Hvor går grensen? (2)
Hva er lov og hva er ikke lov når du presenterer et bilde? Jeg synes det er litt vanskelig å finne svaret på dette. Noen mener tydeligvis at et bildet lyver uansett.

Jeg har lagt ut tre eksempler og spør deg, hva synes du? Hvor går grensen?

Er det som her gjort her å tråkke over dersom man ikke informerer om det?

Se også: bilde nr. 190505 og bilde nr. 190503
Her var det litt problemer med de to nederste revene. I en ny versjon puttet jeg inn et utrykk de hadde på et tidligere opptak.
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2005-08-22 08:33:51
    Versjon #2
Utstyr
  • Nikon D-70
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger1497
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151874} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (5)
Avsluttet .

Hei Kjartan

Har overhodet ingen problemer med dette.

Her er det rett og slett en forskjønnelse av bildet, noe som tilfører bildet noe positivt. En annen ting er hvis man hadde lagt inn en jerv eller bjørn for å dramatisere bildet, for å sette det litt på spissen. I dette bildet holder du deg godt innenfor det som er tillatt synes nå jeg da. Og må jeg samtidig få lov til å komplimentere deg med det flotte redigeringsarbeidet.

Hva hvis man hadde beskjært bort revene i nedkant da, slik at det oppstod en ny virkelighet? Jeg mener faktisk at beskjæring av bilder offte har mye større effekt på betrakteren enn å forskjønne slik som her.

Svenn
Kjartan T.

Takker for synspunkter, for meg er disse ganske kontroversiell. Samtidig er det jo lett å se at du på en måte har rett i dette. Spent på om det kommer flere reaksjoner.
Hans Henrik F.

Jeg har har forsåvidt ikke noe problemer med denne typen justeringer. Det viktigste, synes jeg er at det opplyses om det når det gjøres.

I mine øyne, snakker vi her om 2 ulike egenskaper innenfor foto/bildebehandling. Den ene går på å ta det perfekte bildet direkte ved bruk av plassering, timing og alt det andre som må til og den andre er å lage et optimalt bilde utfra det utgangspunktet man har fra bildet slik det ble tatt. Begge deler er en kunst og allikevel litt forskjellige men med samme hensikt - å skape noe severdig!

Dette er det sikkert mange og sterke meninger om. Dette var min ;-)
Marius R.

Hei!

Jeg synes ikke dette er riktig. Det man ikke får ned på filmen har man heller ikke tatt bilde av :).
Synes bilder av fjellrevunger er spektakulært nok :)

Dersom man manipulerer bilder på denne måten, må det uansett merkes.

Ser mange kommenterer bilder og sier at ''den og den kvisten'' skulle du ha fjernet i PS. Etter min mening så burde man tenkt på dette når man tok bildet.
Men det spørs jo selvfølgelig hva man skal bruke bildene til og da.


Til slutt: Fine bilder av fjellreven!
M
Jóhann Á.

Hei igjen, Kjartan!

For det første, så syns jeg den originale versjonen er bedre. Fokuset blir på revene på toppen og det er mere liv i de som er nede til høyre.
Jeg har ikke problemer med dette. Kjør i vei! Her har du kun føyd sammen to bilder tatt på samme plass til ''samme'' tid. Og så....!

Kveðja, Jóhann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu