Snegle
Jeg har tatt omtrent 50 bilder fra snegler. Husene ble alltid utbrent, uansett EV-.
Her kommer huset ikke fram enda.
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-75 mm 2.8 XR Di med mellomrin
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/11
  • Nei
  • AnnetUten stativ
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger186
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_96922} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (16)
Kurt S.

Hei, siden jeg er den første som kommenterer dette bildet, og jeg ikke er noen makroekspert, skal jeg la være å si så mye om det tekniske. Kanskje litt støy i bakgrunnen ?
Dette ble kjempeflott. Litt av en skapning du har foreviget her -:)
mvh Kurt
Mike T.

Ja, Kurt - du har nok rett med støyen. Jeg har ganske enkelt ikke kunnskaper nok til å kvitte meg med denne uten at det går på bekostning av skarpheten på snegla.
Takk for rask og velvillig kommentar.
Hilsen Mike
Rune L.

Bra komposisjon og positur. Detaljene på sneglen er synes veldig godt.

Her er et annet sneglebilde, også her er det brukt objektiv fra Tamron: bilde nr. 122045

Litt mye støy/korn, ja. Har ikke gjort noen seriøse macro-forsøk selv. Har du sjekket at ikke kameraet har noen innebygde filterfunksjoner eller noe som er aktivert? Antar ellers at du tar bilde i RAW-format.

Ser at du her har brukt blender f.11. Er det ikke slik at man bør bruke størst mulig blenderåpning (minst mulig blenderverdi) ved makrofotografering?

R
Mike T.

Hei Rune.
Takk for innspill. Jeg har nettopp fått mellomringen for nærbilder (EF25) og har ikke erfaring med hva som er best enda. Det var knallsol - og kameraet protesterte (lukkertiden blinker) med større blenderåpninger enn 11.
Har mye å lære her ;-)
Hilsen Mike
Grethe B.

Flott macro Mike! Ser støyen, hvis jeg vil;-) Men likte utsnittet og skarpheten på øyet! Bra! Artig orangefarge på den sneglen mot det grønne! Gratulerer med mellomringer.....(en smuuule missunnelig:-D) Og takk for kommentar på bildet mitt , selv om det ikke falt i smak. Ok med ærlige kommentatorer:-)
Ha en god natt selv!

mvh
gt
Inger-Lise S.

Nydelig macrobilde Mike! Vakre farger.Er litt støy på min skjerm,men jeg har laptop...
God skarphet på fokuspunktet her.Fin og diffus bakgrunn.

Mvh Inger-Lise
Stig B.

Ser du åpner en ny verden, makro kan visst bli skikkelig oppslukende. Jeg våger ikke å begynne :-)

Fin skarphet på hodet, fine farger.

Problemet man slåss med vedrørende makro er vel dybdeskarpheten, som ikke er spesielt stor. Det gjør at man gjerne forsøker å få motiver som er parallelle med filmplanet, slik at hovedmotivet framstår skarpt mens resten er ute av fokus. Det er ikke alltid det går :-).

Ble sneglehuset utbrent også om du tok bilde i skyggen eller i overskyet vær???

Jeg kan dessverre ike hjelpe med råd angående makro siden jeg holder meg unna. Grunnregelen er imidlertid her som andre steder; mange bilder gir erfaring. Erfaring gir gode bilder. Keep up the good work.

Mvh Stig
Steinulf L.

Forsøk å legge motivet i skygge, da blir det dynamiske området mindre og kanskje du unngår utbrenthet.
Rune Edvin H.

Ville kanskje ha lagt en lett skygging (f. eks tynt laken) for sola og belyst den med en reflektor fra den andre siden (f. eks en hvit plate). Dette funker godt hvis du er ute for å fotografere snegler, men det er jo ikke noe du drar med deg over alt.
Rune
Mike T.

Hei Steinulv og Stig,
fotograferer jeg i skygge, blir husene ikke utbrent, men jeg får da ikke glansen fra slimen på kroppen med - et forsøk å fjerne støyen minsker også denne glansen betydelig.
Jeg har noen bilder hvor huset er på samme plan som kroppen. Disse virker imidlertid statisk og derfor ''kjedelig''.
Det fine med slike bilder er imidlertid at man kan prøve om og om igjen... ;-)
Hilsen Mike
Kurt S.

Hei igjen.
Jeg sitter nå ved en annen skjerm, og her ser jeg ingen støy i det hele tatt. Bildet ble knallflott ! Fint med skinnet i snegla.
mvh Kurt
Odd Tore S.

Jeg synes dette var en kreativ vinkling av temaet snegle, liker den måten den titter over kanten av bladet på.
Jeg ser ikke støy i bakgrunnen her, i alle fall ikke mer enn jeg synes man må forvente i områder som er ute av fokus. Etter min ringe mening er det til tider overdreven fokus på dette temaet. Selektiv bruk av Neat Image kan glatte ut mer og lage en glatt grøt av det hele, men er det ønskelig?
Ellers holder jeg nok en knapp på å velge mer diffust lys for makrobilder, om ikke akkurat kontrast er et viktig virkemiddel i bildet.
Heldigvis var det ikke en brun iberiasnegle, som vi kverker over 100 av om dagen uten tanke på at også disse råspiserne kunne være egnete motiver.
MVH
Odd Tore
Torbjørn S.

Stilig snegle og fin komposisjon. Bra skarphet. Noe støy, men til å leve med.

TS
Avsluttet .

Synes dette ble bra jeg. Bra komposisjon, fine farger.

Eneste negative jeg har å si om det er at det er mye støy.
Har du prøvd Neat Image til å fjerne støy? Det er gratis, du finner det på www.neatimage.com om jeg ikke husker feil. Bruker du det riktig skal du klare å fjerne rimelig mye uten at det går for mye utover bildekvaliteten.
Odd Eirik S.

Råstilig bilde. Likte dette og ser du har bra tak på makro fotograferingen. Som andre har nevnt litt mye støy, men til å leve med.

mvh
Odd Eirik
Jan Peter L.

Hei Mike,
Beklager at jeg har ikke svart kritikken din, jeg har vert mye ute på oppdrag. Jeg syns bilde av sneglen din er virkelig levende, det at hode og øye er i fokus og backgrunnen er ut av fokus gjør at det er virkelig bevegelse i bildet. Sneglen er interesert i hva som er på andre siden av bladet og dermed er han ikke interesert i det han har forlat, det har du virkelig greid å vise. Herlig bilde.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu