Isbre
En skitten brearm i Jostedalen gav mange uvanlige farvenyanser. Der rødbrunt og blått ''smeltet sammen'' ble det et slags magenta skjær. Håper farvenyansene kommer frem på skjermen...
Det er dessuten tydelig at denne filmtypen gir en smule overdrevet farvemetning.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • FilmtypeEktachrome Extra Col
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger63
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_4205} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Carsten A.

Fint, selv om du nok kan ha rett i at dette er noe overmettet. Greit, etter min mening. Jeg er ikke overvettes begeistret over at det er en person i venstre hjørne. Det overmettete rød i jakken passer heller dårlig inn i fargeskalaen ellers.
MVH CA
Mats N.

Men det är ju ''bättre'' färger än med tex. Fuji Velvia.Den kanske inte skulle vara mindre bra till just detta motiv, men har ofta lite väl onaturliga dragningar åt olika håll i skalan, medan E100Ec mer eller mindre bara har mer mättnad än det helt naturliga.
Visst ''skär sig'' den starkt röda jackan lite grann mot isens färger, men det är min mening att personen passar mycket bra in som en referens för att ha möjlighet att bedöma ispartiets massiva storlek. Dessutom perfekt placerad i utsnittet.
Mikael L.

Det här var verkligen en flott bild. Det är personen i röda jackan som gör bilden så bra enligt min mening, personen skapar kontrast. /Hälsningar Mikael
Steinar V.

CA; jeg forstår deg slik at personen, - kanskje også plasseringen er ok, men at rødfargen ble feil. Burde kanskje vært en helt annen farge - eller mindre mettet. Enig med deg i det. Litt av det samme jeg prøvde å si innledningsvis. Min erfaring (riktignok ikke så lang) er at denne filmen overdriver spesielt rødt - og mest synlig i overskyet og halvskyet vær. I solskinn jevner det seg mere ut.
Ellers var det vel også min mening - som M & M nevner - at personen skulle gi en referanse til ismassenes mektighet.
mvh Steinar
Carsten A.

Jeg er altså ikke begeistret for at det er en person i ventre hjørne i det hele tatt. At rødfargen i jakken ''skriker'' kan kanskje leses som en begrunnelse, hadde personen hatt annen farge på klærne, ville det vært OK. Nei, jeg liker ikke ''fotolærebok-plasseringen'' av en person i bildet. At personens klær har en sterkt avstikkende rødfarge er et helt selvstendig forhold. Andre klær hadde gjort personen mindre påtrengende, men vedkommende skulle ikke ha vært der. Den som abolutt vil ha en person i bildet, kunne selvsagt ha plassert vedkommende langt mer påtrengende, så plasseringen isolert er ikke så feil når en først har bestemt seg for en slik ''målestokk''. Men jeg ser uansett ikke at dette kan forveksles med et makrofoto fra en snøfonn i bakgården! Men hver sin lyst og hver sin mening.
MVH CA
Birna R.

Kontrapunkt tankegangen gjennomsyrer mange bildediskusjoner og bildesyn. Noen ganger er det ''ålreit'', andre ganger en pest og en plage. For dette bildet er jeg hjertens enig med CA. Denne skrikende rødkledte personen forstyrrer øyets bearbeiding av de fine fargesjatteringene i ismassivet.
terje s.

Veldig fint utsnitt, men jeg tror bildet blir mer spennende uten referanseperson? På en annen side har personen en legitim pedagogisk virkning for personer som ikke har vært på en bre. For meg virker det fint at du har rammet inn blåisen med mer skitten is.
geir j.

Liker heller ikke personer på slike bilder, men i dette tilfellet gjør det at man ser dimensjonene i isformasjonen. Dette må være et salgbart bilde ?
Steinar V.

Takk alle sammen ! En ny versjon kommer snart. Skal si min samboer fikk vann på mølla da hun fikk se kommentarene ! Vi diskuterte nemlig akkurat dette, om personen skulle være med, eller ikke. Men når hun fikk SÅ mye støtte ble det sannelig ikke greitt å være meg! :-)
Avsluttet .

Jag är kanske lite kluven i detta spörsmål..både för och emot personen i bilden..tar själv helst bilder utan folk,men det är ju ok att ta en med och en utan..för mig funkar det med tjejen i bilden p.g.a att jag inte har någon kännedom om storleken på motivet i övrigt..det är inte såå mycket is i skåneland..å andra sidan så kunde hon tagit av tröjan och behållit en t-tröja och shorts och därigenom skapa en kontrast i detta lättklädda tillstånd bland all is...
Steinar V.

En spesiell takk til deg, Gunte - kanskje blir det litt søvn på meg i natt likevel.....
Nina J.

Helt enig med samboeren din,dette var et knallbilde i mine øyne,må forøvrig også si at
du er en av mine favoritter på bildekritikken.Liker bildene dine veldig godt.
NIna
Steinar V.

Hovedgrunnen til at jeg ''vandrer'' i denne spalten er å få inspirasjon og utvikle mitt eget billedsyn. Det har så langt vært både spennende og interessant.
Men det er selvsagt ekstra hyggelig om noen av bildene mine kan glede andre. Da får jeg en god følelse inni meg, - så takk for det, Nina. :-)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu