Urban Sunset
Forsøk på å unngå de fleste fallgruber på en ellers gigantisk klisje, samtidig som en oppfyller kvalitetskrav

Fyr i vei
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-01-31 14:43:05
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D70
  • Nikon AF-S DX 18-70 mm, 3.5-4.5
  • Blenderf/11
  • Lukker1s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNattbilder
  • Lastet opp
  • Visninger579
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_124931} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (14)
Eirik H.
Er dette utsikta frå Chateu Neuf eller Musikkhøgskulen? Stilig lys i KPMG-bygget, men det blir for stort spenn mellom dette og lyskjelda for min del.
Johan K.
En ''urban'' solnedgang kan være like så flott som en oppi skogen, ved havet eller hvor det nå enn måtte være. Klisje kan det være. Og med tittelen du har valgt blir det litt mer av det. Men klisjeer kan være flotte de. Ikke tvil om det. Slik som her.
På dette bildet synes jeg du har fått et meget flott lys på bygget til venstre. Og det gjør hele bildet mener jeg. Ellers veldig fine farger på himmelen.
Synes dette var et flott solnedgangsbilde.

Johan
Haiman A.
vakkert. trenger litt mer smell i kontrastene... eller bare velstand-.
Daniel R.
Rett og slett behagelig å se på..
Avsluttet .
Hm... Urbant og soldnedgangt det er det i hvert fall. Jeg tar ikke helt av, men bildet er i hvert fall langt over gjennomsnittet på solnedgang-bilder.

Ville kanskje kuttet litt på høyresiden (til det hvite slutter)
Bra med soldnedgang både på himmelen og i bygget.

Stian Håpnes
Avsluttet .
Så herlig Trond. Prøvde meg selv på å ta bilde av ''flammene'', men mitt ble langt ifra like vellykket. Bra smell i kontrastene her, skikkelig Independence-day skyer. Enig i forslag om å kutte bort det lyse på høyresiden.

Mvh
Odd Tore S.
Jeg synes at dette ble en OK løsning av den urbane solnedgangen.
Speilingene i bygget til venstre gjør naturligvis bildet. Høyre side er lys nok, men jeg ser ikke at du oppnår noe ved å kutte i høyre side.
Mulig at jeg ikke har rukket å instille egen fokus helt i dag, men jeg savner litt skarphet her.
Odd Tore
Trond H.
Takker for kommentarer, et ledd i en fotografisk utvikling må jo som kjent være å beherske grunnklisjeene, og det er vel det som er forsøkt her.

Eirik: Joda, dette er tatt med stativ fra terrassen i 5 etasje på Musikkhøgskolen. Valget stod mellom dette eller reprisen av idol på tv, mao valg mellom kitsch eller ultrakitsch. Da valgte eg dette :-)

MVH TH
Øyvind A.
Pent nok. Men en gigantisk klisjé som du selv sier.
Refleksjonen i bygget er høydepunktet. Den kommer mer til sin rett om du beskjærer fra høyre så det lyseste fjernes.
Ø.
Paal A.
Uff-- Pasellfarger og uinteressante bygg (Colosseum Senter må være byens styggeste?) gjør dette bildet til.. ingenting?
Dag T.
Søtt, grei øvelse, men ikke så veldig spennende. Minner meg om noen bilder noen tok av Plaza da bygningen var ny. Råkult den gangen, men falt fort i interessen.

MEN en ting skal du ha: det er bedre enn idol!
Odd Eirik S.
V2 ble bedre uten det lyse feltet i høyre siden. Ser ut til at du allerede behersker grunnklisjeene. Jeg synes det var et pent bilde.
Sett i forhold til solnedgangsbilder så synes jeg dette er over gjennomsnittet.
En sånn u-urban kar som meg er ikke så godt vant til slike refleksjoner som du får i bygningen til venstre. Tiltalende spør du meg. Ellers bra med struktur i skyene og fint fargespill som også skaper det lille ekstra.
Har heldigvis ikke noe forhold til bygningene rundt så jeg slipper å dvele ved hvordan de ser ut i dagslys. Ser ikke ut som om du har truffet helt med fokusen så kunne nok ønsket noe bedre skarphet.

mvh
OddES
Inger Anne Maritsdotter V.
så absolutt et severdig fint bilde , #2 ble best.
-iav-
Eivind A.
Hei Trond! Dette var ikke et bilde som jeg umiddelbart forbinder med deg. Virker som du prøver deg på noe nytt, og det er jo bra. Er litt usikker på om det fungerer. Kanskje er problemet at jeg ikke drar kjensel på stilen i bildet. Dette burde så absolutt være et positivt signal, siden det betyr at du ikke prøver å kopiere noen.

Så med andre ord: Et bilde som jeg oppfatter som veldig interessant, rett og slett fordi det finnes få av den ''typen'' bilder, og fordi det er noe eget ved det. Selv om jeg er usikker på om jeg egentlig liker bildet eller ikke, så får det meg til å komme tilbake og se på det igjen og igjen.

Er usikker på hvilken versjon jeg foretrekker.

Mvh Eivind
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu