3 roser
Utstyr
  • Nikon D 80
  • Nikon 55-200mm
  • Blenderf/16
  • Lukker1/100s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger434
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_259854} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Heidi Helene S.
Hvordan i all verden har det seg at dette bildet havner på ''siste anbefalte bilder'' når det ikke engang er kommentert?

Fine blomster, men ikke videre spennede som fotografi.
Elin Aga A.
Hei. Nei, si det! Ikke vet jeg...hvem som klikker på anbefalte bilder, uten å kommentere bilde.
Kanskje noen som liker bilder, som det går an å se hva er...
Slike som meg :-)
Mvh Elin
Heidi Helene S.
Hva mener du med det egentlig?
Elin Aga A.
Hei Heidi. Jeg har ikke lagt inn anbefaling selv, og etter som jeg har sett på denne siden - trenger ikke de som legger inn en anbefaling skrive noen kommentar. Det er hyggelig med begge disse tilbakemeldinger, og selvsagt også med konstruktive forslag til forbedring, som en kan lære noe av.
Jeg mener at jeg liker mange slags bilder, men aller helst de som jeg kan se hva er. Heldigvis er vi forskjellige, og kan mene hva vi vil, - og bør respektere hverandres smak og behag.
Her på denne siden, og andre nettsider blir det lagt ut mange fine, gode bilder med flott komposisjon, god ide, flott lys osv.. men det er også mange dårlige bilder, synes jeg.
Er nok litt konservativ, når det gjelder fotografering, noe som vises på mine bilder. Liker å ta bilder av ting og tang jeg synes er vakkert, og prøve å få flott lys på motivet/ene, slik at bildet blir så fint at jeg i alle fall liker det selv...
Siden du ikke synes bilde er noe spennende, - har du da noe forslag til hvordan jeg kunne gjort det annerledes?
Mvh Elin
Heidi Helene S.
Hei Elin.

Jeg mistenker ikke deg for å ha anbefalt bildet selv altså, jeg synes bare det er merkelig at den som anbefalte det ikke kan begrunne anbefalingen sin.

Heldigvis har vi forskjelllig smak, helt enig med deg :-)

Bildet er ikke spennende fordi det fremstår som en avfotografering av tre helt ordinære roser i helt ordinært lys i en helt ordinær komposisjon knipset fra et helt ordinært standpunkt. Rent teknisk er det greit, men den kreative siden er fraværende. Jeg føler jeg har sett dette bildet utallige ganger før på forsiden av gratulasjonskort man kan få kjøpt på ethvert gatehjørne, slike man kjøper til bestemors bursdag. Ikke noe galt i det, men spennende eller interessant er det neppe.

Forslag til bedring synes jeg er vanskelig (hvis jeg på død og liv skulle tvinge frem et - så ville jeg beveget meg i en retning som på alle måter fjernet seg helt fra det originale bildet - og da snakker vi plutselig om et helt annet fotografi), rett og slett fordi motivet ikke trigger min kreativitet, 3 roser på mørk bakgrunn blir liksom aldri mer enn 3 roser på mørk bakgrunn. Eller hva tenker du selv?

Brit M.
Er 90% enig med Heidi her. Hvis du ser på dette bilde nr. 242876, så har det hatt 200 besøkende, og ingen kommentarer. Bildet er lagt inn for at fotografen vil ha råd om hvordan få det bedre, dvs han vil sannsynligvis ha konstruktiv kritikk. Det er anbefalt av en som ikke har annet enn et smilefjes under profilen sin.
Uten å si noe om bildet, mener du virkelig at det er så eksepsjonelt og enestående (les:unikt) at det er verdt en anbefaling på kanskje Norges største fotosider? Ser du startet her før meg, så du KAN UMULIG ha unngått diskusjonene fra de fotografene som har vært med i mange år, om hvordan standarden er sunket. Det er nettopp pga ukritisk å legge inn/anbefale bilder. Smaken er jo så forskjellig, men noen kritikker bærer preg av fjortisfakter som: digger bildet ditt altså!
Jeg er intens motstander av all elitetenkning, og mener man må kunne si Herlig! Noenganger kan et bilde ta pusten fra deg og du finner ingenting annet å si, men føler trang til å si noe. Men målet for de som legger ut bilder her, ihvertfall er det slik for meg, er jo å bli en bedre fotograf.
Når det gjelder bildet ditt, er det jo ikke noe spesielt å sette fingeren på mht hvordan du presenterer det. Rosene er pene, nydelige farger, rolig bakgrunn, og jeg har sett mye verre bilder på gratulasjonskort. Men som Heidi sier, noe kjedelig, du har ikke gjort nok mht komposisjonen. Du kunne f.eks lagt dem på en mørk bakgrunn, sammen med silkepapiret de kom i. Bare et eksempel. Blir for mye ''bare knips bilde''. Ikke la dette ta motet fra deg, ta det som læring :-)

Brit
Ruth S.
Hei. Jeg prøver meg med kritikk, jeg, selv om jeg absolutt ikke er noen fotograf. Grunnen til at jeg liker bildet her, er at det er litt dust på sidene, og at stilken kommer fra det dype sorte,og opp mot lys...Du har også fått med det lille bladet på h.side. Det kommer frem hvis man ser lenge på bildet:-)

Jeg likte bildet fordi det er enkelt og vakkert.

-ruth-
Elin Aga A.
Først, takk til deg Heidi, for kommentar og gode forslag. Er helt enig med deg om at dette bilde er helt ordinært og enkelt. Har lært to ting med hensyn til hvordan dette har utartet seg, for det første; at jeg var for kjepphøy - les: hovmodig i mitt første svar, og det beklager jeg. Det andre er; at det ikke ''passer'' med slike ordinære enkle bilder på denne nettsiden, - selv for en nybegynner i fotografering.

Til deg, Brit. Takk for kommentar til bilde. Ang. diskusjonen som du hentyder til som har gått her på siden; Nei, den har jeg ikke fått med meg. Jeg har ikke vært innom her mye i det siste, og har ikke lest dette enda, dessverre.
Jeg har faktisk samme intensjon som deg, og sikkert de fleste her - at jeg ønsker å lære mer, og bli en bedre fotograf. Derfor legger jeg også inn bilder på kritikken. For å få ris og ros, og gjerne holde oppe motivasjonen til å forsette på denne spennende veien, med fotografering, som jeg forøvrig begynte med i september 2006.

Sist men ikke minst, til deg Ruth!
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det er slike positve kommentarer innimellom, som gir meg ''puffet'' og lysten til å fortsette å ta bilder, selv om de enda er enkle og ordinære! Jeg er heller ikke proffesjonell fotograf, og kommer heller aldri til å bli det. Det er jeg for gammel til! Men jeg liker denne nye hobbyen min, og det skal ingen få ta fra meg. Enig med deg Ruth, synes også dette bilde er vakkert, selv om det er enkelt og ordinært.... :-) Derfor la jeg det inn her på kritikken.

God søndag til dere alle!
Mvh Elin
Heidi Helene S.
Hei Elin :-)

Du må ikke forlate oss selv om responsen ikke ble som du ventet, jeg vil heller oppfordre deg til å tenke nøye gjennom hva slags fotograf du ønsker å bli, og så orientere deg her inne deretter. Er det kun teknikk i opptak du ønsker tilbakemelding på, så er det forsåvidt greit, men til det kan du kanskje bruke galleriet? Jeg tror kritikken er tenkt til litt mer enn bare avbildningsbilder skjønner du, og det gjenspeiler seg ofte i tilbakemeldingene slike bilder som dine får. Sånn sett blir det feil, for nå er jeg redd du føler bildet er ubrukelig, men det er det jo ikke - det er bare ikke mat for bildekritikken.

Stå på videre, ingen ønsker å ta fra deg gleden!



Heidi Helene.
Julie E.
Hei!
Har sett litt på dette bildet og på dine andre bilder. Jeg synes du godt kan fortsette å legge ut bilder på kritikken. Den viktigste grunnen til det er at (kanskje jeg tråkker noen på tærne nå, men det får være greit) flere av de etter mitt syn mest kunnskapsrike folka holder seg til krtikken. Derfor synes jeg at det er der man har mest å hente mht hjelp.
I tillegg synes jeg du bør være konkret i forhold til hva du lurer på under hvert bilde.
Har du et konkret spm, får du ofte svar på det. Skal man lære å bli bedre til å lage gode bilder, er det lurt at man ikke ''gaper'' over for mye i et jafs.
Tror kanskje tanekn om utsnitt og komposisjon, kunne vært noe å jobbe med.
Bildet du har lagt ut her, gir nok ikke meg så mye. Likevel er det så mangt som ikke gir meg så mye så det er ikke poenget. :)
Ta gjerne for deg dette bildet evt et annet som du er glad i og jobb med div utsnitt. Du kan se på i hviulken grad bildet forandrer seg i forhold til høydeformat, breddeformat, kvadrat. Kutt litt her evt litt der....se hva som skjer. Lek med bildene og tren opp øyet til å se hva som fungerer og hva som ikke fungerer i forhold til hvilken stemning du ønsker deg i bildet ditt.
Håper du fortsetter å legge ut bilder på foto.no, og at vi kan møte deg med tilbakemeldinger som passer for deg.
Det er da forresten helt i orden å ta bilder av gjenkjennelige ting. Det er det da mange på foto.no som gjør, svært mange.
Lykke til.
mvh Julie
Brit M.
Hei Elin, for det første presiserte jeg at diskusjonen ikke hadde noe med deg å gjøre, den var rettet mot anbefalinger som ikke var begrunnet, i utgangspunktet. (Dessuten sa jeg at rosene var vakre :-)
For det andre er jeg ikke enig med Heidi i definisjonen av galleri vs kritikk. Man legger bilder man ønsker kritikk på på Kritikken, vil jeg tro, dersom man vil bli en bedre fotograf (hvordan skal man ellers bli det?) og på Galleriet hvis bildet er mer ''blott til lyst'' eller man ønsker kommentarer.
Dessuten har du ingenting å beklage, det var jo ikke din skyld at diskusjonen her kom litt ''utav det'', men strengt tatt den som anbefalte det...:-)
Bildet ditt var skarpt og fint belyst det, Elin, og jeg gleder meg til neste bilde du legger ut.

Brit
Dag T.
Bildet er ganske pent belyst, og trekanten som blomstene danner er fin, selv om jeg synes den heller litt for tungt mot høyre. Hadde blomst til venstre sett mot venstre tror jeg jeg balansen hadde fungert bedre. Jeg skulle også ønske at blomstene hadde vært høyere i bildeflaten, for å bli mer høyreiste og flotte.

Motivet er ganske riktig ganske ordinært, men det er ikke ulovlig å øve seg på sånnt. På bildekritikken risikerer du imidlertid nettopp det du har fått, nemlig kritikk mot innhold, måten motivet er brukt på, og ikke på teknikken. Jeg er helt enig med en av de over i at skillet mellom bildegalleri og bildekritikk kan sies å være på ambisjonsnivået til fotografen.

Problemet er bare hva man mener med det. Betyr det at du vil lære å ta dønn skarpe bilder, perfekt belyste babybilder, eller betyr det at du vil lære å uttrykke noe med bildene, noe du ikke kan sette ord på, eller betyr det for den saks skyld at du vil revolusjonere hele mediet.

Denne forskjellen i ambisjonsnivå kan nok være et av problemene når vi skl diskutere bilder. Derfor bør den som legger ut bildene være åpen for alle reaksjonene, men selvsagt bare ta hensyn til de man er enig i. Samtidig må man forstå at andre har helt andre hensikter med bildene her enn den du har, og derfor aldri bli provosert av en kritikk du ikke forstår.

Fortsett gjerne på bildekritikken, Elin, men med en forståelse av de kultur- og ambisjonsforskjellene som ligger her.
Elin Aga A.
Tusen takk, alle sammen, for hyggelige kommentarer om bilde, og gode råd!
Setter stor pris på tilbakemeldinger som jeg kan lære av, både det tekniske, komposisjon, lys etc. Jeg liker å ta alle slags bilder, og øver meg så godt jeg kan - på det meste innen fotografering. - Derfor kommer jeg nok til å legge ut flere bilder her etter hvert. Uansett diverse forklaringer!
Har faktisk betalt for det!
Så får jeg (som alle de andre) ta det som kommer, - om bildene.
Håper på konstruktive tilbakemeldinger, både negative (som vi alle lærer mest av) og positive!
Lærer også mye av å SE/studere alle bildene, med kommentarer, som ligger her inne, - og av bildene som kommer inn etter hvert.

Nå ønsker jeg å avslutte denne ''meningsutvekslingen'', og om noen vil si noe mer til meg i denne anledning,- så vær snill å send meg en mail.
På forhånd takk!
Ha en god uke, alle sammen.
Mvh Elin
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu