Kom sol
Bilde av soloppgangen, morgenen 31.12.07. Bildet er tatt fra en seilbåt i ca 2m høye bølger. Nord for øya Guadelope i Antillene.
Jeg er fornøyd med å ha fått til eksponeringen slik at sola synes godt samtidig som overflaten på havet fremdeles er synlig. Jeg synes også det er et pent bilde. Litt misfornøyd med fargestøyen (synes på originalen), men det er vel noe jeg må legge på kameraets skuldre. Brukte iso 100.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-17 19:26:36
    Versjon #2
Utstyr
  • Olympus E-1
  • Olympus Zuiko Digital 14-54 mm f/2,8-3,5
  • Brennvidde54mm
  • Blenderf/9
  • Lukker1/800s
  • Nei
  • AnnetBrukte bracketing, og dette var egentlig undereksponert 0.7ev. Tok det opp 1ev, så dette er igrunnen +0,3ev. Justert ørlite på blått i levels, og beskjært og rettet det bittelitt.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_297598} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Hermod N.

Hei!

Utrolig flott bilde :) Solstrålene kommer herlig ut fra sentrum av bildet, herlig komposisjon, og bra tatt til å være i høye bølger!

mvh Hermod
Svein Erik N.

Liker lysspillet i dette bilde. Bølgene blir fine og mørke og himmelen lys og munter. Du kunne nok kuttet en del på toppen av bilde for å få frem kontrastene mellom hav og himmel. 50/50 hav og himmel hadde blitt fint tror jeg.
MVH
SEN
Roar G.

Vakkert bilde av soloppgangen! Myke fine farger. Er ikke helt enig Svein Erik. Hvis kutt, ville jeg heller tatt litt i bunnen. Bildet står godt som det er:)
Fredrik K.

Takk for tilbakemeldingene!

Jeg ser ikke for meg at 50/50 himmel/hav blir så bra. Jeg synes havet er for mørkt til det, og slike komposisjoner liker jeg ikke så godt.

Klarte forsåvidt ikke å holde meg, så jeg lagde en slik versjon også. Det blir nesten som et helt annet bilde; der første versjonen har et veldig tilbakelent perspektiv, hvor man ser soloppgangen over havet i det fjerne, blir den andre versjonen mer ''tett på''. Den gir en helt annen opplevelse av soloppgangen, og ikke minst havet, som nesten dominerer.

Usikker på hva jeg likte best, men som sagt synes jeg det blir to forskjellige opplevelser også.
Svein Erik N.

Blei litt usikker selv her nå. Du har helt rett i at det ble to ulike bilder, men jeg faller godt for v2. Det er mørkt og mystisk hav og en dempet soloppgang som gjør bilde anderledels. Syntes også den mystikken over bølgene kommer mye bedre frem i v2.
MVH
SEN
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu