Fra den rekonstruerte steinalderboplassen på Hjerl hede. Flere bilder herfra: bilde nr. 332431 og bilde nr. 332800
Bildet inngår i albumet Der er et yndigt land - Hjerl hede - I 1930 flyttet Hans Peter Hjerl Hansen (1870-1946) Danmarks eldste bondegård, Vinkelgården, til Hjerl Hede, som han hadde kjøpt 20 år tidligere, og skapte dermed grunnlaget for dagens frilandsmuseum. Museet satser ikke bare på levendegjørelse, men også på bevaring av den gamle danske kulturarv med bygninger helt tilbake til 1500-tallet. Hjerl Hedes frilandsmuseum er et statsanerkjent kulturhistorisk spesialmuseum som bidrar til å belyse forandring, kontinuitet og menneskenes livs- og levekår, både innen byggeskikk, arkitektur og håndverk fra de gamle tider og frem til i dag.

  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-09-16 09:18:08
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon Ixus 800 IS (kompaktkamera)
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDiverse
  • Lastet opp
  • Visninger354
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_277005} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Aud Elise S.

Det første som slår meg er den nydelige fargetonen som passer
utmerket til motivet. Godt lys og fin komposisjon.
Ser at skinnfellen er en del av historien, men tror kanskje bildet
hadde blitt enda et hakk bedre uten..?

mvh Aud
Ann T.

Hei Anne Lise - det er en flott serie du har lagt ut fra steinalderboplassen på Hjerl hede. Dette bilde likte jeg pga. stemningen - gir følelse at vi er tilbake i tid, farger og ikke minst komposisjonen. Bra!
Mvh. Ann
Knut H.

hei Anne -Lise
Et nostagisk preg ligger over bilde der lys og farger
er avstemnt og passer komposisjonen utmerket.
Ved og mørkne skinnfellenen så den ikke blir så
fremtredende tror jeg vil heve bilde.Men ellers
er stemningen fra den tid fint formidlet.
Mvh Knut
Anne-Lise S.

Her var det litt å tenke over. Bort med saueskinnet, eller demping av det. Skal prøve det ut, men tror kanskje en demping kan være tingen siden skinnet så absolutt hører med her... Tusen takk for gode tilbakemeldinger jeg kan jobbe videre utfra! :-)

Anne-Lise
Karl-Ivar I.

Et spennende bilde, hvor jenta virkelig gjorde seg i bildet.
Mvh. Karl-Ivar
Helge R.

Meget bra bilder fra steinalder, Hjerl hede er et fantastisk sted for store og små
:)Helge
Anne-Lise S.

Tusen takk, Karl-Ivar, for god betraktning! :-) Forstår at du har vært der, Helge! Takk for fin kommentar! :-) Har nå lagt inn en ny versjon der lyset på skinnet er dempet, etter forslag fra Knut.

Anne-Lise
Tove H.

Spennende og flott bilde. Fint med fargetonene. Får en følelse av forgangen tid! Jenta er flott i bildet og det er bra komponert.
Mvh Tove
Tom T.

Bra formidlet :) Flott komponert og fargene er meget bra:)

mvh TomT
Wenche J.

En flott serie Anne-Lise:) Jeg liker best versjon 2 der du har tonet ned fellen. Meget godt komponert.
Mvh Wenche
Anne-Lise S.

Fargene i de tre bildene fra steinalderboplassen er bevisst valgt fordi jeg vet mange forbinder forgangen tid med mindre fargemetning, men var det egentlig slik? ;-) Tusen takk for gode tilbakemeldinger til dette bildet, Wenche, Tom og Tove!

Anne-Lise
Laurberg G.

Hej Anne-Lise. Fint at se hvordan du har arbejdet med tid i disse billeder her fra vikingebopladsen. Og dog har det dengang som nu taget sig ud i de samme farver som vi in natura oplever den dag i dag. I gråvejr gråt og trøstesløs og i sol hårdt eksponeret i skøne farver efter årstiden udbud. Så hva du arbejder med er kort og god fordomme og holdninger som du lægger ind i billedet. Et detonotativt indhold som du har bestemt, og som kommentarerne herover viser at du bliver forstået. i. Altså er virkningen velvalgt. Thi i al kommunikatione drejer det sig vel om afsendelse og modtagelse i samme kode. . Fint at du fik dæmpet sauskindet. Virker lidt støjende der midt i billedet men mindre efter dæmpningen. Måske du skulle clone det helt bort. mvh. lau
Jani F.

Hei Anne-Lise! Mitt bidrag i saueskinnsdiskusjonen; skinnet bør vere der, for utan kan dette lett berre bli eit bilde av ei jente og historia rundt det forsvinner. Når det er sagt så er eg einig med dei andre her i at skinnet er for dominerande i versjon #1, versjon #2 var veldig bra! Liker roen i bildet, det nostalgiske preget, fargene og det at jenta er i farta er med på å skape ein god historie. Syns at dette er eit gjennomtenkt og flott bilde! Mvh Jani...........:)
Knut H.

Hei Anne-Lise
stikker innom og berømmer v2,Justperfect.Da er bilde
komplett og komposisjonen meget god.Ha ellers en
fortreffelig helg på sauefellen.
Mvh Knut
Anne-Lise S.

Tusen takk skal dere ha, for svært gode kommentarer til dette fotografiet! :-)

Anne-Lise
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu