Ingen tittel
Utstyr
  • Jada
  • Det også, ja
  • BrennviddeMange mm
  • Blender-
  • FilmtypeFargefilm
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger1162
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_210133} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Kristin A O.

Dette likte eg! Mannen i bakgrunnen,dama,linjene.. Eg veit ikkje.. dette var vel bortimot den dårligaste kommentaren eg noken gang har gitt,men eg måtte bare sei at eg syns dette var ganske så kult!!
Kris
Stig Børre E.

Morsomt bilde! Tydeligvis en skikkelig patriot dette.

StigB
Andreas S.

Veldig spesiell denne serien. Begynner å føle at mannen snart på ta del i arbeidet her!

Men veldig orginalt (såvidt jeg vet) og morsomt.

mvh
Andreas
Sondre V.

Hehe..
Morsom serie!

S
John O.

Hei Bjarte!!
Den manglende tittel kunne være: I Rødt-hvidt og Blåt
Ellers vil jeg bare sige at det er et veldig bra foto, skulle jo tro at det var fra 17 mai :-)
Fotohilsen
John
D200 + ting og tang
Kåre S. P.

Ja, Bjarte, disse nasjonal-bildene dine kaller jeg kort og enkelt en liten geni-strek !!! Du spiller på svært mange strenger her, og gir vel fyr på flere utfordringer i samfunnet vårt !!! Det er i alle fall slik jeg velger å tolke bildene dine, og synes du bruker knallgode elementer for å synliggjøre aktuelle tema !!!
Ja, det kunne vært skrevet lange avhandlinger her, men har sett på disse bildene i natt og nå i formiddag ( flere ganger), og det er bare råbra det du har gjort !!!
( det ser faktisk sånn ut at du ikke engang har vært med på å arrangere bildene, bare stått å sett på at ''dama di'' har ordna alt .......)
David P.

utrolig tøft! Nordmenn er ikke så veldig patriotiske i forhold til amerikanerne, men ikke på dette bildet! Mange flagg som har gått med på dette bildet :P artig bildeserie!
Ole Marius F.

Er det ikke du som er mannen i dress da? Med fjernutløser?

Stilig serie. Syntes dette er det beste bildet i serien.
Håper vi får se mer av dette. Originalt og kult!

Mvh. Ole Marius
Bjarte B.

Hyggelig at dere liker bildene. Det var bare noe gammelt jeg hadde liggende. Rekkefølgen er dessverre feil, som noen har påpekt. Serien heter 'Alt hva fedrene har kjempet'.
Avsluttet .

Jeg likte ikke serien. Den er en dessertgenerasjonens å-så-politisk korrekt kjønnsrolleharselas med nasjonalsymboler som nok scoret mange brownie-points hos damer med en alternativ innstiling (les: jordfarger), men som i sin poserende og insisterende humor samtidig utgjør en hån mot de som før oss levde i grått hverdagsslit. Litt lettvint og pubertalt m.a.o.

Mvh
Ola
Avsluttet .

Et flott bilde til en russeavis, men heller ikke mer. Usjarmerende, umorsomt, pinlig oppstilt, men ikke poengløst. Litt kjedelig med en dårlig gjennomført retro-illusjon, litt slapp kontrast, og slapp fargemetning bortsett fra det røde. Skarpheten kunne også vært bedre, eller i det minste selektiv. En harsellas, som kun kan tas seriøs i russetiden.
Avsluttet .

Seriekommentar: En ubegripelig dillatantisk serie, som hvem som helst kunne lagt. I motsetning til Columbi egg er den derimot ikke spesielt smart, heller.
Thorfinn B.

Serien kan nok virke tåpelig for mange, men den innehar interessante og morsomme elementer. Fotografens snikende tilstedeværelse med lang trådutløser kan virke provoserende. Ser han ned på den vanlige arbeider, der han står i sin glatte dress og ser passe teit ut? Eller står han bare der av ren nysgjerrighet å følger med på hun som klargjør flaggene til hele barnehagen hun jobber i? For meg blir bildene både irriterende og morsomme. Kombinert med at det gir meg litt 70-talls flashback klarer jeg ikke å bli ferdige med dem. De skaper forundring og tanker......

JA, jeg liker dette veldig godt faktisk. Glimrende serie...
Avsluttet .

He, he, Sandåker kommer her med den kommentaren som man til stadighet hører om kunst: ''som hvem som helst kunne lagt''. Ja, spesielt abstrakt kunst har høstet denne kommentaren mange ganger. MEN, hvorfor har ikke ''hvem som helst'' laget dette? Jo, fordi Bjarte Bjørkum kom oss alle i forkjøpet og laget denne serien allerede før ''vi andre'' kom på tanken, naivt enkelt, men uutholdelig sant. Ergo, kommentaren blir da et bevis for at dette er ekte kunst, til glede for noen, til ergelse for andre.
Tor-A
Kristoffer L.

...mødrene har slitt...

Jeg synes dette er en herlig serie, befriende i sin enkelhet og rik på symbolisk innhold. Samtidig er den til trengsel fylt av ironi, symbolisert bl.a. av den alltid smilende, dresskledte fotograf, som ser ut som en byråkrat som er ganske stolt av landet sitt, og nå - ute på ekskursjon - sørger for å markere sin velmenende tilstedeværelse. Å vaske, tørke og stryke flaggene må jo også være et sisyfos-arbeid, for jeg går ut fra at det ikke tar lang tid før de er like skitne og må vaskes igjen. Å ivareta nasjonens renommé er et slit og et rabalder, både for mødrene som har slitt, og for byråkratene som reiser omkring for å vise det fram.

Ja, bildene gir også meg et 70-talls flashback. Jeg opplever dem som en gjenvisitt til dette politisk turbulente tiåret, preget av optiimisme, inflasjon, planøkonomi, solidaritet og forsøksvis gode intensjoner i forvaltningen. 70-tallet var også ideologienes tiår, og da 80-tallet meldte sin ankomst, var naivitetens tidsalder over.

Så kom pengene, pornoen, TV-kanalene og Internett, og da ble det raskt slutt på ideologiene også.

Ellers er det jo underholdende å se hvor forskjellig bildene oppleves av forskjellige personer. Jeg synes Tor-Arne Riksheim samler trådene bra ovenfor her. ;-)

- Kristoffer


Kristoffer L.

Mødrene har selvsagt ikke slitt.

De har grett.

- Kristoffer

Bjarte B.

André Bjerke, Odd Eidem og Carl Keilhau, laget i sin tid en morsom bok som het Den bakvendte familieboken. Der er det siste verset av Nasjonalen fornorsket slik:

Norske mann i folkeheimen
takk din gud vær glad.
Landet hjalp han, skjønte det neimen
ikke lovde bra.
Alt det far har slitt og svetta,
mora di har grått,
har vårherre stille retta,
så det slutta godt.
Avsluttet .

Gratulerer med bilde i siste nummer av Black&White Photography. Litt morsomt at det dukker opp foto.no navn i bladet, det er vel andre gangen jeg har sett det.
Tor-A
Bjarte B.

Hyggelig at flere leser Black and White Photography.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu