Lirypestegg
Fra en tur til Børgefjell.

Øverst i bjørkebeltet satt flere selvsikre typer å spilte på tidligmorgenen. Hadde en artig fotojakt, selv om kanskje ikke resultatet ble helt banebrytende. En roligere bakgrunn ville nok vært ønskelig for mange, men slik så det da altså ut der steggene bodde.
Utstyr
  • Canon eos 30D
  • Canon 300mm f/2,8 L IS USM
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriFugler
  • Lastet opp
  • Visninger469
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_276944} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Terje S.

Flott miljøbilde av Rypesteggen i vår drakt dette Stian. Det hadde så klart vært ønskelig med litt roligere bakgrunn men det er ikke bestandig det klaffer slik. Flott teknisk utførelse som vanlig.


Terje
Håvard S.

Hei Stian.
For en rank og stolt stegg du har fått knipset her.
Liker fargene og teknisk u.a. Terje nevnte bakgrunnen, da får jeg nevne forgrunnen. Jeg synes steinen forstyrrer litt. Hva om du hadde hatt kameraet i en høyere stilling? For mosen og lyngen er helt etter min smak=)

Mvh. HåvardS
Vegard L.

Intet ønske om roligere bakgrunn her. Gir litt mer liv og miljø. Dette kan du være fornøyd med. :-)
Vegard
Jan Inge K.

Dette synes også jeg er et særdeles godt miljøbilde av rypesteggen. Skjønner ikke hvorfor Terje og Håvard synes miljøet som gjør dette til et godt bilde virker forstyrrende? Blir ikke det litt selvmotsigende...?!
Håvard S.

'Terje nevnte bakgrunnen, da får jeg nevne forgrunnen'', skrev jeg.
Med dette mente jeg kun å kommentere forgrunnen (ettersom jeg ikke hadde noe å utsette på bakgrunnen) men ser at det kan feiltolkes. Bakgrunnen synes jeg står i ypperlig stil til steggen:)
På meg virker steinen i forgrunnen forstyrrende...

Mvh. HåvardS
Terje S.

Det er stor forskjell på ønskelig og forstyrrende Jan Inge. Jeg har bare nevnt at det hadde vært ønskelig med en litt roligere bakgrunn. Ordet forstyrrende har jeg ikke brukt. Se bilde her hva jeg mener :http://foto.no/cgi-bin/bildegalleri/vis_bilde.cgi?id=315614


Terje
Monika Frisvold V.

Hei Stian
fint miljøbilde... koselig å se bilder fra deg igjen :)
nydelig skaphet og fine farger....Liker dette...
Monika
Jan Inge K.

Skjønte vel egentlig hva både den ene og den andre mente. Det er bare det at selv om det rypebildet som Terje linket til fremstår som på det nærmeste perfekt, så mangler det litt av det miljøet som herværende bilde viser. Og det er nå engang slik at når jeg ser rypa inne i skogen, så ser jeg da også trærne, og på dette bildet syntes jeg de var en styrke for skildringen...
Kjell Ivar Ø.

Flott teknisk artig fotovinkel. Pluss for miljøet.
Kjell Ivar
Odd E. k.

Hei Stian!

Et meget flott bilde av lirypa. Fin skarphet og et godt lys inn på fuglen fremmer fint de flotte fargene på hode og i fjærdrakten. Bakgrunnen er flott med bjørkeleggene og det grønne løvverket og den noe lyse bakgrunnen. Når det gjelder forgrunnen, så kan noe av steinen muligens klones bort, da forgrunnen med gressbakken opp mot rypa er meget bra. Flott fanget i et fint utsnitt Stian!

Mvh

Odd E.
Stian H.

Hei, og takk for kommentarer og innspill.

Jeg ventet litt blandete følelser for bakgrunn/forgrunn, og det ble det:-)
Dette var det nærmeste jeg kom dene steggen, og et annet kamerastandpunkt var umulig. Jeg smøg opp en slak skråning, og tar bildet halvt liggende over en liten kant. Hvis jeg hadde reist meg opp ville fuglen garantert flyktet.

Dene spilte så det suset, og har netopp bruset seg opp når jeg knipset. Har en serie av brusingen, og dette er det siste bildet før den oppdager meg.... eller, den har nok netopp gjort det. De påfølgende i serien er av en fugl på tur vekk.

Jeg så at litt kloning over steinen hadde gjort seg, og det hadde sikkert vært mulig å gjøre noe med bakgrunnen også. Jeg foretrekker å la steggen sitte i sitt naturlige miljø, og håper han fikk gjort det han skulle gjøre litt senere på våren!

Stian
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu