Bildet inngår i albumet India -
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger1546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_211586} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (35)
Avsluttet .
Det aller første i bildeflaten som mitt blikk ble dratt mot, var den vidvinkelstore høyrefoten til mannen. Deretter bevegde blikket mitt seg til de tre linjene som skaper geometri i bildet. Mannen blir liten i flaten, men det fungerer. En komposisjon som føyer seg godt inn i rekken blant hva som kjennetegner din bildeskaping slik jeg kjenner den her fra foto.no og bildearkivet til Samfoto. Stram geometri i et motiv som åpner for følelsesmessig tankevirksomhet.
Kurt S.
Genial og flott linjeføring. Fin plassering av personen og de kryssende linjene skapte fin spenning i bildet.
Det han bærer på ryggen, en vannbeholder kanskje, gjorde at oppmerksomheten tiltrekkes dit den skal.
Denne skapte fin fargekontrast og bidrar godt til å fremheve interessepunktet.
Et meget bra bilde.
Mvh Kurt
Stine J.
Hei Arne

Jeg liker perspektivet og plasseringen av ''krukkemannen'' som spaserer langs den brede linjen. De hvite tauene (?) forvirrer synsinntrykket noe, kan ikke helt bestemme meg for om jeg syns de gjør seg eller ei. Må tenke litt på det. :) Men tauene pirrer jo nysgjerrigheten da...

Det kvadratiske formatet liker jeg. Undrer meg noe at mannen ikke kaster skygge, men det kommer gjerne av vinkelen du har tatt bildet fra?

Kommer garantert tilbake til dette bildet.

mvh Stine
ingebjørg fyrileiv g.
Mesterlig om jeg så skal si det. Herlig linjeføring og gode fargetoner.
Blikket mitt går med en gang på mannen. Han har en fin positur og
er fint plasser i bildet og mellon linjene. Negative rom gjør også noe for
opplevelsen. Et bildet som vekker tanker. Flott å se et bilde fra deg igjen.

vh ingebjørg
Carsten S.
Det som jeg legger merke till er at gaten er så rent og tomt. Kjempe fine farger ... og så går han så pent på den linje.
Så finnes ingen skygger. Det gjør at vaskelinjene ikke henge i luften men at de deler bilde som om det er klippet i 3.

Tro at de hvite linjene gir bilde noe spesielt men det hadde vært en pent bilde uten de også.
Marit E.
Enkelt og helt enig med Ingebjørg, mesterlig.
Likte svært godt de brun/blå fargenyansene. De hvite tauene må være der, mener jeg. En fin inndeling av flaten. Uten dem hadde bildet vært helt ordinært.

Marit

Caroline M. S.
OK - jeg vet dette er Billedkritikken, men her kan jeg bare si:

WOW!
Erik B.
Oh yes! Den blå streken er genial.

Hilsen Erik.
Espen A. I.
Jeg må ærlig innrømme at dette bildet satt dypt før jeg i det hele tatt fikk fatt på meningen her. Sett på bildet opptil flere ganger, men først nå synes jeg det ble fascinerende med linjene som brytes opp av hulrommet i vasen. Flott fugleperspektiv også, bildet får en ny dimensjon av det.

mvh Espen
Tom A. T.
Bildet er helt..... Arne.
mvh Tom T
Arne S.
Takker for kommentarer og innspill.

Tommy: Jeg mener bestemt at jeg ikke brukte vidvinkel (Skal sjekke det når jeg har tilgang til råfilen). Uansett, fotens framtredende posisjon er en viktig detalj.

Kurt: Vannbeholder er korrekt. Vi nordmenn tenker ikke over betydningen av rent vann. Vann er verd mer enn gull når man ikke har tilgang til det. Det er ikke første gang mannen går langs den blå linjen, og neppe den siste.

Stine: Tauene er en del av motivet. Uten disse, som Marit er inne på, blir bildet ordinært. Hvorfor det ikke er tydelige skygger skyldes lyset. Bildet er tatt grytidlig om morgenen, med bløtt lys ovenifra. Det kan likevel anes en skygge til venstre for bena.

Ingebjørg: Rom, både positive og negative, er viktige i mine komposisjoner, Fint at du bemerker det. I mange tilfeller liker jeg å utfordre rommet i enda større grad. I dette tilfelle hadde jeg ikke noe valg.

Caroline: Jeg forbinder ikke deg med wow-faktoren. Ikke desto mindre kult :)

Erik: Enig i at mønsteret i den blå streken, eller mangel på sådan, gjør mye av bildet. Strevde lenge med den :)

Espen: Meningen skulle vel være ganske klar. Alkotest langs blå strek, med ballast :)

Tom: Hehe, jeg tar det som en mann.
Ketil K.
Etter nettopp å ha vært på Robert Meyer kurs i OKK i kveld så får jeg bruke noen nylærte tenkemåter her. Første spørsmål er hva er intensjonen med bildet? Ja den må være at det beskrives to veier, en nærmest imaginær bred og en smal, mer klart opptrukket, der krukkebæreren har valgt den smale. Ser han ikke den brede? Eller trenger han den kanskje ikke? Han klarer å bære sin krukke med egen styrke. Eller er den brede (riktige) vei for vanskelig å oppdage? Hva fotografens intensjon er spiller ikke noen rolle, det er jeg som seer som selv må tolke. Er dette et beskrivende bilde, et reportasjebilde eller hva? Har fotografen hatt innflytelse på oppsettet? Ikke annet enn i kraft av sin egen plassering ovenifra og sitt situasjonsblikk. Reportasje vil jeg ikke kalle dette, bildet går utover reportasjen, der fotografen har sett flere poenger, både av visuell og filosofisk art.
Avsluttet .
Hehe...Ketil har jo her en ganske slående og litt på kornet kommentar synes jeg; etter å ha overvært samme seanse som ham tidligere i kveld.

Akkurat Arne, da trekker jeg tilbake min mistanke om vidvinkel. Mitt poeng var uansett som du selv bekrefter; å påpeke den ''store'' høyrefotens tiltrekningskraft til mitt blikk.
Hans Henrik F.
Har sett på dette mange ganger nå og finner egentlig ikke noe spesielt originalt å si og det blir mindre og mindre for hver kommentar som kommer. Jeg liker bildet veldig godt og hovedpunktene i min vurdering er naturligvis de flotte linjene, ditt perspektiv og bevegelsen i bildet. Dette med å ta bilder rett ovenfra har jeg blitt mer og mer fascinert av - dette bildet bare forsterker det. Utrolig hvor mye fint som har kommet ut av et slikt ståsted.

Skal jeg ønske meg noe som helst her, måtte det vært litt mer luft til høyre - den retningen bevegelsen er i.

Morsomt å lese KK's kommentar også :-)

Dag J.
Herlig Arne. Stramt og nydelig, med et meget godt håndtverk i bunn.
Steinulf L.
Ikke mye å føye til. Svært severdig.
Arne S.
Takker!

Ketil: Hehe, en herlig kommentar. Jeg aner en viss ironi, men anyway, slett ikke ueffen. Ved å stille spørsmål og sette ting i perspektiv (småpludre med seg selv) dukker det opp assosiasjoner og nye tenkemåter. Selv om det ikke er tilsiktet fra fotografen. Men den siste setningen slutter jeg meg til:

''Reportasje vil jeg ikke kalle dette, bildet går utover reportasjen, der fotografen har sett flere poenger, både av visuell og filosofisk art''.

Jupp! :-)
Avsluttet .
Kjempetøfft bilde,syns det meste stemmer her.
Hilsen Tone!
Øyvind A.
Veldig bra, og typisk AS. Linjene, mannen og bevegelsen. Og med krukka som blikkfang, alt spiller på lag.
Ø.
Frank W. G.
Strålende herlig bilde. Både den blå og de hvite linjene og mannen med krukka er et helt typisk Arne Strømme bidrag. De blåbrune fargene satt sammen med den gule ringen på krukka er i mine øyne helt prima.

Frank
Nils B.
Falt pladask for dette bildet. Å skrive en lang avhandlig nå ville være feil i og med at du har fått noen flotte kommentarer. Så jeg velger å nyte bildet.
mvh Nils
Chr. G.
Takket være beinstillingen og ''svømmeføttene'' får jeg et inntrykk av at han sleper seg rundt langs en sirkel, med en tung bør. Og har gjort dette de siste tretti døgn, og kommer til å fortsette med dette til evig tid. Kanskje er det en straff han må ta for å ha..., tja, hvem vet. Eller en illustrasjon på den uendelige og hvileløse jakten på rent vann. Det åpne rommet rundt han, og det trange rommet/sporet som sirkelens omkrets utgjør illustrerer friheten og ufriheten. I denne settingen synes jeg ikke tauene er essensielle, men en god bonus.
Arne S.
Fine fabuleringer, CG. Gledelig når betrakteren ser flere lag i bildet!

Takker for alle nye innspill!
Jan O Ø.
Hei. Her stemmer det meste. Et veldig stilig bilde synes jeg.
Mvh Jan O.
Magnar B.
Som om han er i sitt eige univers av linjer… ein følelse av uendelighet i uttrykket. Kanskje vannhentinga opplevest litt slik for han også, …set vår overflod av goder i perspektiv. Sterkt bilde utanom det vanlege. Bra !
Avsluttet .
En mann som går på kryss av veien, på egne stier. Han har balanse til å gå på større utfordringer. Som her; en tynn, krokete sti, hvor ikke alt er opplagt og ensformig som den tykke, rette og oppmerkede veien.
Som vanlig blir jeg ikke kvitt bildene dine. De sitter lenge, og jeg må ofte tilbake for å oppleve videre.

Stian Håpnes
Arne S.
Ja, det kan av og til være greit å holde seg til en linje. Men den rette linje er ikke alltid den rette linje, for å si det slik.

Takker for nye, fine innspill!
S. N.
Har vært innom dette bildet et par ganger før jeg klarte skrive noe. Utsnittet ditt, at han er plassert midt i en diagonal mellom to hjørner, og skrår litt, gir et inntrykk av at han går i ring (selv om han kanskje går rett frem). Rundt og rundt. Ser Chr. G er inne på noe av det samme, og sier meg til dels enig i tolkningen. Tauene ha en estetisk effekt men gir ikke noe mer innhold for min del.

Silje
Hans Jacob H.
Spennende standpunkt og vinkling. Liker måten du klarer å kombinere ''øyeblikket'' med estetikken i en så stram og linjesterk komposisjon. Det blir nesten litt ja takk begge deler over dette bildet. Krukkebæreren tatt i akkurat riktig øyeblikk, vandrende med bredt ganglag og ganske intetanende over linjene han er ''fanget'' i, og i det gylne snitt er han jammen også. :)
Arne S.
Takk fra Stokkmarknes! Assosiasjoner til at mannen går i ring er interessant. Det er vel hva vi gjør. I våre daglige gjøremål på kort sikt og i livsløpet på lang sikt. Så spreller vi litt inn i mellom.
Ketil M.
Bra, altid bra fra deg! men helt klart tauene gjør det som må til for at det sakl bli spennede!
Asbjørn M.
HJH sier de egentlig godt her.
Kombinasjon av estetikk og øyeblikk er perfekt her.

Asbjørn
stian w.
herlig herlig !
et bilde for store fine vegger
:)
Arne S.
Tre x takk! :-)
Svend Wiig L.
Hei Arne!

Herlige farger! Stram komposisjon med linjer i bildet som rammer og ''treffer'' motivet og betrakter!
Uten denne vinkelen villet bilde........ja, trenger vel ikke si mer her........

Mvh Svend
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu