Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land - Hjerl hede - I 1930 flyttet Hans Peter Hjerl Hansen (1870-1946) Danmarks eldste bondegård, Vinkelgården, til Hjerl Hede, som han hadde kjøpt 20 år tidligere, og skapte dermed grunnlaget for dagens frilandsmuseum. Museet satser ikke bare på levendegjørelse, men også på bevaring av den gamle danske kulturarv med bygninger helt tilbake til 1500-tallet. Hjerl Hedes frilandsmuseum er et statsanerkjent kulturhistorisk spesialmuseum som bidrar til å belyse forandring, kontinuitet og menneskenes livs- og levekår, både innen byggeskikk, arkitektur og håndverk fra de gamle tider og frem til i dag.

Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger344
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276088} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (21)
Anders M.

Hei Anne-Lise
Flott komposisjon. Tom rullestol mot to aktive mosjonister i god fart gir et aldri så lite ankespill. Gjør seg godt i SH, men synes jeg kan skimte et grønnskjær i gresset som jeg liker. (tegn til liv). Sum asumarum: Bra

Mvh Anders
Espen R.

Hei
Funker bra med dempede fargetoner dette. Flott komposisjon, hvor veien skaper fin dybde i bildet.
vh
Espen
Tove H.

Et under har skjedd! Gir ulike tanker dette...Flott bilde med god dybde og fint i fargevalg!
Mvh Tove
Anne-Lise S.

Tusen takk til dere tre! :-) Fargene er dempet, som dere ser, og jeg har også valgt å trekke spaken mer mot sepia, men ville beholde noe av grønntonen i motivet. Ja, dette kan fungere i svart-hvitt også. Det er jeg enig i, og kan være jeg legger inn en versjon etterhvert. Foreløpig kan dere jo klikke gråskala og se hva dere synes om det, om enn der jo er mulig å endre en del om jeg konverterer til sv-hv. Kjekt at dere finner det interessant! :-) Her var jo mange muligheter for valg av utsnitt og perspektiv, men falt ned på dette til sist. Var også i tvil om menneskene som kommer inn i bildet burde være med eller ikke. Uten blir fotoet et helt annet, og det har da også et helt annet budskap enn hva det har nå. :-)

Anne-Lise
Monika Frisvold V.

Hei
Dette bilde gir meg tankene om ein person som er på gamle trakter... Personen som ''sitter '' stolen tenker seg tilbake til sine barndomsrøtter...
Et flott bilde jeg liker meget godt...., å jeg likte den duse fargen du har ordnet..
Ha en fin søndag...

mvh monika
Steinulf L.

Symbolrikt bilde med mange muligheter for assosiasjoner. Vellykket etterbehandling. Bra dette.
Laurberg G.

Et bemærkelsesværdig billede. Et Hvorfor-billede. Hvad er meningen? Er der en forbindelse mellem stolen og de to ungdommelige personer længeroppe/inde i billedet? Gik Jesus forbi og sagde: ''Rejs dig og gå min søn, din tro har frelst dig'' ? Hvor gik stolens indehaver hen efter detteHvor er folkeskarene der fulgte mirakelmageren? Næh. Det er ikke forklaringen. Døde indehaveren og blev hentet af ambulancen? Her er ingen spor. Ingen folkemængde der står tilbage og snakker om en hændelse. Ergo. Nogen gik fra en invalidestol, uvidst af hvilken grund. To personer i alm. moderne sommerlig gangklæder fortæller os at det sker i nutid ikke langt fra 2007. Er det deres mission i billedet? De forekommer ligegyldige i og overfor sammenhængen. Hegnet, vejen fortæller om en anden tid. En tid før den teknologi der er mulighed for vognens eksistens?

Billedet røber ikke hvor det er eksponeret. Men forsynet med dene viden (se forhold) anes sammenhængen. Den sammenhæng der ikke fremstår af billedet som sådan. Vi er på et frilandsmuseeum hvor man stiller vogne til rådighed for invalide og svagføre. Vognen er imidlertid svær at skubbe og/eller køre med i området. Så de der lånte den lader hånt om vognen og laden den stå. En desværre ikke særlig spændende eller flaterende historie om vor tids mennesker. ''Brug og smid væk mennesket''. Jeg er ligeglad. Det er ikke min vogn. Det er ikke min cykel. Jeg er s´gú ligeglad.

Et mærkværdigt, ulogisk billede som man som betragter nok forundres over, men ikke rigtig ved hvad man skal stille op med. mvh. lau
Anne-Lise S.

Setter pris på deres betraktninger, Monika og Lau! :-) Jeg ser jeg når frem til dere med motivet mitt, og at tankene deres settes i sving, for hva er mitt budskap her? Det kunne vært svært interessant å få høre hvilke symboler og assosiasjoner du får, Steinulf, så om du har tid og lyst... Tusen takk for fine tilbakemeldinger! :-)

Anne-Lise
Steinulf L.

En assoasjon; noen har reist seg opp og gått. En annen er veien og de lekende(?) ungdommene i bakgrunnen. Kanskje må man gjennom en prosess (veien) før man finnert friheten i leken,(barna i bakgrunnen).

Hvilke assosiasjoner man gjør seg er vel avhengig av den enkelte. Poenget mitt er at du introduserer noen få elementer, vei, rullestol og barn. Det inviterer til å la tankene spinne...
Rune S.

Meget flott komposisjon med mange tolkningsmuligheter. Synes du fikk til en fin og spesiell farge i bildet. Meget bra!

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Dype tanker du har der, Steinulf, og jeg synes det er flott at du ville dele dem med meg. Jeg får en større forståelse av din første kommentar nå, og jeg ser at budskapet når frem! :-) Takk også til deg, Rune, for en god tilbakemelding om ''mange tolkningsmuligheter, komposisjon og farger''! Sier det samme til deg som til Steinulf, at det ville være spennende å få vite noe om hvordan du leser motivet her?

Anne-Lise
Lars-Anders M.

Dette bilde får meg att grubble. Ja det er mange tolkninger i hodet. Bra.
Anne-Lise S.

Nå gjør du meg virkelig nysgjerrig, Lars-Anders! Slike kommentarer pirrer interessen, og jeg vil virkelig gjerne få vite noe av det, dersom du har tid og anledning til å utdype kommentaren din....? Tusen takk! :-)

Hilsen,
Anne-Lise
Tone A.

Hei Anne-Lise
Først har du mykje informasjon om Danmarks eldste gård, som er grunnlaget for Hedes frilandsmuséum med mykje kulturhistorie.
Og så skal me tolka dette bildet kor eg kun ser på treegjerdet som har noko med dette å gjera saman med sjølve kulturlandskapet.
Rullestolen har jo ikkje noko å gjera der dersom ein tek hensyn til informasjonen øverst.
Eller er rullestolen så tung at det ikkje er mogleg å bruka den på desse vegane som ikkje har asfalt? Her må ein ha ein elektisk rullestol for å koma seg fram trur eg.
Vegen gjer ein sving og det går oppover,og slik du har kutta øverst så må ein berre gjetta korleis vegen endar.
Personane øverst gir liv til bildet og ein kontrast til den dominerande rullestolen.
Flott med desse svake fargetonane som gir litt av nostalgien tilbake, men rullestolen blir ganske dominerande.
Fin dybde med vegen som svingar seg og staurgjerdet som forsterkar dette.
:) Tone
Anne-Lise S.

Du har så rett, så rett, Tone! I forhold til Hjerl hedes innhold kan du her se tregjerdet og kulturlandskapet som er en del av frilandsmuseet. Du kan også se veien, og hvordan den slynger seg gjennom noe av landskapet, noe du kanskje ikke tenkte over. Veien her viser nemlig god gammel veiskikk i den danske landsby fra omlag 1500-1800. I museet sees også steinlagt vei og bro, som kom noe senere av den gamle kongeveien, men det er ikke der jeg befinner meg når jeg så akkurat dette motivet. I forhold til når museet ble stiftet, så har nok ikke rullestolen direkte så mye å gjøre i motivet, det har du helt rett i, men i forhold til hva stedet er i dag, så har den sin misjon. Ja, rullestolen er dominerende, det har du rett i, og det skal den også være ift. mine tanker bak budskapet i motivet. Mulig du ikke klarer å finne det, og det er helt okei. Vi ser alle ulikt ift. det enkelte motiv, og det er svært interessant ift. at det kan fortelle noe om et menneskes erfaringskoffert! Tusen takk for flott og utfyllende kommentar! :-)

Anne-Lise
Per Einar G.

Enig med grublingen til flere her.

Jeg ser etter personen som skal sitte oppi rullestolen, er han/hun falt ut av rullestolen og ligger hjelpeløs ute i gresset et sted? Han/hun ser at de mulige hjelperne bare løper avsted lenger nede i veien opptatt med skritt-tellerne og kalori-forbrennings kalkulatorene sine.

Per E.
Tone A.

Hei igjen Anne-Lise
Du fekk meg til å tenka så sent på kveld. Eg har verkeleg grubla og las Laurberg sin kommentar også. Pga at han har mykje informasjon.
Då hadde eg altså rett, men eg måtte skriva og først ha med at eg ikkje forstod kva rullestolen hadde med underteksten å gjera. Det er gildt med bilde som set tankane i sving.
Men etterkvart så fekk eg med meg at den hadde sin funksjon her. Den er også ein fin kontrast til dette kulturlandskapet. Rullestolen er dominerande, men den har sin funksjon i og med, slik den er plassert eit lite stykke frå vegen. I forhold til nåtida så er det jo rullestolen som er eit flott symbol på det.
Me har Kongevegen på Jæren også, men det er berre enkelte strekningar at ein kjem fram med rullestol.
God natt. Helsing Tone
Lars-Anders M.

Jeg ser to veier som møtes. På den ene veien kommer det to jenter om jeg ikke tar feil. Ved siden av den andre veien står det en rullestol. Disse to veier møts og blir til en.
Jer tror att vi alle må in på samme vei en gang. Noen kan gå selv, men noen må ha hjelp(rullestolen). Denne veien er døden. Og den kommer ingen utenom.
Men etter denne sving er det to nye veier. Den som kommer med rullestolen(hjelperen) får hjelp på andre siden. Men de som går i egen kraft kommer feil.

Dette var en av mine tolkninger av dette bilde.
Anne-Lise S.

:`-) For en fin tolkning du har av bildet mitt, Lars-Anders! Jeg føler ydmykhet ved at du åpnet opp for å la meg få vite hva du tenkte, for slike dype tanker rører ved noe inni meg. Det føles også godt å ha klart å skape et bilde som kan skape noe inni et annet menneske... Tusen, tusen takk for at du igjen kom innom og fortalte meg dette! :-)

Hm... Per Einar! Ser at dette også gir deg tanker, og jeg setter pris på at du deler dem med meg! Kan ikke annet enn takke varmt for din kommentar! :-)

Tone: Som sagt til Lars-Anders så er det et mål for meg å ha et budskap i ethvert foto jeg legger inn her. Det er ikke alltid at budskapet er utfordrende for den som ser, men her legger jeg mer i det enn at det bare er en rullestol og en vei, om enn det er en del av det hele sammen med å vise frilandsmuseet! Takk for ytterligere utdyping! :-)

Anne-Lise

Hans-Jørgen H.

Hallo Anne-Lise!

Dette fallt jeg faktisk for...
Masse symbolikk her....

Nysgjerrigheten og tankene settes i sving.
Likte også godt veien, det gamle gjerdet og de to mennesker..
Kan se lenge på dette og nyter det!
Svart-hvitt var så avgjort et rett valg her!
En spennende komposisjon!

En feit og god smultringos sendes Kristiansand i kveld!
God natt!
Hans-Jørgen
Anne-Lise S.

Den smultingosen smakte vidunderlig godt, men lurer litt på hvor du fikk tak i den hen... Trodde du og dine venner i Eventyrskogen var helt tomme etter siste begivenheter, men kanskje du har fått tak i noen på din leteaksjon..

Takk!

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu