En liten fiol
Disse små blomstene vokser hos oss mellom hellene. Vet noen av dere hva de heter?
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-75 mm 2.8 XR Di m/mellomring
  • Brennvidde75mm
  • Blenderf/10
  • Nei
  • AnnetUten stativ. Det var overskyet. Brukte en 1000 watt arbeidslampe for å få lengre lukkertid.
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger210
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_97228} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Mike T.

Mener selvfølgelig KORTERE lukkertid ;-)
Eva Anita S.

Hei!
Liker dette bildet godt, synes det er fint å se på. Bakgrunnen er også fin. Når den er så lys, fremhever det den mørke blomsten, synes jeg.
Det er ikke en slags stemorsblomst da?
Mvh. Eva Anita
Stig Morten S.

Er enig med Sætre at dette ligner en Stemor i en eller annen form. Bildet er pent. Fine farver. Liker bakgrunnen.
Rune L.

Synes den mørke blomsten er særdels godt fremhevet. God kontrast mellom dens farge og fargen på omgivelsen. Velkomponert og stilfullt.

R
Steinulf L.

Vakkert. Skal jeg pirke på noe -og det skal man jo- så ville jeg gjerne sett de grønne bladene i bunnen litt mer uskarpe. Er også litt usikker på hvordan arbeidslampen har hatt innvirkning på hvitbalansen din. Veldig lysegrønne blader...
Stig B.

Det ser ut til at arbeidslampen din har mekket med fargene i bildet :-). Bladene har nok ikke sin opprinnelige farge, og bakgrunnen ser litt uheldig ut.

På meg virker det som om en litt annen kameravinkel, litt mer fra høyre, kunne gitt et bedre resultat. Nå er bladet til venstre under med på å stjele litt fokus fra selve blomsten.

Det virker som om skarphetsplanet ikke treffer blomsten helt optimalt???

Mvh Stig
Mike T.

Hei alle sammen, takker for fine kommentarer.
Det er nok etterbehandlingen i PS som har skapt fargeinntrykket og lyshet, ikke arbeidslampen. Har gitt litt mer metning og lyshet (begge ca +5). Med dette oppnådde jeg i all hovedsak at man kan skille de forskjellige blomster-bladene bedre fra hverandre. Personlig er jeg rimelig fornøyd med resultatet når det gjelder farge/lys, men har lite å sammenligne med.
Også jeg kunne ønskt meg litt større skarphet. Har tatt noen bilder hvor deler av blomsten er skarpere, men hvor dybdeskarpheten ble for liten.
Mitt inntrykk er så langt at fotografering med mellomring tvinger fotografen til kompromisser. Men jeg har ikke hatt så mye anledning enda til å sikte meg inn. Har heller ikke brukt allverdens tid på dette bilde.
Vil egentlig heller fotografere hundene min - men kommer meg ikke ut på tur fordi en av dem har skadet en fot :-(. Vil ikke la den føle at den må bli hjemme alene...
Hilsen Mike
Torbjørn S.

God skarphet på en fin blomst med flott farge. Synest kanskje bakgrunnen blir i overkant lys.

TS
Grethe B.

Nydelig blomst, skarp, fin og fine farger på den. Passe blur bak, men synes det ble litt lyst...Enig i det med bladet nede, men det forstyrrer meg ikke så mye. Likte godet fargene bak derimot, men hadde ønskdet dem liten tanke mørkere.
Søt blomst, aner ikke hva den heter.
God bedring med skadet vofs...

mvh
gt
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu