Fjellrev i vinterland
Bildet inngår i albumet - Norske dyr - - Bilder av dyr som finnes i mitt nærområde i Namdalen.

De fleste av dyrebildene er da også tatt i naturen rundt meg her jeg bor.
Utstyr
  • Nikon D-70
  • 300mm + 2X
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriDyr
  • Lastet opp
  • Visninger898
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_187557} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (10)
Eyvind R.
Et fint miljøbilde som illustrerer godt de barske omgivelsene fjellreven har som biotop. Reven fint plassert i bildet.

Mvh Eyvind
ingebjørg fyrileiv g.
Hei Kjartan. Jeg liker det store utsnittet her samt uttrykket på reven. Men utsnittet i artikkelen er også bra, litt midtstilt. Man bør absolutt gjøre noe for å øke bestanden, bare det ikke går utover revenes instinkter.
Vakre dyr og et flott bilde.

vh ingebjørg
Odd E. k.
Et flott bilde av en fjellrev. Det er fint med landskap og dokumentasjon på hvor fjellreven hører hjemme, menlig i fjellheimen. På dette bildet er bakgrunnen for uskart og virker forstyrrende når en tar hele bildet i betraktning. En mindre uskarp bakgrunn på den mørke fjellgrunnen har virket mindre forstyrrende. Et mindre utsnitt er her å foretrekke, da markeringen på for-og bakgrunn også her vil bli markert med gresstuster og forskjell i snønyanse.

Mvh.
Odd E.
Ole Martin D.
Nydelig bilde! Å som jeg ønsker å se denne skapningen.Venter på at du kommer med noen tiurbilder. Her sitter jeg å komenterer dine bilder mens du ligger rett oppi haugen her og fotograferer Tiur. Skal bli naturfotograf i mitt andre liv:-)
Rolf S.
Ett fint bilde som er helt etter min smak, skulle også ønsket en større dybde i bilde. Det skulle vel ikke være umulig under disse lysforholda her?
Mvh Rolf
Svein B.
For det første er det herlig å kunne få servert bilder av vill norsk fjellrev, det er desverre ikke noen selvfølge at vi har den i vår natur i framtida, men vi får håpe den holder stand og klarer å komme sterkere tilbake på egen hånd- det vi ''bidrar'' med her i Norge blir det ikke resultater av ser det ut til- ikke uventet når man absolutt skal begynne i feil ende- slik jeg ser det. Vi må slippe hovmodigheten og bruke lærdommen svenskene har opparbeidet seg, de har jo holdt på noen år med enkle tiltak som gir resultater- og med metoder som påvirker de eksisterende fjellrevenes oppførsel minimalt.

Jeg synes dette er et velkomponert fjellrevbilde, med god dose miljø- og samtidig beskrivende for hvordan denne lille krabaten lever. Bra!

Mvh
Svein B
Kjartan T.
Takker for gode kommentarer. Bildet ble tatt håndholdt, men med støtte på en stein, så det forklarer manglende dybdeskarphet.

Glad jeg fikk muligheten til å oppleve fjellreven slik, liggende på hiet vinterstid. Rart å tenke på at det ble eksportert mer enn 5000 fjellrevskin fra Norge i løpet av en vinter. Det får vi nok aldri tilbake, men fjellreven har nok mye tilgode på bankboka. Mange har tjent gode penger på denne arten, så vi skylder nok å gi dyrene en hjelpende hånd.

Håper det blir muligheter til slike opplevelser for flere naturfotografer og alle naturinteresserte i framtida, og at det på en eller annen måte går godt for fjellreven igjen.
Einar Y.
Hei Kjartan.
Pent dette,ikke så lett å finne denne lille sjarmøren oppi den store fjellheimen,de fleste av oss fotografer drømmer vel om også å finne dette motivet....
Ellers er vel det meste sagt tidligere,henger meg derfor bare på ros og ris(lett klaps...)
E.
Ann F.
Flott komposisjon med den store fjellheimen og den lile reven. Innhyllet i sin egen ro.

Mvh Ann
Jan-Eilert P.
Liker dette. Trenger ikke nærmere i dette bildet.

Dette liker jeg veldig, veldig godt.

Jan-Eilert
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu