Steinalderboplassen på Hjerl hede
Steinalderboplassen på Hjerl hede er en rekonstruksjon av en boplass fra bondesteinalderen ca. år 2800 f.Kr. På boplassen utføres eksperimentell arkeologi der ulike teknikker og redskaper utfra funn utprøves. Det kan være matlagingsmetoder, produksjon av flintredskap, keramikk, garving av skinn, pil og bue laging, og stammebåtlaging. Steinalerboplassen har vært bebodd siden 1955, og hver sommer levendegjøres den ift. hvordan det daglige liv kan ha vært på en slik boplass. De nåværende hus på boplassen er rekonstruert etter funn fra Limensgaard og Grødbygaard på Bornholm.
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land - Hjerl hede - I 1930 flyttet Hans Peter Hjerl Hansen (1870-1946) Danmarks eldste bondegård, Vinkelgården, til Hjerl Hede, som han hadde kjøpt 20 år tidligere, og skapte dermed grunnlaget for dagens frilandsmuseum. Museet satser ikke bare på levendegjørelse, men også på bevaring av den gamle danske kulturarv med bygninger helt tilbake til 1500-tallet. Hjerl Hedes frilandsmuseum er et statsanerkjent kulturhistorisk spesialmuseum som bidrar til å belyse forandring, kontinuitet og menneskenes livs- og levekår, både innen byggeskikk, arkitektur og håndverk fra de gamle tider og frem til i dag.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-10 22:42:35
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMennesker
  • Lastet opp
  • Visninger341
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276363} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Laurberg G.

Hej Anne-Lise. Godt at se at du fik noget ud af dit lange besøg på stenalderbopladsen. Et dejligt roligt billede du har fået her på trods af de mange tilskuere, der plejer at samle sig omkring de forskellige aktiviteter på bopladsen. Også en dejlig toning som understreger roen i billedet. Jeg kunne dog nok tænke mig at du beskar det en anelse tættere foroven, lige under stråtaget, og tilsvarende i venstre side lige bag stolpen, da såvel den lille stump tag som stolpe ikke bidrager positivt til informationen i billedet men opleves som uvedkommen støj.
Ellers et dejligt billede som nok kunne fortjene en anbefaling. Men da jeg jo nok må anses for forudindtaget :-) vil jeg overlade dette til andre betragtere og kommeneatorer. mvh. lau
Anne-Lise S.

Hei Lau! :-) Ja, jeg fikk veldig mye utav besøket på Hjerl hede, og steinalderboplassen også! Et utrolig fascinerende levendegjort museum som jeg mer enn gjerne vil tilbake til en vakker dag! Her må da også være fantastisk på vinterstid, om enn der nok ikke vandrer skinnkledde mennesker rundt der da... Tusen takk for fint tips om beskjæring! Jeg har nå lagt ut en ny versjon, og jeg synes at den fungerer godt! Grunnlaget for første versjon var at jeg ønsket å vise også noe av de rekonstruerte bygningene, men ser godt at beskjæringen tilfører motivet mye mer ro! Takk for tanken om anbefaling! Om du ikke har trykket på knappen så setter jeg stor pris på tanken om det, men du har kanskje rett i at du nok kan anses som noe forutinntatt ift. at dette er ''Lau`s land'', og at vi var der samtidig...og til og med holdt hverandre med selskap. :)

Anne-Lise
Rune S.

Koselig bilde i spesielle og fine fargetoner. Det gjorde seg med et kutt! Interessant tekst til.

Mvh
Rune S
Anne-Lise S.

Hei Rune! Så moro at du liker fargetonene. Jeg jobbet en stund med å få fargene slik, noe jeg også gjorde i et par av de andre bildene fra dette stedet. Kommer flere herfra etterhvert. Ja, jeg er enig i at det gjorde seg med kuttet! :-) Det er så herlig med gode tips! Takk for flott kommentar! :-)

Anne-Lise
Helge R.

Steinalder er menneskenes gullalder. Nok av mat, reine slaraffenlivet med ett par times arbeidsinnsats, resten av tiden rundt 40% brukte de til religiøse gjøremål, spennede tidsepoke.
Anbefaer: ''Norges terskel, Europas port, Kristiansand fra istid til sagatid, av Frans-Arne Stylegard.
Her har du en perfekt presentasjon av fortiden, bra bilde hilsen
:)Helge
Arvid M.

Fint harmonisk og fredlig bilde du formidla her. Lika dei duse fargetonane og den steinalder freden som sikkert var der, iallfall ser det slik ut. Går for versjon 2.
Mvh Arvid
John H.

Hei
Et romantisk og søtt bilde.
Komposisjonen(2) er fin og ballansert. Liker de duse og nedtonete fargene du har brukt i det siste
John
Helge R.

Jeg er usikker på beskjæringen i v2, du mister litt av spenningen, kommer for nær inn på dem. Dessuten er taket i bakgrunnen med på å fortelle om stedet.
:)Helge
Anne-Lise S.

Takk, takk til dere, for fine betraktninger, for meninger om farger og valg av versjon! :-)

Ønsker dere alle ei flott helg!

Anne-Lise
Vidar S.

Hei AL :o)
Det er liv i leieren, ser jeg og du har fanget disse to i rett øyeblikk. Undrer meg over blikket og utrykket hennes... tro hva de prater om?
Liker fargebruken din og komposisjonsmessig så ser jeg både Lau og Helges betraktninger. Jeg faller ned på en mellomting av origianlen og Laus kuttforslag. Det jeg mener er viktig, er identiten i bildet og det synes jeg blir litt borte i v2. Jeg vil også se bygningene fra tidsepoken, men kutter gjerne vekk trestammen til venstre... og kanskje halve høyden på taket.
Utover at det er et godt og utrykksfullt bilde så lener jeg meg godt tilbake og tar en tidsreise tilbake... både et par måneder og noen årtusener.

En riktig god fotohelg til deg :o) Vidar
Tove H.

Stilig bilde hvor jeg liker komposisjon, fargetonene (svært vellykket) og stemning. Går for v2.
Mvh Tove
Anne-Lise S.

Her er det liv i leiren vet du, Vidar! Godt du er tilbake her inne! Skal se på tipset ditt om en mellomting mellom V1 og V2. Tusen takk for det! :-)

Takk også til deg, Tove, for detaljert tilbakemelding! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu