Kvinne
Bildet inngår i albumet Nepal -
Utstyr
  • Nikon F 801
  • manuell nikkor 80-200
  • Brennvidde200mm
  • Blender-
  • FilmtypeSuperia press 200
  • Nei
  • AnnetRått fra filmen
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriReise
  • Lastet opp
  • Visninger769
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_90451} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Nils B.

Joda har sett på bildet noen ganger å kommer stadig tilbake til at her er det mer å hente. Fargemessig er bildet spennende, men når du skriver at dette er rått fra filmen regner jeg med at du ikke har bearbeidet bildet nevneverdig. Bildet er fortellende å står bra til repotasjen. Men her mangler skarphet i det viktigste elementet i bildet, kvinnen. Beskjærings valget du muligens kommer til er å få mer kvinne og mindre ved. Bildet er litt til ettertanke i rettning av å tenke over hvor godt vi har det her i landet og kvinnens uttrykk gir grobunn for tanker omkring hennes liv. Tror også at bildet hadde gjort seg godt i S/hv.
mvh Nils
Atle A.

Hm... uventet ettertanke. Det var ikke min hensikt, men en spennende refleksjon. Tusen takk. Helt enig med dine anfektelser forøvrig. Ang ''Rått fra filmen'' og beskjæring har jeg satt meg fore å ikke tukle noe som helst med disse Nepal-bildene. Er nysgjerrig på hvilken mottakelse de får - om noen.
Paal A.

Jeg liker bildet, mest på grunn av utrykket til dama. Tror imidlertid at det blir litt for distansert pga. telebruken.
Liker oftest ikke portretter tatt med lang tele, fordi det skaper en distanse til motivet og mennesket på bildet.
Men må si at detter var forholdsvis vellykket siden du har fanget et bra utrykk og behaglige farger.
Atle A.

Enig ang. distanse. Men når du tråkker rundt som feit europeer blant et av verdens fattigste - og samtidig stolteste - folk, stikker man ikke akkurat en fisheye opp i trynet på kreti og pleti.
Paal A.

Du har rett i det, det er ikke lett og ikk alltid rett å stikke linsa opp i trynet på folk. Men slår man av en prat og er en hyggelig fyr mot de man møter kan det bli mye levende bilder ut av det..

Som fotograf med mye jobbreising må jeg ofte gjøre det, og stort sett alltid liker folk å bli fotografert, med vidvinkel.
Avsluttet .

Bra portrettbilde, men synes det at manglende skarphet i ansiktet trekker en del ned. Angående beskjæring kunne det kanskje vært kuttet ut litt treverk, men ikke mye, synes det bør være der. Det hvite i nedre venstre hjørne var litt forstyrrende.
Siden bildene er ''rått fra filmen'' så antar jeg at du ikke hadde presentert bildet slik hvis du først skulle justert noe.
Likte forresten ansiktsuttrykket på kvinna.


-Svein O. Ekornesvåg-
Atle A.

Takk for gode kommentarer.

Ja, ansiktet kunne vært noe skarpere. Nei, jeg ville ikke tatt med mindre treverk, det skal (via farger og struktur) lede opperksomheten mot ansiktet. det hvite kunne vært klonet bort. Men jeg ville ikke røre noe ved disse originalene. Fikk det bare for meg.

Enig med Paal om at det kanskje er litt ''feigt'' å skyte på avstand. Det går an å presentere seg og spørre om lov. Nå hadde jeg spurt om lov på forhånd, og satt litt for meg selv og siktet på dagliglivet gjennom 200-millimeteren. Neste gang, derimot...
Vibeke P.

Syntes det var litt for mye høylys på kvinnen. Savner også øyenkontakt med henne.

Vibeke : )
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu