Lyngsalpene ruver i tåka
Bildet inngår i albumet Fjellene i Nord - Disse bildene er tatt på kjøreturen Namsos-Alta, opp og ned på fire dager.
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • -
  • Brennvidde300mm
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger777
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_196738} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (33)
Geir F.

Heisan
Her har du flotte, skarpe kontraster mellom lys og mørke. Det kler denne fjellformasjonen som også er dramatisk og skarpskårent.
Likte dette!
-geir f-
Avsluttet .

Hei Ingebjørg
Ved første øyekast og teksten i minne trodde jeg først at det var autovern som dekket det nederste i bildet. Men det ser ut til å være vann.

Vakkert landskap. Du har valgt et fornuftig format til bildet som fungerer veldig bra. Fint lys med gode kontraster.
Vakkert, men er litt usikker på den nedre delen.

mvh arild
Jóhann Á.

Hei Ingebjørg!
Dette likte jeg kjempegodt! Akkurat det jeg ønsket når jeg kommenterte bilde bilde nr. 240012. Ville gått litt lengre i å trekke fram snøområdene og jobbe med kontrastene i bildet. Himmelen er jo fantastisk! Og så den linja ved sjøen, samt de små hvite bølgene som gir litt tekstur til det området. Nei, dette er bra, Ingebjørg!
Inge S.

Hei.
Storslått natur som du har formidlet på en flott måte.
Sort/hvit funker svært så bra.

Mvh Inge
Jan Frode A.

Storslagent rett og slett! Jeg syntes du har gjort et flott stykke sort/hvitt konvertering her. Utsnittet kler motivet; jeg liker oppbyggingen med den lille stripa av vann i forgrunnen. Det mektige landskapet blir forsterket av himmelen med de lave skyene. Dette går rette hjem hos meg :-) Anbefales.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Hei. Storslått natur, men jeg syns det blir for lite detaljer i nedre del av bildet. Hvis du letter det opp med 1-2% i photoshop, Shadows/highlights tror jeg det vil bli bedre.

Men ellers, godt komponert og gode kontraster, hvis du fiker detaljene i de mørke områdene.

Mvh Kyrre Lien - http://klien.moo.no

ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer og anbefaling. Hyggelig!

Arild - tittelen har med serien å gjøre. -altså at jeg var på reise i nord. Og forelsket meg fullstendig i disse fjellene...
Jóhann - jeg liker dette bedre selv også. Jeg har ikke jobbet mye med gråvalører før, så jeg er fornøyd. Men motivet er det beste..
Jan Frode - Tusen takk!
Kyrre - jeg har bare elements og jeg er ganske så fornøyd her, så jeg tror jeg vil la det være slik. På min skjerm er det mange detaljer i både fjellsider og forgrunn.

~ ingebjørg
Kurt S.

En flott presentasjon av et storslått fjellandskap. De fine skyene bidrar fint til at det blir god dramatikk i bildet.
Her synes jeg du får det storslåtte i fjellene godt frem. Selv om du ikke har med noe som direkte viser dimensjonene kan man likevel forestille seg at dette er høye og mektige fjell.
Kombinasjonen snøflekker/fjell gjorde seg godt og ble dekorativt.
Absolutt severdig.
Mvh Kurt
Torgeir Pande B.

Ja, dette var bra, du! Pent!
MVH:
Torgeir P.B.
Helge R.

Hei!!
Det er dramatikk i den norske fjelheimen. Her framhever du det på en elegant måte med bruken av s/h. Jeg liuker formatet, det gir en flott bredde til motivet, bra bilde hilsen
:)Helge
Stine J.

Hei Ingebjørg,

Nydelig bilde av fjellene. Fint format og veldig bra s/hv arbeid. God utnyttelse av lyset. :)

mvh Stine
Ann T.

Vakkert, majestisk fjellene, tungt og værefull skyene. Kontrastene mellom snøflekkene og mørke fjellsidene gjør seg veldig bra til s/h konverteringen. Likte dette veldig.
Hilsen, Ann
Torbjørn K.

Storslått natur er alltid fotogen, men det kreves litt for å gjøre det bra likevel. Her synes jeg du gjør nettop det. Fine dramatsike skyer og veldig bra at du har gjennomført dette som sort-hvitt. Korninga passer derfor bra. Jeg stussa litt på vannet. Trodde først at det var en slags ramme før jeg faktisk så at det var vann. Jeg lurer på om det hadde fungert bedre dersom du hadde hatt med noe mer vann, evt. gjort det lysere?

Torbjørn
Inger Anne Maritsdotter V.

Flotte majestetiske fjell,
fint å sjå dei i sv/hv, og kontrastane mellom lyst og mørkt.
Ser du har fått så mange gode råd her at det skal ikkje eg gje meg ut på:-)

Inger Anne
Fred S.

Sjelden jeg er enig i anbefalingene her på bildegalleriet, men her kunne jeg jeg gjerne ha blitt med på ''galskapen''. ''Klassisk'' presentasjon av norsk natur, dette, litt utenom din vanlige stil, men det fungerer svært bra i mine øyne. Mørke toner/ forholdsvis mye kontrast i fjellsidene, likevel har du tatt fint vare på gråtonene, ikke minst himmelen forteller oss det. Antydningen til sollys enkelte steder i fjellet gir dessuten bildet liv.
Synes egentlig dette er at av dine beste.

vh fred
Ole E.

Enig med det meste av det Fred skriver. Veldig pent lys og flotte toner.
willy m.

Hei Ingebjørg..dette var flott..dramatisk og kontrastene er flotte. liker delingen med vannlinjen..storslått og vakkert
mvh willy
Steinulf L.

Fin flatebruk. Sv/hv forenkler, og det passer bra her. Panoramaformatet fungerer godt . Storslagent landskap,fint formidlet.
Terje K.

Hei Ingebjørg
Dette var bare knall ;-) elsker naturbilder i S/H, når de er så gode som dette. Du blir bare så mye mer var naturensmange fasetter når ingen overdådige farger slåss om oppmerksomheten.
Nydelige gråtoner og kompet sitter perfekt, fint med den horisontale ''linja'' i bunn. Gir fin kontrast til det ville fjellet og nydlige skyformasjoner hever bildet ytterligere. Blir garantert fantastisk på veggen....i stort format ;-)

Terje
Kjell Sigurd S.

Litt sent inne, så jeg får bare slutte meg til positive tidligere kommentarer. Kontrastrikt og flott. Fint presentert. Rydd plass på veggen :-)

Kjell S
Knut Andreas K.

Har ikke noe særlig å tilføye her.

Et bra bilde, og mektige fjell! Lyset og kontrastene er knall... Vannet syns jeg er som det skal være. Denne skjermen er altfor mørk, og likevel er vannet bare litt for mørkt... Jeg tenker det er bedre på en riktig kalibrert skjerm.

mvh.
Knut A. Kvåle
Liv Anette T.

Et flott og dramatisk bilde av nord-norsk natur. Alle fagre ord er alt brukt opp..Likte at det var i sv/hv, synes det forsterker uttrykket i bildet.
Mvh Anette
Ketil K.

Sytes jeg hadde kommentert dette før? Men denne gang i svart/hvitt - som absolutt kler motivet! Skyene og formasjonenee er riktig fine. Men det blir for lite detaljering i de mørke delene av fjellpartiene, og vannet bør lysnes. Layermasking, bracketing osv. må til.
Peter W.

Ett storslaget motiv som gör sig mycket snyggt i svartvitt! Gillar panoramaformatet och de maffiga molnen gör även mycket för bilden. En stark känsla av naturens mäktighet som din bild ger, mycket bra detta Ingebjörg!

Mvh Peter
Espen A. I.

Stor, norsk og barsk natur. Dette bør du være fornøyd med. Virkelige flotte kontraster som drar opp et ordinært bilde til et passende høyt nivå.

mvh Espen
Odd Tore S.

Stroslått, stemningsfullt, kontrastene i mesteparten av bildet fremhever landskapet, men nedre del virker litt for mørk på denne skjermen.
Odd Tore
Roger K.

Hei hei, Ingebjørg!
Stemmer godt i s/h dette. Her har du tatt i bruk mere vidvinkel og et annet format som bedre får frem dimensjonene. At du hadde litt ruskevær skapte bare enda mere trykk og spenning i dette fjellandskapet. Å ta bilder slik rett på fjell er ikke helt enkelt for å få frem dimensjonene i landskapet, men synes du har taklet det bra her. Synes også bunn blir litt mørk, men gjør det bare til at konsentrasjonen heves til fjellpartiet.

Mvh RK
Tone B.

Du har fått mye velfortjent ros for bildet og jeg skal ikke gjennta det som allerede er sagt fra før! Rosen er deg vel fortjent for dette var flott!!

mvh Tone
Ioannis L.

Dramatisk, mektig, og uimotståelig vakkert!
Et fantastisk landskapsbilde du har fått til her!
ingebjørg fyrileiv g.

Takk for kommentarer! Jeg er ingen kløpper i photoshop, og siden jeg er såpass fornøyd, lar jeg det være slik. Men tusen takk for gode råd som jeg skal ha i bakhodet!

-ingebjørg
ingeborg w.

Dette ble fint. Stor natur, med mye dramatikk. Komposisjonen er velvalgt. Et veldig rent motiv uten noe som forstyrrer.
Daniel M.

Du gjorde så absolutt ingen skam på fjellene mine her i Nord, så du har herved min fullmakt til å komme opp igjen å fotografere landskapet mitt så mye som du bare måtte ønske.. ;-) Hehe

Dramatisk fjellandskap, halvdekket med sne, og tunge skyer som slipper i gjennom litt lys og skyggespill, kan jo nesten kalles en slags mal til vellykkede landskapsbilder - med et dramatisk uttrykk, men så er det jo ikke alle som klarer å forevige den stemningsrapporten på en tilfredstillende måte, men det synes jeg så absolutt du har klart med dette bildet.

Godt formidlet!

-Daniel-
ingebjørg fyrileiv g.

Takker til Ingeborg og Daniel!

Daniel - fjellene dine? Joda, jeg har jo mine her.. :) Fint at jeg er godkjent da, så vet jeg det til neste gang ;) Takk takk !

~ingebjørg
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu