Spruten
Et nytt bilde fra slottsparken Linderhof
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2004-07-13 20:29:10
    Versjon #2
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriArkitektur
  • Lastet opp
  • Visninger227
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_95994} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (13)
Venche J.

Skarpheten sitter best i versjon en syntes jeg, men jeg liker best versjon to fordi vi her får presentert hele skulpturen samlet.

Disse skulpturene har sikkert en historie og den syntes jeg du bør fortelle oss litt om dersom du kjenner den. Det blir litt mer mening når vi kjenner historien bak.

Du hadde det sikkert flott i slottsparken. :)

Wenche.
Christian S.

Versjon #2 har best utsnitt og versjon #1 har best skarphet som Wenche sa. Jeg har lest så mye rart om fotografering av kunst i det siste og er litt i tvil om dette bildet kanskje bryter litt med loven om opphavsrett men det får noen andre svare på :o)
Grethe B.

#2 for meg. Best utsnitt. Likte ikke det kuttede hodet i #1.:-) Hoder skal være på! Flott statue!

mvh
gt
Vibeke P.

Enig med de over her. Føler ikke man kan kutte helt ukritisk ved fotografering av kunstverk.

Vibeke : )
Stig B.

Likte best utsnittet i v2, uheldig med avkappet hode i v1.

Fin skulptur / fontene. Du har som WJ sier sikkert masse fine opplevelser fra stedet. Jeg ønsker meg en gang en slik tur selv. Vet da hvor jeg skal gå for å få en guide :-)

Mvh Stig
Rune L.

Sannelig ikke lett motiv dette, synes jeg. V1 fungerer på et vis i forhold til tittelen. Men føler mer at det er selve kunstverket som er viktig, og da blir kuttingen for ødeleggende. Blir vel det samme som og la andre beskjære ens egenproduserte bilder.

Jeg tror du i v2 har valgt den beste vinkelen. Men ser i v2 en plante som stikker inn fra høyre kant. Kan det ha hjulpet og gått lengere i fra og brukt zoom for og få veggen til og bli mer heldekkende? - Det hadde vært interessant og visst.

Kan ikke tenke meg at man bryter noen opphavsrettighetsregler ved og fotografere skulpturer. Høres ulogisk ut. Men gipsavstøpning av skulpturer og fotografering av maleri/bilder derimot, når det er fotoforbud. Det er noe annet, vil jeg tro. Noen andre som vet noe???

Vet at det kan være fotoforbud på museum, konserter og turistattraksjoner o.l. Men har da erfart tre årsaker. På konserter har de gjerne solgt film-/bilde-rettigheter til media. Museum o.l. vil gjerne selge egenproduserte postkort/bilder. Mens i andre tilfeller er de redd for bilder som ikke har høy nok representativ kvalitet.

R
Avsluttet .

Heisan!!

Jeg er enig i at v1 har best skarphet og v2 har best utsnitt. Plantene til høre forstyrrer litt.Tøffe de hestene der.

Mvh Laila
Mike T.

Hei alle sammen,
takker så mye for deres (sammenfallende) kommentarer, spesielt angående beskjæring i vers#1 - det er helt tydelig at jeg har bommet her. Best resultat hadde jeg fått med å vise vers#1 uten beskjæring av skulpturen. Det viser seg ofte, at fotografen gjør dummheter med bildene sine ;-). Jeg ville framheve detaljer... og ignorerte konsekvensene.

Wenche: Jeg kjenner ikke til historien for denne spesielle skulpturen. Slottet tilhørte Ludwig II fra Bayern. Han var en ''raring'' som gravde seg ned i sosial isolasjon og levde i en drømmeverden.

Jeg har ikke fundert over opphavsrettigheter, men fotografering er tillatt i parken og slottet (i slottet uten blitz).
Hilsen Mike

Nils B.

Heia.
Beskjæring ja, det er farlig det.
Fargemessig ok, men registrerer også at versjon #2 ikke er skarp. Har du benyttet stativ? Når det gjelder kontrastene i bildet tror jeg du kunne hevet de noe. Dette hadde fremhevet vannet og gitt mer smell i hestene. Men Mike, ikke beskjær kunstverk, og iallefall ikke bilder som skal du skal vise offentlig.
mvh Nils
Inger-Lise S.

Hei Mike! Et flott bilde.Jeg liker best v#1.Men Nils er jo inne på noe viktig her,om beskjæring av kunstverk..Lærerikt,for tanken har ikke slått meg..

mvh Inger-Lise
Marina R.

Enig i at #2 er best, men skarpheten sitter ikke helt...
Har heller ikke tenkt på dette med å beskjære kunstverk, så det er virkelig noe jeg skla ta med meg de neste ukene...
Skla på ferie til Italia, og der kan det nok hende det blir litt av hvert å fotografere...

Marina
Rune Edvin H.

Likte eksponeringen best fra # 1, men utsnittet best fra #2.
Derfor viktig å prøve neda fler forskjellige varianter :)
Rune
Stig Morten S.

Stilig v2. Pent bilde, men jeg likte ikke objektet. Det er jo en smakssak...
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu