Kjøpesenterets sjarm
Bildet inngår i albumet Byens ensomhet -
Utstyr
  • Nikon D300
  • Nikkor 20mm 2.8
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriGatefotografi
  • Lastet opp
  • Visninger713
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_371361} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (11)
Alexander B.
Veldig mye støy i bildet. Vet ikke om dette er en ønsket effekt eller hva? (Ser det også gjelder tidligere bilder du har lagt ut). Det fungerer i hvert fall ikke for min del. Jeg ville anbefalt stativ ved slike bilder.
Tormod H.
Ser ut av de tre siste bildene dine at skjev horisont er konsekvent lagt inn på alle(bilene triller bakover, dama ser opp i lufta etter trikken og dirigenten holder på å falle bakover). Er det bevist eller ruskefeil? Mener å ha sett andre bilder på f/64 kommentert at det gjør man ikke på f64, men det er mulig jeg har misforstått.

Nå var det sikkert upassende å kommentere flere bilder under ett, men jeg det gjalt det samme så jeg samlet de her.
Jostein F.
Alexander,
Takk for kommentar!
Joda, jeg vet også at det er støy, men høy ISO vil jo gi støy. For denne typen bilder, håndholt i "tilgjengelig lys" er høy ISO nødvendig. At det blir støy synes jeg ikke gjør noe i disse bildene. Men så er jeg ikke så på jakt etter teknisk perfeksjon, snarere bildeuttrykk. Det betyr likevel ikke at jeg ikke legger vekt på det tekniske, men prioriterer bildet. Andre kan ha andre prioriteringer - greit nok!
Jostein F.
Tormod,
Takk for kommentar.
Joda, du har rett når det gjelder parkeringshuset - litt slurvete av meg. Når det gjelder de to andre er jeg ikke enig. Jeg kan begrunne, men det er kanskje ikke noe stort poeng å ta en diskusjon om. Det er bildenes evne til å formidle jeg er mer interessert i kommentarer om.
Tormod H.
Neida det er feil av meg å dra det inn her.


Tormod
Avsluttet .
Støy er gøy, da blir det litt rampete og står godt i stil med sjarmen ved å gå på kjøpesenter, godt formidlet er min mening, fint at det var ledige plasser.
Mvh. Wind 8~))
Dag T.
Her savner jeg noe mer enn parkeringshus og støy. Det blir litt tomt og kjedelig, samtidig som det ikke er tomt nok til å reflektere over tomhet...
Jostein F.
Dag sa: "..samtidig som det ikke er tomt nok til å reflektere over tomhet..."

Der er jeg faktisk helt enig - jeg tenkte faktisk tanken selv for litt siden da jeg satt og beetraktet bildet og skrev mitt forige kommentarsvar. God kommentar - burde sett sett det tidligere, men var nok blendet av min egen ide!
Avsluttet .
Vurderer et bilde bestandig etter hva jeg ser, på tvers av kategorier og serier, enkelt og greit.
Mvh. Wind 8~))
Odd Tore S.
Meget "sjarmerende", forbausende få parkerte biler og ingen ivrig søkende/ventende, gjerne mot kjøreretningen.
Stil og fargetoner er bildets styrke i forhold til min opplevelse av kjøpesentre. Innvendigene ser du ovenfor.
Jeg ville tatt med stativ og refleksvest, og tatt oppstilling en lørdag formiddag med annonsert utsalg. En langtidseksponering med liten blender da ville øket sjarmeverdien betydelig. Tror jeg. Jeg skyr stort sett kjøpesentre, spesielt på store handledager, men akkurat dette motive hørtes spennende ut.
Odd Tore
Carsten A.
Kjøpesenterets praktiske sjarmløshet kanskje?

Poenget med teknisk utførelse er ellers om den legger noe til eller trekker noe fra bildeidéen, at støy skulle telle negativt her er gåtefullt. Ikke er støy særlig fremtredende her heller.

Ærlig talt, dette syns jeg var ganske inspirerende, og det gav meg en spore til noe som kanskje kommer til å ligne litt - eller ikke overhodet. Jeg ferdes jo på et slikt sted omtrent daglig, og burde jo ha sett mulighetene atskillig før.

MVH CA
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu