Hvitserkur
En enorm koloss av en formasjon. Tror hvitserkur betyr noe sånt som hvit hest? Ligner vel egentlig litt mer på en dinoseur eller kanskje et nesehorn.
Dette ligger litt utenfor "turistvei" så det er nok ikke så mange av dem her.
Greit
Utstyr
  • Olympus E3
  • Zuiko 14-54 mm
  • Brennvidde14 mmmm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/13s
  • Nei
  • AnnetStativ og ND filter
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger414
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_415828} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Nils Christian S.
Det første som slår meg er det naturens underverk som utgjør hovedmotivet her."Hvitserkur er kjempeflott plassert i billedflaten.
Bildetfanger interesse nettopp fordi motivet er så spesielt.
Det andre er dybdeskarpheten - den er perfekt og vel så det. Det islandska landskap er mangfoldig og her er vannets og vindends formasjoner i forgrunnen med på å gjøre bildet meget severdig.

Jeg finner ikke noe i dette bildet som jeg skulle ønske annerledes, jeg blir bare sittende å beundre motivet, omgivelsene og det gode fotografiske håndverket ! Mvh N.Chr.
Gunnar John C.
Fin gjengivelse av et mektig landskap, synes jeg. Jeg liker spillet i sandbølgene, undres om et lavere kamerastandpunkt kunne gjort enda mer ut av perspektivet i disse? Uansett synes jeg disse små bølgene gir en fin og litt paradoksal kommentar til hovedmotivet - som tross sine dimensjoner utgjør en forholdsmessig liten del av bildeflaten. Du har ikke falt for fristelsen til å fylle hele rammen med Hvitserkur, men isteden latt landskapet (spesielt fjæra) fortelle hvor mektig den er. Skulle jeg pirke på noe måtte det være den evinnelige kommentaren om horisonten som her heller ørlitt mot styrbord... ;-)

Vennlig hilsen,
Gunnar
Dan Kenneth R.
Det meste er vel sagt..Kjempeflott bilde..Innertier for meg:-)
Tom Armand H.
Takk for flott og konstruktive kommentarer Nils Christian, Gunnar og Dan.

Jeg har Hvitserkur i mange forskjellige varianter og perspektiver Gunnar. Når det gjelder horisonten så tok du meg jammen på senga der... Har ikke sett dette. Tusen takk
Hans Christian G.
et veldig bra bilde Tom, synes ikke det gjør noe at horisonten heller litt til høyre men det er på kanten av det "tillatte".
Jeg blir veldig nysjerrig på hvitserkur og hvordan det ville vært med en mer close-up av den, men dette er sikker noe du har vurdert allerede.....
Arild P.
Det var en veldig interessant knaus du avbildet her. Den bølgede sanden i forgrunnen gjør denne spennende og skaper ledelinjer inn i bilde. Det er ett generelt fint lys i bilde og god dybde.

Det er noen ting som jeg ville tenkt litt på. Det ene er at jeg synes at fjellet som stikker inn fra høyre er med å konkurerer om oppmerksomheten. Dvs jeg ville funnet ett alternativt ståsted slik at jeg fikk hvitserkuren mer i midten. Da ville du fått den bølgede sanden i forgrunnen til å lede blikket skrått inn til knausen, som da vil komme mer frem i fokus, og utover mot bakgrunnen.

Her ser det også ut for meg at det åpne skylaget gjør at lyset varierer en del. Dvs jeg ville ventet til selve hvitserkuret var opplyst og omgivelsene mer i skygge.

For meg ser det da også ut til at den spessielle formen ville kommet bedre frem. Her blir den litt gjemt bort pga vinklingen og at den ligger litt i skygge.

Hadde du også hatt muligheter for å plassere en person eller lignende i bilde ville dette vært perfekt synes jeg. Slik det er nå er det ingenting som forteller meg noe om størrelsen på denne knausen.

Arild
Tom Armand H.
Takk for tilbakemeldinger Hans Christian og Arild.

Som nevnt så har jeg Hvitserkurs i flere scenarier. Denne vinkelen ble valgt for å vise litt av landskapet rundt Hvitserkur som også er fint. Jeg benyttet meg av linjene i sanden ettersom det var fjære sjø når vi var der. Jeg har også nærbilder av Hvitserkur der også mennesker er tilstede. Dette for å vise dimensjonene.
På dette bildet syntes jeg ikke dette var nødvendig. Jeg har også en versjon der nevnte fjell på høyre side ikke er med. Fjellet mener jeg balanserer bildet og er også med på å skape den ekstra dybden. Noen andre som er enig/uenig?
Tusen takk igjen for lærerike kommentarer!!
Hans Christian G.
er enig med deg Tom at fjellet på høyre side balanserer bildet. Men jeg er også enig med Arild at måten du har tatt bildet på gjør at hvitserkur kommer litt i bakgrunnen. Men det er jo mulig i at hvitserkur ikke er så spesiellt fotografisk når man kommer nærmere eller bruker andre vinkler, vanskelig for oss å vite. Men slik bildet er nå er alt litt fint, helhetsinntrykket er at det er et veldig fint bildet, men uten det virkelige "wow" effekten som kunne gjort bildet til noe veldig spesielt.
Hans Christian G.
er enig med deg Tom at fjellet på høyre side balanserer bildet. Men jeg er også enig med Arild at måten du har tatt bildet på gjør at hvitserkur kommer litt i bakgrunnen. Men det er jo mulig i at hvitserkur ikke er så spesiellt fotografisk når man kommer nærmere eller bruker andre vinkler, vanskelig for oss å vite. Men slik bildet er nå er alt litt fint, helhetsinntrykket er at det er et veldig fint bildet, men uten det virkelige "wow" effekten som kunne gjort bildet til noe veldig spesielt.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu