Mot høsten...
Jeg er fornøyd med lyset og fargene, men ikke med skarpheten.
Bildet burde ha blitt skarpere. Er autofokus kanskje ikke så bra likevel?
Utstyr
  • Canon EOS 300D
  • Tamron 28-75 mm 2.8 XR Di
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/11
  • Lukker1/1250s
  • Nei
  • AnnetAutofokus på eplene. Jeg mener at dette burde ha blitt skarpere med valgt blender og lukkertid.
    USM rad. 0,5, mengde 140%
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger241
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_98016} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (8)
Stig Morten S.

Pent bilde og fine farver. Det eneste jeg ikke liker er innholdet i tittelen ;o)
Venche J.

Hmmm, autofokus på eplene. Da var det ikke bra nok syntes jeg. Var veldig plaget med dette da kameraet mitt var nytt. Til slutt tok jeg en ''reset'', og da ble alt så mye bedre. Du kan jo prøve. :)

Ellers et velkomponert bilde Mike.

Wenche.
John-Tore G.

Hei. Jeg har samme kombinasjon kamera/objektiv som deg.
Det er derfor litt spennende å se på bilder som er tatt med utstyr. Jeg har selv vært litt plaget med litt uskarphet, men har vel ikke lyst å skylde på utstyret da:-)
Noen ganger når jeg bruker autofokusen ser jeg at det blir litt bom uten at jeg kan forklare hvorfor. Da må jeg bare slå av.
mvh John-Tore
Rune L.

Synes de lyseste partiene på eplene ser litt utbrent ut. Tja, er vel mulig at autofokus kan bomme. Den har jo ikke noen egentlig mulighet til og vite når ting er riktig. Kanskje kan forstyrrende lys lure den. Ikke vet jeg... - Har aldri opplevd og måtte resette kameraet.

Autofokusen er vel også avhengig av at man alltid er bevisst på *når* man låser fokus. At man f.eks. ikke trykker utløseren halveis ned (eller trykker AF-låsen) i det man peker på et punkt litt fjernere eller litt nærmere. Spørs hva som skjedde akkurat idet autofokusen låste for siste gang før bildet ble tatt. Hvis man ikke låser fokusen bevisst før bildet tas, vil jo kameraet starte og fokusere i det man knipser. Tror ikke nødvendigvis at kameraet fokuserer seg ferdig før den åpner lukkeren.

R
Hans Olav S.

Hei nabo :-)

Takk for kommentar, ikke mange strandbuer å treffe her inne...

Har selv irritert meg grønn over autofokusen på eos300d. Nettopp sett gjennom 150 ''nesten klare'' bilder fra en 5 dagers tur på Hardangervidda. Bruker to gamle ef linser, fra mitt eos500n sett. Følte ikke jeg hadde problemer med autofokusen på dette. Kommer til å prøve tipset fra Wenche Jensen om å resete kamera (om jeg finner ut hvordan en gjør det...). Venter også på en ny Sigma -linse, og vil prøve litt ut med denne for å se om det muligens er ef -linsene som har fått en utenatt eller to for mye :-)

Skulle flere ha problem med autofokusen på dette kamera, er jo dette noe som burde tas opp i felleskap med Canon. Kamera koster da tross alt noen lapper...

Mvh

Hans Olav

PS -fine hunder. Har selv to trofaste huskyer som turkamerater.
Kristoffer R.

Enig i at det er litt uskarpt. Men jeg synes faktisk at det som trekker mere ned enn skarpheten er lyset. Det er godt mulig at jeg tar feil, men det ser ut som om du har tatt dette i sterkt sollys midt på dagen. Konsekvensen er at bildet blir litt ''flatt'' og uten de store kontrastene.

Men eplene så gode ut!
Stig B.

Autofokus er ikke alltid det beste, det kommer an på hvor ''enkelt'' motivet er.

Her spørs det hvor du har låst fokus, om det er på eplene eller på bladene, og på hvilket blad. Selve fokuspunktet er ikke stort.

Litt vel hardt lys på eplene, hadde kanskje vært bedre litt senere på dagen??

Ok komposisjon, med eplene i det gyldne snitt.

Mvh Stig
Torbjørn S.

Kunne vært skarpere, men for meg går det greit. Fine farger og bra mot den blåe himmelen, men tror dette hadde vært bedre i et noe mindre sterkt sollys. Ellers fint komp.

TS
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu