blommor
Vet ikke hva disse heter, men blå var de og ganske fine der de stod og hengte.
Glemte å stille tilbake ISO-verdien så den ble nok litt i høyeste laget med sine 640...
Bildet inngår i albumet tett på - hva skjer hvis man går enda litt nærmere?
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger246
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_151877} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (9)
Birgit R.

Dette er Blåklokker!!
Pene blomster, pent bilde :)
Birgit
Ann F.

Litt vanskelig å si, ut fra et såpass snaut bilde, om det er Blåklokke eller Fagerklokke. Men hvis det er de som vokser på enden av blokka der du bor, er det Fagerklokke. Fagerklokke kan bli opp mot metern høy, men Blåklokke sjelden overstiger 30 cm, og er mindre, slankere og smalere i selve klokkeformen og også i hele veksten. Fagerklokke har bredere ''åpning'', og selve klokken er betydelig større enn hos Blåklokke. Knoppen bak den t.h. KAN muligens tyde på Fagerklokke, men jeg er ikke 100 % sikker.

Fagerklokke: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/campanula/campa/campper3.jpg

Blåklokke: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/campanula/campa/camprot6.jpg

Det ble nok kanskje litt vel høy ISO, men ikke verrre enn at Neat Image kan rydde pent opp. Fagene er greie, idéen bak bildet likeså, men jeg synes avstanden mellom den t.h. og den i midten er for stor.
Mvh Ann
Ole Walter S.

Fager eller blå, de fant seg i 900 meters høyde midt i det herlige Valdres. Tror nok at dette er en blåklokke, jeg har aldri sett noen av disse eller nært beslektede høyere enn 30 cm.

Ole Walter
Odd E. k.

Et bilde med blåklokker som angir bare blomsten synes jeg er noe for tynt, særlig når så og si hele blomsten er uskart og komposisjonen ikke er på sitt aller beste. Bakgrunnsfargen er bra og står fint til de blåe klokkene. Komposisjonen er svak, dvs. for stor avstand mellom klokkene, noe som gjør bildet lite velkomponert etter mitt syn. Mer jobbing med komposisjonen, dvs. plassering av klokkene i forhold til hverandre samt skarpheten er på sin plass ved dette bildet.
Inger-Lise S.

Rolig og fint bilde med fine farger! Litt uskarpt... (Sier jeg fra glasshuset;)

NB! Det er ikke sikkert at dette ër vanlige blåklokker. Jeg fotograferte i sommer blåklokker som var minst 4 ganger så store som vanlige. Og de var veldig høye, noen muligens 1 m stilk. Jeg kjenner desverre ikke navnet, men jobber med saken.
Støvbærerne på disse er helt like de på de store blåklokkene jeg fotograferte.
Jeg skal si i fra om eieren av de store finner ut av navnet:)

Inger-Lise
Odd E. k.

Dette ser ut til å være den vanlige blåklokka en finner fra stranden og opp i høyfjellet. Slik den fremstår her, så er det ingen Fagerklokke, Storklokke, Ugrasklokke, Nesleklokke, Stavklokke, Toppklokke, Skjeggklokke eller Høyfjellsklokke som også finnes.
Inger-Lise S.

Hei igjen Ole Walter!
Jeg har nå funnet svaret på denne type blåklokke.
Kilden er Aschougs forlags bok:''Flora i farger''. Burde stå til troende..

På norsk kalles den Storklokke.
(Muligens andre norske navn og..)
Det latinske navnet er CAMPANULA LATI FÖ LIA.

Den kan bli fra 0,5 - 1,3 meter, har stiv, ugreinet stengel og bladene blir ca 4,5 cm lange, er glatte, sprikende, begerluket.Men jeg har ogaå bilder med flere kronblad på en stikk

Dette stemmer med de jeg fotograferte i sommeer, men du vet jeg går veldig nær:)Så på mine bilder ses mest kronblad, men de er også videre/bredere enn vanlig blåklokker.

Hilsen Inger-Lise
Odd E. k.

Dette kan ikke være en storklokke. Stengelen på en storklokke er stivt opprettet, ofte over meteren. De nedre bladene er hjerte-eller eggformede mens de øvre er ovale. Krona er rundt 5 cm lang, smalt klokkeformet og bleikt fiolett, nesten hvit eller blå. Denne planten finnes i gran-og bjørkelier og stopper i fjellbjørkskogen og går ikke høyere enn 700 m.o.h. Vanlig til Hammerøy i nordland. Det som står om storklokka er at den også ervår eneste klokke med hvite blomster og lett å kjenne.
Blåklokken går opp til 1900 m.o.h, får ferre blomster, er større og har en sterkere blåfarge. Det at stengelen er lang kan være at den konkurrerer med andre planter nært opptil seg med å få sollys. Jeg har mange bilder av blåklokke, lik den Ole Walter Sundlo fremviser her.
Ann F.

Enig med Odd E., noen Storklokke kan det neppe være, der er blomsterformen helt annerledes, mye lengre og smalere. http://linnaeus.nrm.se/flora/di/campanula/campa/camplat.html
Dessuten vokser de oftest i klaser, ikke enkeltstående på stilken som her.
Odd E.: Fagerklokke kan forresten også iblant være hvit: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/campanula/campa/campper.html
Etter å ha studert støvvbærerne nøyere, heller jeg også til at det er vanlig Blåklokke, den vokser såpass langt over havet og siden autor sier de fleste var ca. 30 cm., stemmer også det. Trekker derfor tilbake mitt første forslag, som var basert på lokal kjennskap til planter i mitt og Ole W.'s naboskap. Storklokke og Fagerklokke er langt høyere enn autor oppgir, Høyfjellsklokke er smalere i blomsterbegeret enn denne.

Artbestemmelse av planter kan ofte være vrient når man ser såpass lite av planten her, ikke minst fordi størrelsesforhold blir vanskelig å forholde seg til. Hvis man ønsker å gjøre det lettere for ''jegerne'' kan det være lurt å legge inn bilde av blader og andre kjennetegn som V2.

Mvh Ann
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu