Kulturlandskap
Fra beiteområdene rundt Universitetet for Miljø og Biovitenskap på Ås.
Mitt andre HDR. Synes jeg har fått til fargetonene bra og at det er mange fine linjer i bildet.
Utstyr
  • Canon EOS 40D
  • Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC HSM
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetTre eksponeringer, +/-2, Photomatix
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger289
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_300284} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Fredrik P.

Et dramatisk bilde som fanger oppmerksomheten. Synes den mørke himmelen gir bildet dramatikk. Bra gjennomført. Har ennå ikke beveget meg ut i HDR-verdenen, men når jeg ser slike resultater skjønner jeg at dette er veien å gå.
Aina s.

Stilig foto, flotte linjer.

Mvh Aina
Ann T.

Dette likte jeg veldig godt! Mye dramatikk og et flott motive som er etterbehandlet på en meget fin måte. Farger tonene er kjempe bra. Komposisjonen med gjerde som leder øynene nedover og inn i landskap fungere veldig bra også. God dybde. Bra arbeid!
Mvh. Ann
Nina E.

Dette så jeg med èn gang var et HDR-bilde. Fine detaljer og lys, litt ''sotete'' effekt på himmelen. God dybde og spenst med gjerdet som lager en diagonal i bildet. Harmonisk komp. Mvh Nina
Steinulf L.

Etav de bedre hdr bildene jeg har sett på dotten.
Ole-Kristian T.

Liker bildet veldig godt! Kan du være snill å forklare hva HDR går ut på?
frøydis k.

Liker bildet godt! Bra dybde. Jeg lurer også på hva HDR går ut på:)

Frøydis
Chris J.

Hei og takk for hyggelige kommentarer.
Jeg kunne selvsagt ha gitt meg ut på en forklaring av HDR, men som jeg skrev under egen vurdering ovenfor er dette bare mitt andre HDR-bilde, så jeg føler meg ikke helt kvalifisert til å gi et godt svar. Anbefaler interesserte å lese her: http://www.hdrsoft.com/resources/dri.html#dr

Chris
Tone A.

Hei Chris
HDR-teknikken har berre eg lese om og ikkje prøvd sjølv. Men du imponerar med tanke på at det berre er det2.bilde med denne teknikken.
Her har du fått fram mange detaljar og eit fint vintarlys med fargane og ispyttane som forsterkar vintarkjensla. Fin linjeføring med den åpne porten og gjerdet som fortset og tek ein bue ut i venstrekanten. Men det går nokre linjer i bakken som fortset linjeføringa. Det einaste pirket eg har er at det skulle ha vore enda mier luft i venstresida slik at blikket ikkje vert drege slik mot tanken i venstresida. Men då hadde du ikkje fått med heile porten.
Men også skylaget dreg bakover og gir ein flott dybde og liv til bildet med sine tunge blåtonar.
Fine linjer i kulturlandskapet og med husklyngene der den røde låven ligg fin plassert og gir ein kontrast med sine rødtonar. Er det den røde låven som tilhøyrer Miljø- og biovitenskap på Ås?
Kjempebra jobba.
God helg frå Tone
Chris J.

Takk for kommentar Tone. Ser poenget ditt med luft på venstre side. Bygningene i bakgrunnen hører nok ikke til universitetet, men området i forgrunnen tilhører universitetet (tror jeg). Alle administrasjons-, undervisnings- og forkningsbyggene ligger ca en km sør for der bildet er tatt, dvs hardt høyre ut av bildet.

Chris
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu