Semsvann
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-05-24 20:04:59
    Versjon #2
Utstyr
  • D200
  • Nikon 50mm f/2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger270
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_258247} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .
For meg blir det for mye på en gang. Hardt lys gjør det heller ikke noe bedre, da det blir flatt.
Prøv å fokuser på det som fascinerte deg mest, og se hvilken del av bildet du kanskje heller burde tatt som utsnitt.
Det mangler også dybde i bildet, slik at jeg ikke får helt tak i alle detaljene.

-Stian Håpnes
Birna R.
Teknisk svakt og utsnittet fanger inn altfor mye. Autor har antakelig latt seg fascinere av speilingen, sikkert forståelig, men det trengs mye mer av et vellykket speilingsbilde enn bare å trykke på utløseren. Med såpass hard lyssetting ville nok mye tettere utsnitt være en bedre vei å gå. ''Flatheten'' ved at forgrunn mangler kan imidlertid ikke utsnitt hjelpe på.
Line Kristin W.
Fascinerende fin og klar speiling, men jeg synes likevel ikke bildet yter vakre Tømmervika full rettferdighet. Stian har allerede beskrevet mine sterkeste innvendinger.

Det er mye brungult i lia og tilsynelatende bare grener på høyre side, så bildet er kanskje tatt på høsten (ingen exif-info)?
Imidlertid fremstår grantrærne med såpass sterkt gulskjær og himmelspeilingen i vannet såpass knallturkis at jeg mistenker litt for ivrig trekking i spakene? (Dette kan selvsagt være skjermavhengig).

Ta deg en ny tur en eftermiddag/kveld med lav sol eller i lett disig/overskyet vær. Stian's råd er gode å ta med, forsøk gjerne også å unngå forstyrrende elementer som kvistkvastet i høyre side. God tur!

- Line :-)
Lisa R.
Tusen takk for tilbakemelding!!

Klikk på versjon 2 til å se på bilde 'straight out of camera'. Jeg bare forandret størrelsen og har ikke gjørt noe annet. Bilde ble tatt 17 November i fjør i RAW. Så fargene du ser er fargene som var! Kl var snart 1600, så solen var nesten ned bak fjellet. Tror det er derfor det var mye gult, fordi solen var så gylden. Også det ser litt skapere ut rett fra kamera. Vet ikke hva skjedde med overføringen, men du kan se litt mer detaljer i #2 i hvert fall.

Enig da! Kanskje litt for mye å ta inn med engang! Veldig takknemelig for kritikken og tar alt du sier med meg neste gang jeg er ut å ta bilder!

-L
Line Kristin W.
:-)

V#2 har langt mer naturlige farger på min skjerm. Litt snodig eftersom RAW-filen jo er en ''negativ'' og burde vært langt ''gråere''. Om det er ubehandlet utover konvertering til .jpg er det enten noe rart med min skjermkalibrering (meget mulig det) eller du bør kikke nærmere på kameraets innstillinger.

Ikke så enkelt å si noe mer uten videre, - forhåpentlig kan noen andre også kommentere hvordan de opplever fargene i de to versjonene.

P.S. Bjørn kom i mellom forrige gang, - ta med deg hans råd i tursekken også, du :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu