Skagen III
Disse steingjerdene/ moloene er det mange av på Skagen, de utmerker seg med vakre farger.
Jeg liker den enkle komposisjonen med flatene.
Bildet inngår i albumet Skagen - En serie av bilder fra Skagen, tatt i slutten av mars 2007. Her møtes Kattegat og Skagerak helt ute på Grinen, noen kilometer nord for Skagen by. Skagenmalerne var facinert av lyset her, som selvsagt skifter både med klokkeslett og årstid. På mitt korte en dags besøk var det et fantastisk vær, og mot kvelden tok jeg noen bilder der jeg synes lyset ble riktig vakkert :)
  • Versjoner:
  • Versjon #1
    Original
  • Lagt inn: 2007-04-09 16:31:17
    Versjon #2
  • Lagt inn: 2007-04-09 16:32:24
    Versjon #3
  • Lagt inn: 2007-04-09 16:34:26
    Versjon #4
  • Lagt inn: 2007-04-12 22:53:10
    Versjon #5
Utstyr
  • Canon EOS 350D
  • Sigma 17-70 mm
  • Brennvidde70mm
  • Blenderf/14
  • Lukker1/100s
  • FilmtypeDigital ISO 100
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriNatur
  • Lastet opp
  • Visninger502
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_249551} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (17)
Eva Marie P.

Steike for en bein horisont!!!
Stlig med disse steinmuene, lager en fin komposisjon i bildet ditt. Anderledes strandbilde dette. Kreativt.
Lyset falle så pent på steinene, det er veldig pent. Du formidler en god stemning her.
-epl
Avsluttet .

Dette lignet nesten på alle steingardene vi har her på Jæren. Og strender. Det er interessante ting du viser oss her med disse moloene? som er bygget opp på en slik måte at de skal gi litt ly mot vær og vind.

Jeg blir nok ikke helt komfortabel med denne komposisjonen du viser her. Vel, hva vet jeg, kanskje det ikke finnes alternativer, men jeg ville nok prøvd å fått en diagonal linjeføring med disse prektige steinene. Slik som de er nå kommer de inn fra den ene siden for så å forsvinne ut i den andre. Ikke den mest heldige løsningen, mener jeg da.

Horisonten har du ikke fått bein. Steingarden og for så vidt resten av bildet også lider litt av hard etterbehandling, en kan nesten se pixlene sloss med hverandre om hvem som skal være den sterkeste:)

Skal du først ha denne kompen, synes jeg at det hadde passet å kuttet noe nede, fått bort den vannpytten, og heller hatt en høyere himmel, eventuelt et kvadratisk format på bildet.??

Nei, men det var bare noen tanker som jeg her beskrev, og jeg må nok si at de andre bildene herfra har vært veeldig mye bedre.

Kanskje du skal ta deg en ny tur i redigeringen av dette bildet.

mvh arild
Jostein S.


Hei!

Interessante steinrekker det her. Utrolig bein steinrad den borterste raden. Er ikke så kritisk som forrige komentar. Synes bildet virker spennende både når det gjelder lys og komposisjon.

Jostein
Rune S.

Hei Ole-Kristian! Flott fortellende bilde ifra Skagen i fine brun- og blåtoner! Artig komposisjon med disse parallelle linjene. Bra sett!

Mvh
Rune S
Ole-Kristian T.

Takk til Eva for positive ord! Takk også til Arild for interessante betraktninger, du er som vanlig veldig konkret, og jeg er veldig glad for synspunktene å bryne meg på.
1) Jeg har flere bilder med disse moloene, noen med diagonal linjeføring, som jeg egentlig liker veldig godt selv, men var usikker på hvilket jeg skulle legge ut. Valgte dette, med mer flateinndelt komposisjon, mulig det blir litt kjedelig.
2) Horisonten prøver jeg alltid å sjekke. Men du har rett, den heller.
3) Hard etterbehandling: Igjen har du nok rett.
4) Ang. komp. og utsnitt: Jeg har allerede noen utgaver liggende der jeg ikke har med vannpytten i forgrunnen, også en med kvadratisk format. Jeg skal legge ut noen av dem. Min mening med rektangulært format var å understreke gjerdene. Liker egentlig vannpytten også :) Kanskje jeg får synspunkter fra flere på akkurat dette.
5) Du har likt noen av de andre bildene fra Skagen bedre, og det kan hende det er essensen her: At dette ikke er så bra. Men uansett så lærer man. Så jeg satte stor pris på din rett-på-sak konkrete kommentar.
Ole-Kristian T.

Hei Jostein og Rune! Takk for kommentarer, dere kom meg i forkjøpet her. Interessant å se at dere begge liker komposisjonen. Ofte er det jo ingen fasit, men flere kommentarer til sammen gir et nyansert bilde og flere innfallsvinkler. Takk igjen!
Eli B.

Hei, jeg synes komposisjonen er spennende spesielt i den kvadratiske versjonen. Det kvadratiske komponert sammen med de rektangulære bildedelene gjør at komposisjonen blir trangere, men også mer spennende og harmonisk enn i de andre versjonene. Blikket glir mer innover i bildet, mens i de rektangulere versjonene flyter det mer utover og det er ikke så lett å feste blikket.
Liker fargene i bildet og stemningen.
mvh Eli
Wenche J.

Hei Ole-Kristian, jeg liker versjon 4, og jeg kan ikke egentlig fortelle deg hvorfor. Komposisjonen og utsnittet foeles bare riktig i denne versjonen i mine oeyne:) Himmelen har ingen betydning..saa den kan vaere liten mens stenene i forgrunnen er det viktigste. Flotte Skagen-farger i fine toner. Liker bildet ditt.
Mvh Wenche
Lars-Anders M.

Meget fint landskap. Bra.
L-A M.
Avsluttet .

Hei igjen
Synes v2 er mye bedre. Renere og uten farvestikk. Helhetlig bedre å se på.

mvh arild
Ole-Kristian T.

Takk til Eli for grundig forklaring på hvorfor du liker best #3, takk til Wenche, som foretrekker #4, takk til Lars-Anders for kommentar og til Arild for oppfølging av tidligere synspunkter. Setter pris på alle kommentarene!
Jostein F.

Hei ! Synes bildet har noe endeløst over seg, i den sammenhengen fungerer den repeterende linjeføringen og elementene godt, så jeg synes komposisjonen er god i forhold til hva jeg opplever med bildet. Ville kanskje beskjært bort vannpytten i forgrunnen, men kun den.

Mvh; Jostein
Jan Frode A.

Versjon #2 syntes jeg er best med tanke å at du viser disse rekkene med stein på en flott måte her. I 2'ern får du også fram en bedre struktur. Liker egentlig utsnittet slik det er i #2 (og #1), de 2 neste versjonene blir for trange for det åpne danske landskapet.
Joda, 2'ern tåler muligens en beskjæring nedenifra, men jeg syntes vann og sand her er med på å beskrive miljøet.

mvh Jan Frode
Avsluttet .

Fint bilde. Jeg liker v1 best.
Ole-Kristian T.

Hei, takk til Jostein, Jan Frode og Anette for kommentarene. Det er utrolig interessant å lese hvordan mange opplever bilder på forskjellig måte! Jan Frode; det med komposisjonen i forhold til det åpne danske landskapet synes jeg var en interessant innfallsvinkel. Skal legge ut en siste versjon ut fra #2 der jeg har beskjært vannpytten.
Avsluttet .

Har ikke fått dette med meg før jeg.
Men for et nydelig lys og for noen herlige farger og linjer:-)
Flott bilde.
Hilsen Tone!
Tone A.

Hei Ole-Kristian
Desse vakre Skagenbilda dine har eg sett over nå og denne versjonen likar eg også, sjølv om Skagen I er min favoritt.
Her er det mange versjonar men det versjon 2 utan kutting og med mindre usm som eg likar best her.
Fin forgrunn med vatnet som er så blankt at ein ser sandrillene i botnen, og med litt refleksjon av steingarden og med fint lys.
Desse vatnområda gjentek seg bakover spesielt i høgresida og dannar ein litt bua diagonal og er fine kontrastar mot dei horisontale steingardane.
Steingardane gjer bildet spesielt saman med lyset som fell så fint på steingarden i forgrunnen og på sandstrukturen der.
Lengre bak er det litt meir mørkeparti i sanden og steingarden i høgresida er mørk og prega av å stå under vatn. Litt av bølgene rett bak den lyse steingarden i venstresida men elles virkar sjøen roleg. Horisonten heller litt til høgre med ein litt tung himmel utan skyer.
Lyset gjer mykje for bildet saman med steingardane spesielt forgrunnen har flott lys og heile bildet osar av ro.
Var dette det siste bildet i serien din?
:) Tone
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu