Steinbed
På grunn av mangel på fritid har jeg i det siste bare tatt bilder hjemme i hagen. Steinene i forgrunnen har mine svigerforeldre for mange år siden stjålet fra Selestranden.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-75 mm 2.8 XR Di
  • Brennvidde60mm
  • Blender-
  • Nei
  • AnnetFotografen ligger på magen...
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger247
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_99037} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Petur E.

Hei Mike. flottr røde roser i din have. Fint billde.

Mvh Petur
Marina R.

Flotte blomster, ville kanskje gjort et utsnitt av bilde.
Beholdt den røde klyngen i midtem og stenene i forgrunn.
Gode farger.

Marina
Mike T.

Hei Petur og Marina.
Takk for raske kommentarer. Petur: Dette er skaugum-blomster. De er meget takknemlig og blomstrer fint fra juni til første frosten. Marina: Jeg skjønner ditt poeng og var selv inne på tanken om en annen beskjæring. Da ville tittelen ha vært ''skaugum''. Jeg ville imidlertid vise ''steinbed'' - og at det var noe mer enn skaugum-planter. Jeg burde for dette bilde ha valgt en mye større blender, slik at hele bildet ble skarpt.
Hilsen Mike
Mike T.

Mener selvfølgelig MINDRE blender, 16 eller sånt. Jeg tror at jeg brukte noe som 5,6 her.
Mike
Odd Tore S.

Fine blomster, og steiner med fin form og lav.
Som andre har vært inne på, ville jeg enten valgt utsnitt av dette bildet, eller tatt et annet med mer dybdeskarphet. I dette tilfellet synes jeg ikke at uskarphet underbygger følelsen av dybde.
For å være helt ærlig: Jeg tente mer på steiner med lav enn blomstene, kanskje du har muligheter i neste lokalekspedisjon.
MVH
Odd Tore
Roger V.

Hei Mike
tettere utsnitt ville gjort seg her. Ble litt for mye å forholde seg til her. Rosene som jeg regner med er hovedmotivet, skulle somsagt vært utsnittet.
Jørgen S.

Fint bilde av et flott blomsterbed. Synes særlig gråfargene på stenene i forgrunnen, som dine svigerforeldre har ''stjålet'' er fine. Det er mulig at begonian ville kommet klarere frem, bildet ville blitt bedre dersom venstre delen blir skåret bort.

Jørgen
John-Tore G.

Hei, og takk for fin kommentar på mitt siste bilde.....
Jeg kunne nok tenkt meg litt mindre og forholde meg til her.
Et tettere utsnitt som nevnt her hadde kanskje gjort seg ja.
Kanskje ikke så dumt å rendyrke hovedmotivet her.
En måte hadde kanskje vært å bruke enda mere blender slik at bare steinene og selve blomstene bak ble i fokus. Da hadde det blitt en blurete bakgrunn og således fått fokus på hovedmotivet. Kan godt hende jeg er helt på ''hyttetur'' her men det er nå bare et forslag fra meg.
Ha en fin dag Mike!
mvh John-Tore
Mike T.

Hei igjen alle sammen,
alldeles interessante kommentarer her - og jeg takker spesielt alle dere som har kommet med kritikk og forbedringsforslag. Skal ta dette innover meg. Her må det en modningsprosess til ;-).
Selv mente jeg at dette var ett av mine beste bilder. Men det viser seg om og om igjen at fotografen ser ting subjektivt, og det er viktig å få høre at dere ikke alltid er enig.
Hilsen Mike
Rune Edvin H.

Pene blomster, ryddig bilde.
Lyset er litt hardt, noe som kunne kompenseres med å skjerme med et tynt hvitt tøystykke eller liknende.
Savner en stein nede til høyre også for å ramme inn bunnen, men det er ikke alltid riktig å dandere bildene sine. Plantene bak (noen C4 varianter?) gir en god ramme på toppen og hjelper også til med dybden.
Alt i alt er bildet ikke tilfeldig, og det skorter bare litt på lyset for å få et bra bed-bilde.
Rune
Torbjørn S.

Synest du har tatt mye bedre bilder enn dette. Stenene kan gjerne være med, det er bare bra, men helheten her blir for rotete - rett og slett for mye å forholde seg til. Større dybdeskarphet kunne hjulpet.

TS
Stig B.

Vakre farger og fin skarphet her, men det mangler for meg et entydig fokuspunkt, samt det blir litt for mange detaljer.

Det er ikke lett å formidle opplevelsen et sånt blomsterbed gir, da det er en kombinasjon av farger, lukter... som gir totaloplevelsen. Et bilde må begrense seg til det rent visuelle i en streng form, og blir derfor vanskelig.

Mvh Stig
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu