Trening på Forus
Lukkertiden er bevisst valgt relativt lang. Om dette var riktig???
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-200mm
  • Brennvidde120mm
  • Blenderf/6.3
  • Lukker1/250s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriSport/Action
  • Lastet opp
  • Visninger200
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_99975} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Vibeke P.

Jeg synes det virker riktig med den lukketiden du har valgt her. Får litt bevegelse over bildet. Du burde nok hatt litt mindre blender, så hadde ikke ''han i tilhengeren'' blitt så utvasket. Grei komp, men føler at bildet mangler litt spenst. Litt fargeløst gjerne?
(Jeg var gjerne ikke så grei med deg nå, men man blir ikke bedre uten ærlige tilbakemeldinger... :) )

Vibeke : )
Nils B.

Kjekt dette Mike, men om jeg skulle tatt bildet hadde jeg nok valgt en annen lukkerhastighet og satt kamera på stativ med fastlåst brennvidde og fokuspunkt. 1/60s eller enda lavere kunne gitt en riktig så flott driv. Slik det fremsår nå så hadde jeg ønsket at du faktisk forsøkte dette igjen. Kan bli riktig spennende, men still deg slik at ikke husa i bakgrunnen blir med på bildet.
mvh Nils
Rune L.

Bildet fungerer som det er, synes jeg. Er også enig i at bildet nok hadde vært bedre om bygningene hadde vært utfor bildet. Fargene er ok som de er.

Det at hesten er så mørkt gjør at det mørke hodet drukner litt mot den mørke bakgrunnen. Det burde unngås på et vis.

RL
Roger V.

Lukkertiden virker grei syntes jeg, men er veldig enig med Vibeke, vedr mannen bak blir litt utvasket.
Savner et skarpt punkt i bildet. Men skjønner at det kan være vanskelig.
Ellers litt urolig bakgrunn med tanke på husene i bakgrunnen.
Stig B.

Enig med de andre om at du bør rive noen av husene :-)

Synes at lukekrtiden du har valgt ble litt midt i mellom; hverken sylskarpt eller tydelig fartsbevegelse.

En metode å få fram bevegelsen er som NBH sier, med prefokusering og lang lukkertid. Da får du alt som beveger seg uskarpt og det som ikke beveger seg sylskarpt. Det gir fin fartsfølelse.

En annen er å forsøke panorering, med eller uten stativ, der du bruker samme opplegg som NBH foreslår, men beveger kamera med ekvipasjen. Da kan du få hode og kropp skarp, mens beina og omgivelsene blir uskarpe.

Blir artig å se hva du gjør.

Mvh Stig

Mike T.

Hei alle sammen.
Takker for fyldige kommentarer og forslag. Her har jeg fått mange hints og impulser for forbedringer. Dette var nemlig føste gang jeg forsøkte meg på slikt, men dette har gitt mersmak. Jeg skal nok ut igjen med stativ...
Det vil, desverre, bli etter min mening så godt som umulig å få til en bedre bakgrunn. Forus Travbane er ingen naturperle. Det er fullt med reklameskilt og ganske store, til dels meget lyse bygninger av ymse slag, samt mange lysmaster. En slik en har jeg klonet vekk over baken til hesten - men ser nå at jeg må gjøre slike jobber enda grundigere neste gang.
Venche, jeg får ofte kommentarer at mine bilder har ikke futt nok farge- og kontrastmessig - her føler jeg meg veldig usikker. Familien har allerede akseptert at jeg MÅ ha en ny skjerm.
Når det gjelder blender 6,3 så kom denne ''store'' åpningen automatisk etter min Tv- innstilling 1/250 sec. Merkelig nok, for det var ganske mye lys. Men jeg er ikke erfaren nok for å gjøre slike opptak med å ''overprøve'' kameraets'' ekspertise ;-).
Hilsen Mike
John-Tore G.

Hei. Jeg ser du leker deg. Bra. Jeg tror jeg ville gått for panorering her fordi du da får skarpt hovedmotiv. Et poeng da er at også bakgrunnen som du ikke var helt fornøyd med blir uskarp og da er det jo ikke så nøye med hva som er i bakgrunnen. Lurt ikkesant;-))
mvh John-Tore
Inger-Lise S.

Hei Mike! Ja,her var noe nytt fra deg.Jeg likte utsnittet du har valgt og flott hest er det.Det tekniske har du fått tips om av dyktigere folk enn meg.Men man kan ikke alltid få den bakgrunnen man ønsker,det har du rett i.Jeg syns ikke vi får bli FOR opphengt i slik,jeg...Likte bildet ditt godt.

Mvh Inger-Lise
Terje D.

Fortsetter du denne ''leken'', så kommer dette til å bli knallbra til slutt. Jeg er ellers enig med John-Tore Gundersen, jeg ville også valgt panorering (med lang lukkertid som 1/30-1/60s eller lignende) som ville gitt uskarp bakgrunn.

Ellers et knallfint utsnitt du har valgt og fint med sandspruten fra hovene. Det gir bildet ''liv''.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu