Når hjertet banker...
Vi var ute igjen. Helt ukjent terreng. Dette er spennende for Laura
Utstyr
  • Canon Powershot G3
  • -
  • Blenderf/2.4
  • Lukker?s
  • Nei
  • AnnetEndelig hadde vi litt lys fra solen kl. 1430 i dag.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger546
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_68333} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (19)
Stig B.

Veldig flott tegning på Laura, bra eksponering og detaljering. Komposisjonen er fin, med luft i synsretningen. Jeg vet at det trolig ikke går med ditt kamera, men kanskje litt PS-arbeid kan hjelpe; jeg ville gjerne hatt bakgrunnen litt mer ute av fokus for å konsentrere oppmerksomheten til hodet. Spesielt kjenner jeg at øyet dras mot høylyset oppe til høyre.
Mvh Stig
Caroline M. S.

Dette ble et veldig bra hundeportrett synes jeg. Uskarp bakgrunn og hunden som viser tydelig i forgrunnen. Som på de tidligere bilene dine - kjempefin, blank pels, våt snute, tydelige detaljer - her viser til og med værhårene (heter det det på hunder forresten?) tydelig mot bakgrunnen.
Lars-Anders M.

Enig med Caroline.
Mike T.

Takk for kommenterer så langt. Selv synes jeg at dette er ganske vellykket. Ønsker meg litt mer luft nedover, men da kommer det ''stygge'' ting fram.
Kjør på folkens. Kritiser og fortell meg hva dere ønsker!
Hilsen Mike
Avsluttet .

Hei Mike

Siden du ber om det så.....hehe !!!!

Vel......jeg kunne kanskje tenke meg bakgrunnen mer uskarp, som nevt over her. Enda mer fokus på hunden hadde vært maksimalt her synes jeg. Og kanskje jeg ville tonet ned bakrunnslyset litt. Det ble litt for lyst i overkant. Det var bakgrunnen.

Når det gjelder Laura så kan jeg i grunnen ikke se noe jeg umiddelbart ville gjort annerledes. Jeg har jo heller ikke forutsettning for å uttale meg så mye om pelsen på hunder, men jeg kunne kanskje vært foruten den skarpe skyggen fra øret til Laura. Da måtte man vel vært mer heldig med lysets innfallsvinkel i opptaksøyeblikket, og du har forklart meg tidligere at det er vanskelig å fange inn disse øyeblikkene (forståelig nok) så da må man vel egentlig være heldigere med lysets innfalllsvinkel som nevnt.

Men for all del Mike.......bildet er godt slik det fremstår nu også, så det er ikke de store bekymringene. Men når man først pirker vet du.......!!!!!

TOPPERS !!!!!

Vh Svenn
Mike T.

Hei Svenn,
takker så mye for dine kommentarer. Setter stor pris på at du tar deg tid til en slik evaluering.
Jeg hadde programmert mitt kamera på f2,0, dette er maksimum på stor blende, men av en eller annen grunn satte den seg selv på 2,4. Men forskjellen hadde nor ikke vært stor uansett.
Dette bilde går inn i mine eksperimenteringer. Jeg tror at det var deg som tidligere fortalte, at man må bli fortrolig mitt sitt digitale kamera. Det er det som jeg holder på med.
Personlig tror jeg at dette er mitt beste bilde så langt (tatt vanskelighetene i betraktning), men nettopp derfor er det bra med kritikk.
Jeg er jo selvfølgelig begeistret av hunden min. Men skjønner uten problemer at jeg må prestere ganske bra før dere er like begeistret :-).
Hilsen Mike
Inger-Lise S.

Hei! Et usedvanlig godt hundeportrett! Meget skarpt! Flott hund i flott utsnitt!
Eneste er at jeg syns bakgrunnen ble litt blass..Men det er jo bedre enn at den er tydelig da! :-) Jo,fint igjen Mike!
Hilsen Inger-Lise
Tom A. T.

Fint portrett av hunden. Ellers syntes jeg at Svenn sier det som behøves her.
mvh Tom T
Ishi K.

hm... unnskyld meg, Mike... men, har du noen bilder uten voffer på?

mvh
ishi
Steinulf L.

Å fotografere en kullsvart hund i sollys er litt av en utfordring. Synes du kommeer godt fra det. Svenn har gitt noen gode tips her. For min del skulle jeg gjerne sett litt mer av halsen. Forsøk å få med deg Laura inn i skyggen, så blir lysforholdene lettere å kontrollere. Vakker hund.
Kristoffer R.

Flott og skarpt - du har benyttet deg av det tilgjengelige lyset på en veldig fin måte. Enig i at bakgrunnen kunne vært enda litt mindre skarp, men det er fint som det er. Mye liv i øynene på hunden, og det gjør motivet spennende!
Nils B.

Mange gode og helt flotte kommentarer over. Når det gjelder skarpheten så har du enda litt å gå på. Mulig at jeg hadde lagt fokus på selve øyet slik at vi fikk detaljene derfra. Når det gjelder selve utsnittet så kan det selvfølgelig diskuteres. Jeg tok meg den friht å hente bildet inn i PS for å fåreta/beskjære bildet kvadratisk. Dette for å ta bort alle du stråene som finnes på høyre kant, og som trekker oppmerksomhet. Om du forsøker dette så kommer glansen og tonene i pelesen på hunden enda bedre frem, og etter min subjektive mening så mener jeg bestemt at det hadde gitt et enda bedre portrett av en ellers så vakker hund. Synes også at det er toppers at du viser nettopp dette med tonene i sort.
mvh Nils
Mike T.

Hei alle sammen,
jeg takker for de mange og meget grundige kommentarer. Har en følelse at dere skjønner at jeg virkelig prøver, og at dere vil hjelpe meg. Kjempebra. Jeg vil gjerne ta originalen fram og se om det er mer å hente med PS (det var ikke mer å hente med blendeåpningen).
Til Ishi og eventuelt andre som lurer på dette: Jeg holder meg inntil videre til HUNDER. Jeg elsker og har greier på hunder, og dette gir meg da i hvertfall ETT holdepunkt for egne vurderinger. Jeg må bli en mye bedre fotograf før jeg kan legge ut andre motiver her.
Hilsen Mike
Hans Olav S.

Fint, detaljert og nært bilde av vofsen din.

Bra utrykk og fint bilde.

MVH
Hans Olav
Eskil O.

Fint hundeportrett, litt for dominerende bakgrunn.

Eskil.
Marina R.

Hei Mike!

Dett er et flott portrett, men som nevnt over bakgunnen sitter ikke helt. Men jeg tror Nils Berven- Hanssen har et poeng i beskjæringen her. Kunne vært spennende hvis du fikk tonet ned bakgunnen litt ogfså. Syns den blir litt lys. Prøv, og legg det ut på nytt.
Skulle også ønske mer av halsen, men det funker bra uten også.
Blikket er kjempe bra! Og jeg er enig med deg i at dette er et av de bedre du har lagt ut!

Laura er en nydelig hund, og det får du godt fram her.
Fint spill i pelsen... Flott posering, og tro meg jeg vet det ikke er lett....

Mvh
Marina
Ishi K.

ok, Mike, bare lurte... :)
Birgitte O.

Flott bilde og flott hund :D
Trine T.

Syntes bildet var fint.. men følte du kunne fått med litt mer av halsen. Hvis ikke ser jeg for meg en hund uten hals.. Eller.. ja.. :)
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu