Vintersol
Sola er på sitt høyeste, 7 dager etter vintersolverv. Temperaturen er -18 grader.
Utstyr
  • Canon EOS 5
  • FD 50mm macro 3,5
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger60
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_2968} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Steinar V.

Den skarpe iakttaker ser at kamera og objektiv ikke går sammen. Kamera skal være Canon A1 ! (..om det betyr noe ? )
Åse G.

ohhh - nydelig! ''Breathtaking'' på godt norsk. Det er mulig jeg burde gi litt kritikk, men jeg er gjerne bare positiv - og det er jeg nå!
Avsluttet .

Helt ok men jag önskar mig 1-2 steg underexponering..
Geir F.

Fanaatatasstiskt..
Thor Inge V.

Jeg er uenig med Gunte om at du bør undereksponere. Det vil jeg begrunne slik: Hvis snøen er tilnærmet hvit på originalen, er eksponeringen riktig. Hadde du undereksponert som Gunte foreslår hadde snøen mørkegrå. Synes det er bra at du har unngått linsereflekser. Ypperlige skygger fra stråene.
Nina J.

Dette bildet fikk meg til og
lengte etter vinter'n!!
terje s.

Nei...nei...for en rotete komposisjon (syns jeg)... Tydelig at noen savner vinter.
Øystein S.

Liker bildet, men synes kanskje buskene i forgrunnen kunne vært trukket helt ned i bildet. Lurer på en ting (nybegynner som jeg er): Hvordan får du tatt bilder direkte mot sola uten at bildet blir ''blendet'' og gjør de mørke områdene helt svarte??
Steinar V.

Ved å måle lyset mot de flatene i bildet som er viktigst for meg å få riktig eksponert - i dette tilfellet snøflaten med skyggene. Hvis man i tillegg måler lyset med nedblendet objektiv (ikke alle kameraer har den muligheten), har man samtidig bra kontroll på motlysreflekser. Som du ser av mitt bilde har jeg ikke gått helt fri for reflekser likevel. Motlyset er rett og slett så kraftig at øynene ikke får med seg alle nyansene. Ser det bedre på filmen etterpå.
Ann F.

Svært godt stemingsbilde, men jeg ville forsøkt å endret perspektivet for å få stråene til å gå mer opp på himmelen. Og kanskje færre av dem. Men altså - svært god steming en kald vinterdag.
geir j.

Fantastisk fint. Knall kontrast og ingen reflekser!!!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu