Fyrtårn
Fra Pådlane på Jæren
Utstyr
  • D200
  • Sigma 10-20
  • Brennvidde10mm
  • Blenderf/5.6
  • Lukker6ss
  • FilmtypeISO200
  • Nei
  • Annetlys/skygge verktøy.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger636
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_226668} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Fredrik T.
Hærlig! Ett flott stykke håndverk, liker kontrastene og dynamikken i bildet, hdr?

-FT
Kenneth Andre Kribe L.
Helt rått... Synes bildet er superbra, men har du prøvd å fjerne/dempe de to lyskildene til høyre? Jeg synes kanskje de stjeler litt mye oppmerksomhet. Men for all del, dette var kjempefint.

Kenneth
Ivan H.
Hei!

Kjempefint bilde. Er enig med Kenneth, vil heller ha fokuset på fyret.
Er forresten hdr flere bilder satt sammen? Vet lite om den teknikken.

Hilsen
Ivan Holmedal
Simon Ø.
Takk for kommentarer!
Fredrik, Ivan: Nei, det er ikke HDR. Det er 1 eksponering i Raw optak hvor jeg har satt de vanlige standardjusteringene. Men i Adobecamera Raw justerer jeg Curves. Ved å justere Curves der istede for i PS menyen får jeg etter min mening en helt annen opplevelse av dynamikkfremkalling. Det er også masket ut og økt kontrastene i himmel. Ellers har jeg benytte lys/skygge verktøy (Dodge and burn) for å få frem lys på selektive plasser.
Ronnie S.
Pent fotografert og ikke minst fint etterarbeide. Du bør rette opp horisonten litt.
Simon Ø.
Ronny: Ja, jeg bør rette opp horisonten. Jeg må ha godt for raskt i svingene da jeg redigerte, selv om det egentlig er det første jeg gjør før jeg jobber videre med bilde.
Kamran I.
Virkelig et flott stykke arbeid dette. Flotte farger ikke minst.

mvh,
-m.Kamran-
Ketil S.
Var flott her også! Skjevheten er nevnt, ellers et fortreffelig bilde
Geir N.
fint bilde med god dybde fine farve og godt lys. Skjevheten er nevnt.
mvh
Geir
Eliza A.
Veldig spennende arbeid du presenterer her.
Bare å henge seg med på rosen...=)

Eliza
André M.
Joda, mye bra. Men hiver meg ikke på jubelkor om ''superbra'' og andre ultimate superlativer. Skjevheten er skjemmende og den lyse gaten mot fyret opplever jeg som overdrevent etterarbeid, likeså opplettingen av fyret. Fargene i bildet likes, og lyset oppe til høyre balanserer ut bildet bra.
arvid k.
Stemningen har du fåt vakkert frem her. Lyset, fargene er meget godt, komposisjonen ser ikke jeg noe galt med her da. Du bringer frem naturen på en vakker måte. Meget god foto jobb dette.
Mvh Arvid K
Tone A.
Hei
Her har du vore på Vojen og fotografert det vesle fyrtårnet frå ein annan vinkel enn eg er van med. Det er haugen i høgresida som bøndene har brukt som søppelplass for overflødige steinar, og som dei har tippa på rullesteinsstranda og som skjemmer ut dette vakre området. Eg kan eigentleg forstå at det er lov i eit verna landskapsområde.
Men ved bruk av vidvinkelobjektiv som du har brukt, er det forgrunnen med rullesteinane og fyrtårnet som dominerar bildet og steinhaugen bak, som eigentleg er 3-4 meter høg, vert så liten.
Flott dybde med dette draget innover pga skylaget frå både høgre-og venstresida saman med alle rullesteinane spm dreg bakover. Her skulle du ha retta opp horisonten som du sjølv har påpeikt.
Eg er jo lommekjent i dette området og synes at det blir for lyst med dei opplyste steinane frå venstrekanten og bortover til fyrtårnet. På fyrtårnet kunne du ha klona bort straumboksen ved sida av stigen. Og i høgrekanten kunne du ha kutta bort taket av naustet som stikk inn.
Men elles eit vakkert bilde med fyrtårnet ståande så åleine blant alle steinane som ein flott kontrast med sine former, linjer og fargar mot himmelen som gir litt dramatikk til bildet pga skylaget.
Flott likevekt med den skya som vert opplyst frå drivhusa frå Orre og som gir ein kontrast mot alle blåtonane. Bildet må vel ha vore tatt ein vinterkveld slik som fargane er på vissent gras?
Håteiegen eller Vojen vert denne staden kalla, Pådlane har eg aldri høyrt om.
Eit vakkert stemningsbilde frå Vojen ein vinterkveld.
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu