Kontraster ved tregrensa.
Bildet ble tatt sist søndag like ovenfor, og i utkanten av Sulitjelma. Her er man ikke langt fra tregrensa.
Forsøker å få frem kontrastene mellom det karrige landskapet oppe på fjellet og det litt mere frodige lenger ned.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2006-10-11 00:55:28
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2006-10-11 11:16:11
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2006-10-11 17:50:38
    Versjon #4
Utstyr
  • Nikon D70s
  • Nikon AF-S, Nikkor 18-70mm f/3.5-4.5G E
  • Brennvidde29mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger2155
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_216018} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (28)
John-Tore G.
Hei Kurt. Jeg liker best v1. Synes de rødlige buskene tilførte noe bra. Litt morsomt at vi ser det kapellet eller bygget gjennom buskene.
Mvh John-Tore
Robin J.
Likte egentlig begge versjonene på hver sin måte. V1 viser et praktfullt høstfjell i mange fargevalører med pluss for kapellet som vises gjennom trærne. V2 er en mer rendyrket variant som også ble bra. Severdig.
Mvh RJ
Jan v.
Ikke tvil om at du kan trekke ut fine utsnitt av dette motivet, naturen gir mye her. Imidlertid enig med John-Tore i hans observasjon om bildet ditt, men jeg ville kuttet en del i bunn, topp og høyre side - slik:

- av forgrunnen opp til underkant av de lyse gresstuene i forgrunnen
- fra høyre side inn til de to første stammene til høyre for husveggen
- av himmelen ca 1/4.

Mvh Jan
Inge S.
Hei.
Et fint høstmotiv med naturlige farger. Likte versjon 1 fordi
huset står litt i bakgrunn for buskene.
Fine detaljer på fjellet.
Bra.

Mvh Inge
Kjell Sigurd S.
Flott høststeming. Fine naturlige farger ispedd et typisk vær for årstiden. Huset til høyre synes jeg kan være med (kanskje et lite kutt på h side), men det er et område nede til venstre som jeg ikke blir helt på lag med. Blir vel egentlig v2 for meg da :-)

Kjell S
Steinulf L.
Det er to helt forskjellige bilder som begge fungerer godt og hvor du viser din sedvanlige sans for komposisjon. Jeg har imidlertid stor sans for forenkling og 'utmaling' av flater. V#2 er derfor det jeg har mest sans for.
Stig Børre E.
Her var det vanskelig å velge seg en favoritt.
1ern er spennende med bygningen som skimtes mellom trærne. Gir bildet flott dybde og litt spenning. 2ern er stilfull og ren med flott komp. og farger.

StigB
Ivar B.
Hei Kurt!
Jeg synes begge versjonene har noe for seg. For å formidle overgangen fra det litt frodige mot det karrige fjellet, synes jeg versjon 2 lykkes best. Det er litt mer rett på og formidler dette bedre. Versjon 1 formidler også dette, men har i tillegg en litt annen dimensjon. Jeg liker kapellet du har delevis skjult bak trærne. Dette formidler at til tross for et karrig og kanskje værhard natur, så har mennesker funnet livsgrunnlag og slått seg ned og skapt et miljø. Fin høstskildring. Mvh Ivar.
Øyvind A.
Jeg synes tittelen treffer dårlig. Jeg forbinder i hvert fall Sulis med anleggene, kulturminnene og de majestetiske fjellene. Her er ingen av delene tilstede i særlig grad, og slik sett kunne vel bildet vært tatt nesten hvor som helst.

Bildet er greit nok som en høstlig stemningsrapport, men det engasjerer ikke så veldig. Jeg foretrekker v1, den har mest for seg som miljøskildring. Reindyrkingen av flater og farger i v2 er ikke er ikke spennende nok til at bildet holder seg ut over førsteinntrykket.

Ø.
Kurt S.
Tusen takk for kommentarene.
Har lagt ut en ny versjon hvor jeg har strammet opp utsnittet i V1 litt.
Øyvind: Jeg tok nok litt for lettvindt på dette med tittelen. Det bør man ikke gjøre. Du har nok rett i det du sier og jeg har forandret tittel.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.
#3 kom seg betraktelig, syntes først det virket noe tamt i fargene, det kom seg nå, både i komp/utsnitt og farger.
Fin stemning med tåka som dukker opp over haugen der.

Mvh Inger Anne
Avsluttet .
Hei Kurt
For oss som sjelden ser tregrensen synes jeg at det er en grei tittel og viser tydelig kontrastene.
For å ta v2 først så blir jo det et ''annet'' fortellende bilde og greit som sådan med gylne bjørkeløv og snaufjellet.
Av de 3 andre liker jeg v4 best og synes det er et greit motiv, fint at du har med huset bakom trærne som tilfører bilde noe balanse og et festepunkt for totalvurderingen av bilde.
Men bakom det brune treet til venstre oppdager jeg en rund sirkel og bekenfor den igjen, er det et hus der og?

Høsten er farverik og en utømmelig kilde for fotografering.

mvh arild
Espen A. I.
Dette likte jeg umiddelbart, slike lønnetrær LØNNER
det seg å ta bilde av. Svært pent.
Bygningen bak gir en noe å fundere over, noe som jeg
synes er viktig for bildet og helheten. Du treffer bra her.

-Espen
Kurt S.
Inger Anne, Arild og Espen: Takker for kommentarene.
Arild: Det du spør om er jeg jaggu ikke sikker på.
Jeg tok bildet da jeg kom kjørende forbi her på tur ned fra fjellet ovenfor Sulitjelma. Jeg er egentlig ikke helt lokalkjent i området. Det var den gule treklyngen i kontrast mot det nakne fjellet bak som fikk meg til å stoppe.
Selve begyggelsen i Sulitjelma ligger noen hundre meter lenger ned til venstre.
Mvh Kurt
Inger Anne Maritsdotter V.
#4 ble best, syns eg:-)

IA
Tone A.
Hei Kurt
Versjon 4 vart best, pga betre kontrastar der gultonane på blada gjer seg flott mpt det mørke fjellet. Men også fjellet har haustpreg med spredde brune område som mjukar opp det mørke uttrykket. Rognebærtrea med rødgule blad og dei friske røde bæra er også fine kontrastar. Godt at det kvite huset er delvis skjult av bladverket, pga at det vert ein stor kontrast mot det mørke fjellet når alle blada er borte. Rødt skulle det ha vore så det passa betre i naturen.
Fin komposisjon med den gule og diagonale trerekka, og kor fjellet er midtgrunnen med ei bølga linje mot bakgrunnene med den tjukke skodda som ligg og mest tynger på fjellet. Flott sett motiv og fin tittel.
:) Tone
Sverre H.
Ideen med byggningen som skimtes bak trærne passet godt her og gav bildet det lille ekstra. Artig.
Torbjørn K.
Hei Kurt

Jeg liker nok v2 best, da jeg synes måten det er plassert på lager et litt urolig bilde. Flotte høstfarger!

Torbjørn
Hans Jacob H.
Litt morsomt med huset som var delvis skjult av høstløvet. Hadde kanskje gjort seg som en serie med samme standpunkt; sommer, høst og vinter.
Ellers et greit høstbilde uten altfor spennende lys. :)
Kurt S.
Takker så mye for kommentarene til dere alle.
Hans Jacob: Jo, det med en serie med samme standpunkt, sommer,høst, vinter var en god ide.
Lyset ble dessverre ikke det helt beste nei.
Var på weekend-tur der oppe i Sulis. Hele uka i forveien hadde det vært sol og flott vær. Fredag kveld skyet det over og ble grått. Mandag lysna det igjen.. slik kan det være-:) Det er ikke alltid værgudene spiller på lag.
Mvh Kurt
Roger K.
Hei hei, Kurt!
Har vært noen ganger her ja for noen år siden. Når det gjelder vær, lys og alt det derre der så har alt sin sjarm i naturen. En gråværsdag er da virkelig noe som fenger meg i et fotografi som her. Spørsmålet om farger da skal strammes noe blir jo et valg som utlegger sannsynligvis må ta i sin første utleggelse. personlig føler jeg det ikke bør gjøres i dette tilfellet da forholdene der og da viskes noe ut hva kanskje fotograf opplevde. Nå går jeg på min egen personlige smak. Når det gjelder versjoner så har jeg sans både for din første og det noe mere tettere utsnittet ditt. Farger fra tregrensa til snaufjellet er jo kontrastfyllt her. Tåka som legger seg over toppen får jo opp en spenning hva som videre tilfører landskapet innover. Velvalgt komposisjon av deg som vanlig.

En trivelig helg til deg

Mvh RK
ingeborg w.
Jeg liker godt kontrasten mellom de fargerike trærne og den kalde tåka som ser ut som den siger nedover fjellene. Jeg foretrekker v1, for jeg synes skillet mellom tåka og fjellene ble så skarpt i v4. Med sånt vær synes jeg ofte det er lite kontraster å se.
Odd Tore S.
v2 for meg, synes at huset virker forstyrrende blant alle trestammene, og det ser ut som om der er et rosa hushjørne (hjørnekasse?). Det kunne nok vært artig å se på det hvis det finnes en slik noe uvanlig fargekombinasjon, men da ikke mellom så mange trær.
Litt mer piff i fargene kunne gjort seg, det er da høst!
Odd Tore
Kurt S.
Roger, Ingeborg og Odd Tore: Takk til dere også.
Roger: Tror du har rett i det du sier om fargene og om disse bør strammes opp. Når det gjelder den fargesprakende delen av høsten vil det ikke være noe problem å dra skikkelig til i spakene. Det blir da smak og behag om man liker resultatet. Skjermavhengig blir det også.
Når det gjelder fargene tror jeg nok V3 ligger nærmest opp til hvordan det var i virkeligheten. Da kommer det jo også an på øynene som ser. Mye å ta hensyn til og lett skal det aldri være -:)
Mvh Kurt
Roger K.
Hei igjen, Kurt!
Oppe enda jeg og strekkern litt ekstra på lørdag. Når det gjelder farger og slikt er det til syvende og sist smak og behag. Det er spessielt slike gråværsbilder jeg kvier meg for å dra i spakene noe. Lett å komme ut av og fjerne den svake fuktighetsdisen som vi opplever på en slik dag som her. Jeg opplevde dette som vanskelig å komme i mål med PS sin raw-converter. Gikk over til Nikon sin og arbeider mye lettere med den. Nikon Capture har hele pakka og en liten versjon i Nikon View. Opplevde at PS sin måtte jeg hele tiden etterjustere og noe som da måtte komme på min husk av det jeg fotograferte.

Fortsatt fin lørdagskveld til deg

Mvh RK
Stine J.
Hei Kurt

Her var det mange versjoner. :) Jeg velger meg v4 som favoritt. Jeg liker fargene og oppbyggingen av bildet hvor vi bare såvidt skimter huset bak trærne.

Ikke det mest spennende bildet du har laget, men absolutt et ok høstbilde.

mvh Stine
Anne-Lise S.
Synes nesten det er synd at huset er der bak trærne i det hele tatt. Bildet ville vært et helt annet uten, og med mer ro og bedre stemning. V4 har best kontraster og farger. Liker det best.

Anne-Lise
Kurt S.
Takker så mye for kommentarene til dere siste også.
Mvh Kurt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu