Sherpa-barn i Jiri
Bildet inngår i albumet Nepal -
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-05-22 01:01:13
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon F 801
  • manuell nikkor 80-200
  • Brennviddeca 120mm
  • Blender-
  • Filmtypepositiv
  • Nei
  • AnnetRått fra filmen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger378
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_89467} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Janne L.

For et nydeligt bilde. Her hvisker og tisker jentene. Vet ikke hvor ofte de ser en hvit mann, det kommer vel ann på hvor i nepal de bor. Er det deg de snakker om?

Jeg ble veldig innteresert i hvorfor du var i nepal? Vi hører mest om sherpa folket i forbindelse med fjell klarting. Kan du ikke fortelle litt om din reise til nepal?
Jeg gleder meg til neste bilde i serien.

Janne
Atle A.

Jeg klarte ikke å unngå å forelske md i barnet til venstre, så sky, så nysgjerrig.

Jiri ligger på oppunder 3000 meter, og er utgangspunkt for mange ekspedisjoner på Mount Everest. Hit kommer ekstremfjellturistene og hyrer sherpaer, det er rundt 2-3 dagers mars herfra opp til Base Camp. Så disse hadde nok sett flust av europeere, amerikanere og australiere. Les forøvrig mer på www2.tekblad.no:80/arkiv/artikler/1997-13/a_30.html
Erlend B.

Fint bilde og herlig øyekontakt med den ene av ungene.
Bra bilde :-)

mvh
Erlend
Avsluttet .

Upåklagelig en fin situasjon du har fanget her!

Liker fargene, men savner vesentlig mere skarphet. Men her er vel motivet kanskje viktigere enn teknikken tror jeg. Tolker dine ord om ''Rått fra filmen '' dithen at du ikke har gjort noen etterbehandling - her synes jeg du kunen kostet på deg litt oppskarping/kontrastjustering.
Atle A.

Ja, mulig det. Jeg er helt enig i at bildet skulle vært en anelse skarpere. Med horisontal zoom og manuell fokus - og akkurat der titter jenta på meg - var jeg i tide på avtrekkeren, men en millimeter feil på ringen. Dritirriterende i ettertid, men jeg fikk i alle fall blikket.

Tviler på at det går an å gjøre det vesentlig skarpere i ps uten at det går ut over bildet. En løsning er å herje litt med filter for å gi det mer korn og sånn, men jeg er litt lat... Da får det heller være en anelse uskarpt. Det er uansett bare proffer og ''fainsmekkere'' som merker det. Tok en runde i neatimage for å fjerne scannerstøy (v2), men det fjerner også en del småplukk som jeg vil ha med. Som for eksempel dne ru ansiktshuden på de vakre små.
Atle A.

Hvis jeg hadde kunnet utvikle neatimage på tube, kunne jeg blitt kosmetikkmillionær.
Avsluttet .

he,he...skjønner godt hva du mener. Blikket gjør dette bildet, så de greiene med skarphet er bare småplukk. Bra situasjonsbilde. Enda bra du valgte ikke begynne å herje med pålagt korning osv. iallefall!
Christer B.

Hmm... kjente meg plutselig igjen selvom det er 10 år siden jeg var der. Fortrolig prat mellom unge piker, synes det ble noe mørkt i ansiktet hos jenta til venstre og hun/han i midten får vi ikke kjennskap til i det hele tatt. Det er blikket til jenta som bærer dette bildet, ville nok prøvd å få fram det litt mer ved å lyse opp området midt i.
;)
Kristoffer R.

Fint motiv, bra at du kom såpass tett på. God kontakt med henne til venstre -- det ser ut som om de snakker om deg for å finne ut om de skal løpe avgårde eller tørre å ta kontakt! Dumt at det ble litt uskarpt.
Avsluttet .

Jenta som ser på deg i det du tar bildet, det blikket får hele bildet til å få en nyskjerrig stemning på en måte.. Umulig å ikke smile når du ser dette bildet.. Kjempe fint!
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu