:) syntes det urene som lå i vannet ødala bildet, men ellers bra:)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu