- Sommarkveld ved Vojen II -
26.juli var ein varm sommarkveld der kvelden ved Vojen ga meg ro, med stilla og idyllen som råda der. Slike varme og stille sommarkveldar er sjeldne ved sjøen her, så dette bildet er eit gildt sommarminne.
Dette bildet er tatt same kvelden som :bilde nr. 248948
Bildet inngår i albumet -Vojen ein vakkert stad ved sjøen- -
Utstyr
  • Canon EOS 30D
  • Canon EFS 10-22mm f/3.5-4.5 USM
  • Brennvidde11mm
  • Blenderf/3.5
  • Lukker1/200s
  • FilmtypeISO 100
  • Nei
  • AnnetStativ og fjernutløsar
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger401
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_205019} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (18)
Ivar B.

Hei Tone!
Dette har du greid bra. Du har skapt et bilde som fenger. Bildet kler det litt avlange formatet godt, og jeg mener det er med å forsterker effekten av landskapet. Naturen du har tatt bilde av, er jo et panorama i seg selv, vidt og flatt, så langt øye rekker. Du har skapt en fin dybde, ved bruk av forgrunn, men den største dybde effekten, kommer nok av linjene i bildet som leder blikket inn i bildet. Vannet, og for så vidt steinene skaper en omvendt V- formasjon og dette skaper et flott ''sug'' i bildet. Mvh Ivar.
Ann-Olaug T.

Hei!
Dette er eit utrulig vakkert bilde, det falt i smak hos meg. Fargane og stemninga i bilde er heilt i toppen.
Mvh Ann-Olaug
Sturla M.

Harmoniske farger og en ro over bildet som får meg til å sitte stille å stirre på bildet lenge. Nydelig stemmning her som i mange av bildene dine.
Sturla.
Erling H.

Flott motiv, enig med kritikken til de foregående!
Her kunne du kanskje blendet ned noe, du bruker jo stativ! Tror du ville få en mye bedre skarphet i bildet.
Hege J.

Nydelig bilde, Tone.
Du er flink til stadig å finne nye vinkler og stemninger fra yndlingsplassen din på Vojen. Denne gangen er det riktig så stemningsfullt med pastellfargene og det blikkstille vannet.
Motivet er pent oppbygd med mange horisontale lag.

Mvh Hege
Ole E.

Hei Tone, du har lagt ut mye fint den siste tiden. Dette er også et veldig behagelig bilde. Jeg har sagt det før, men sier det igjen, du er veldig flink til å formidle ro. Bra.
Inger Anne Maritsdotter V.

Eit vakkert bilde som signaliserer ro og fred,
steinane i vatnet skaper så fin dybde,
det er ei fin stemning i lyset, og med himmelen som speglar seg i vatnet.

Veldig bra Tone!

Inger Anne
Steinulf L.

Fredfyllt og fint. Panoramaformatet fungerer svært så bra her.
Kurt S.

En flott idyll. Sommerkveldstemning i massevis og et vakkert bilde.
En god eksponering men du kunne sikkert brukt mindre blender for å få enda bedre dybdeskarphet.
Veldig fine farger.
Mvh Kurt
Geir F.

Fazcinerende å se hvordan himmel og vann nesten går i ett. Det er nesten som steinene flyter vektløse i lufta. Dette kunne du fått enda mer frem hvis du hadde kuttet mer av forgrunnen med gresset og heller hatt med mer himmel. Uanset er dette et stemningskapende og vakkert bilde fra deg...
igjen.

-geir f-
Ann T.

Hei Tone - enda et vakkert, stemningsfullt Jæren bilde fra deg. Du her en meget bra serie her. Nydelig dybden og delikat lys i dette bildet. Fine farger i himmelen som gjenta seg i vannet. Veldig bra.
Mvh. Ann
Tone A.

Takk for alle kommentarar, gode råd og gilde tilbakemeldingar. Slik ein stille og varm sommarkveld kan det gå mange år før eg kan oppleva på denne staden kor vindane og kulda herjar.
Erling: Eg kunnae ha blenda meir ned, men her har sola gått ned og det var lyset og speglingane eg ville framheva. Originalen er mørkare og for å letta opp dei mørke steinane med speglingar har eg brukt mellomtonane i levels og litt shadows/highligths. Bildet kunne ha vore litt skarpare. Eg brukte stativ men for å koma så lågt som mogleg måtte eg stå i myr med blaut mold som gjorde at stativet seig litt.
Geir: takk for godt råd, eg skal legga inn ein versjon med høgare himmel seinare. Det var steinane og speglingane eg ville framheva her.
:) Tone
Bente K.

Urolig vakkert. Her synes jeg alt stemmer, speiselt godt lys som skaper de varme fargenyansene i landskapet. Komposisjonene er bra og dybden innover i bildet gir meg følelsen av at dette må være verdens ende. Flott Tone.
mvh Bente
Espen A. I.

Bildet stråler en spesiell ro som jeg likte godt. Virkelig pene, men svake farver som tyder på lite etterbehandling. Nydelig speiling som jeg lett faller for.

mvh Espen
Inger-Lise S.

Enkelt og behagelig motiv, fredfullt :-)

Inger-Lise
Avsluttet .

Hei Tone
Jeg har ikke fått kommet meg så langt at jeg har funnet dette stedet ditt enda, har ikke hat tid ser du:)
Igjen et vakker bilde, nokså likt det forrige tror jeg? Du har også her fått med den flotte forgrunnen med godt lys på gress og fine farver. Speilingen er jo alltid vakker når vannet ligger stille og med det flotte skylaget. Det kan se ut for at du får enda bedre bilder med dette kameraet ditt, synes det er veldig detaljert og bra over det hele.
Er det Nærlandsheimen vi ser?, nei det har vel et større bygningskompleks!?!

mvh arild
ingeborg w.

Du har en god periode nå ser jeg, ihvertfall ut fra hva du legger inn av bilder her på foto.no. Dette er det bildet jeg liker best fra dette stedet. De andre er fine de også, men her er pastellfargene og kompen best synes jeg. Forgrunnen er pen, men rolig og ikke rotete. Det er en rolig og fredelig stemning i bildet.
Stine J.

Hei Tone,

Nydelig landskapsbilde med fine toner og farger. Steinene leder oss innover i bildet og skaper dermed fin dybde. Bra!

mvh Stine
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu