Møllenberg
Bildet inngår i albumet Tilnærmet naturlig monokromt... -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2008-01-24 19:58:35
    Versjon #2
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_298297} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (15)
Svend Wiig L.
Hei Per Olav!

Flotte kontraster og nostalgi i en perfekt komposisjon!
Den røde postkassen ved siden av de ''utdøde'' røde telefonboksene symboliserer det demokratiske Norge!
Statisk men svært så fortellende og et blikkfang av et bilde!

Bra sett og tatt!

Mvh Svend
Caroline M. S.
Wow - to av de flotte, røde telefonkioskene på en gang. Fin bonus med rød postkasse og rød bygning bak. Også kommer alt så godt fram i det ellers hvite og grå.

Hvor fant du dette motivet? He, he - du vil kanskje ikke røpe det?

(Jeg la ut bilde av en slik rød telefonkiosk en gang og fikk telefon fra Sverige. Fra en som samlet på de røde telefonkioskene. Mitt bilde var av en som ikke var i bruk lenger. Er det ikke slik at Riksantikvaren har fredet 100 av de gamle telefonkioskene? Verdens fineste telefonkiosker, spør du meg.)
Eva Marie P.
Dette var en flott komposisjon. Noen ganger bare ER den der, men det gjelder å ha øynene med seg! Det har du virkelig. Flott formidlet. Dette likte jeg veldig godt.
-epl
Stig Børre E.
Friske saker i S/H og rødt. Stram og fin komposisjon.
Et menneskelig innslag hadde gjort seg tror jeg - uansett bra :-)

StigB
Avsluttet .
Haha! En artig liten sak dette her, med motiver fra en ''svunnen tid''... Snart blir vel også den rød postkassa et klenodium... :)
Enig med SB her, en gammel dame/mann med stokk hadde vært perfekt! :)

Erik
Anne Kari Berg K.
Liker dette, komposisjon og farger. En dokumentasjon over det som var og er :)


mvh Anne Kari

Per Olav V. T.
Hyggelig at bildet falt i smak, har passert stedet flere ganger men denne dagen ble jeg oppmerksom på fargene pga snødekte trær :)

Caroline: Stedet er ikke hemmelig, Møllenberg i Trondheim, men ikke hver dag trærne er snødekte og skjuler den lyse blokka i bakgrunnen.

Stig Børre og Erik: Menneskelig innslag kom ruslende etter at jeg hadde begynt å gå videre... ble dessverre et vegskilt som elegant delte postkassa når jeg prøvde meg. Kunne kanskje fått til noe hvis jeg hadde oppdaget de tidligere...

Takk til dere andre også!
Per Olav
Steinar Dahlen V.
V1 i svart kvitt er klart best
fine kontrastar og fin dybde...

*SV*
Per Olav V. T.
Takker for kommentar Steinar,
#2 var ment som illustrasjon på hva jeg gikk glipp av :)
Per Olav
Arne S.
En utdøende rase som fortjener oppmerksomhet. Forenklingen i rødt og grått er besnærende. Postkassa har vel heller ikke lenge igjen. Kanskje blir det et verdifullt bilde om noen år. Verre er det med kabelskapene som lurer seg inn overalt. Men ok, en viss balanse skaper det jo. Det menneskelige innslaget burde vært inne i kiosken til venstre, med store røde lepper.

;)
Per Olav V. T.
Når du sier det Arne... jeg kom på at jeg faktisk har sett menneskelige innslag med store røde lepper i denne type kiosker :)
Per Olav
Tormod H.
Dette bildet likte jeg svært godt hvor det blir sterke fargekontraster mot S/H. Artig med to telefoner av ulikt årstall og farge. Den grå koblingsboksen på siden hører med her. To etater fra svunnen tid. V1 likte jeg best da V2 får litt tilt på arkitektur i bakgrunnen.


Tormod
Erlend S.
Hei, jeg så at du hadde formeninger om bildekritikk på diskusjonssiden, og ble inspirert til å klikke på deg.
Jeg la merke til ,på bildeoversikten din, at du har en veldig gjennomført komponeringsstil, som setter preg på hele siden.
Så er det telefonkioskene da. Som avviker litt i komposisjonen, sammenlignet med det jeg føler at er din stil (som jeg tror ligner litt på min, bare enklere strammere og klarere). Det er rett og slett trangere, på alle kanter, og jeg synes det er litt for trangt. Det fine spillet mellom rødt og gråtoner er også litt for drøyt på min skjerm. Jeg ville selv ha valgt en mer dempet rød, og tror det hadde blitt tydelig nok, uten å SKRIKE.
Erlend S.
Min forrige kritikk var feil. Jeg mente at du generelt har en littegrann løsere stil, men etter å ha klikket og sett på flere av bildene dine så ser jeg at du komponerer temmelig konsekvent ekstremt stramt. Og stilen din ser bra ut. Denne ekstreme tette stramheten din er stilig, og du har en god stil.

Men akkurat her synes jeg nok at du har gått littegrann for tett til verks.

Ikke hør for mye på meg. Stol på deg selv. Det er din kvalitet, og den er god.
Per Olav V. T.
Takk for kommentarer og hyggelig at du skummet gjennom bildene mine Erlend. Dette bildet er nok representativt for mine kunnskaper i 2008 og jeg tror jeg har beveget meg litt siden den gang. Jeg er enig i at det er vel drøyt presentert i fargene og jeg ville nok gjort en annen mer moderat etterbehandling om jeg skulle presentert det i dag. Er også enig i at det er for stramt komponert selv om jeg hadde en tendens til svært stramme komposisjoner når jeg utforsket denne typen motiver.

Det går derimot ikke an å gjenskape dette motivet i dag siden det nå kun er én telefonboks igjen på dette stedet. Sånt sett har dette fått en større verdi i dag.

PS! Kan en bildekritikk bli feil? Jeg tror ikke det, men en kan ende opp med å være enige om å være uenig hvis en ikke deler samme syn etter en diskusjon :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu