Aku-Aku jr.
I solnedgangen med blikket mot Krækkjenuten.
Utstyr
  • -
  • -
  • Blender-
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriLandskap
  • Lastet opp
  • Visninger253
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_289052} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (12)
Kjell Sigurd S.
Meget flott laget dette, og ikke minst godt sett. En velkjent positur gjenskapt i et annet miljø. Liker at du har tatt med litt miljø rundt. Malerisk og flott himmel. Vellykket.

Kjell S
Yngve Sem P.
Godt sett er det første jeg også tenkte. Rødskjæret på himmelen er aldeles nydelig, og plasseringen av ''statuen'' god. Fine linjer oppstår ned mot den lille steinen.

Jeg vil også nevne en liten ting om tittelen her. Jeg besøkte Påskeøya for noen få år siden. Hvis jeg ikke tar skammelig feil, så har aku-aku noe med hvordan statuene på Påskeøya ble flyttet, Heyerdahl hadde jo en av flere teorier rundt dette. Selve statuen kalles moai, ofte plassert på en plattform som ble kalt ahu. Aku-aku er nok et bedre kjent begrep for nordmenn som har lest boka, men jeg tolker ditt ''jr.'' som en henvisning til statuen, og da blir det altså feil. Men ikke så veldig viktig :)
Lars-Anders M.
Er det fra Påskøya? Bra silhuett.
Espen A. I.
Godt teknisk og et veldig pent visuelt bilde. Ser noe smårot etter kloning på bar bakke, men dette plager meg ikke noe nevneverdig, slik må vi forvente i en digital verden.

mvh Espen
Audun M.
Kjempefint at du sammenligner og får folk til å se på bildet en ekstra gang.. jeg såg ikke påskeøya når jeg såg bildet for første gang ! Er det litt uskarpt i midten nederst på bildet ? ellers mycket bra !!
Odd Tore S.
Takk for kommentarer!
Dette er bildet rett ut av kameraet, med en liten økning av kontrast for å få helt mørke siluetter, ingen økning i fargemetningen, og ingen kloning bortsett fra ett støvkorn på brikka på mimmelen.
Den uskarpe biten av forgrunnen er horisonten sånn 2 km vekk. Det var ikke mulig å senke kameraet mer her siden terrenget skrånet oppover fra steinene.
Yngve,
det kan godt være at du har rett. Jeg har boken og har lest den, men for lenge siden. Det kan være grunn til å grave den frem igjen for å sjekke, om boken da ikke er på hytta.
Odd Tore
Roger K.
Hei Odd Tore!
Når en har slikt lys å arbeide under til silhuettfotografering og motivene ligger der så klart kameraet skal frem. Du nevner forsiktig økning i kontrast og viktig at dette ikke blir for hardt. Det virker fort unaturlig da, men her er du innenfor med bra margin. Vil tro og virker slik at du har oppskarpet det litt i redigering eller gjør det via kameraet. Jeg aner halo rundt silhuett. Veldig lett å få dette under slike opptak. I så fall skru av oppskarping i kameraet og ta det via redigering. Himmel skal en holde seg mest mulig vekk fra oppskarping. Muligheten for kontrastøkningen din også får denne haloen frem. Den er svært liten, men synes desto bedre på utskrifter. Når jeg nå er ferdig med den ekstreme småpirkingen så synes jeg dette er flotte saker. Øyne for motiv har du noe du viser stadig.

Mvh RK
Odd E. k.
Hei Odd Tore!

Et meget flott bilde, minner mest om stauene på påskeøya. Flott formidlet der skarpheten er på topp. Liker godt fotovinkelen noe opp på motivet, der silhuetten kommer fint frem mot den vakre himmelen. Et rolig bilde, som jeg gjerne kunne hatt på veggen i storformat. komposisjonen og utsnittet meget bra Odd Tore!

Ha en fin lørdagskveld!

mvh

Odd E.
Steinulf L.
En fargepalett som kan betraktes lenge. Automatisk oppskarping har jeg valgt å ha avskrudd. Støyreduksjon på lang lukkertid har jeg på, men den gir neppe haloeffekter, om den er på i ditt tilfelle. Selv ser jeg ikke haloene i ditt bilde.
Odd Tore S.
Takk for flere innspill!
Det er en tendens til halo, spesielt rundt høyre side av steinen i venstre side. Den er med på originalopptaket sett i Actual pixels, som er gjort uten oppskarping og øket fargemetning med D200. Den har overlevd og blitt mer tydelig ved downsampling og .jpgkomprimering (i trinn).
I tillegg tåler ikke himmelen mer enn ørlite økning av kontrast og ingen økning av fargemetning før det oppstår ''fargebanding''.
Dette har jeg opplevd andre ganger også, både med D200 og 300D/20D/400D. Fargebanding oppstår også lett ved scanning av dias med himmel som dette.
Jeg er tilbøyelig til å tro at dette skyldes teknologien slik den er pr i dag, men er egentlig skuffet over D200 når det gjelder både dette og støy i blåkanalen. Jeg leste ut fra testene at det skulle være vesentlig bedre enn Canon 20D/400D. Det er det også, men ikke så bra som jeg hadde forventet. Mulig at jeg er for kravstor, og i tillegg bruker kameraet nokså nær grensene for det det kan yte.
Det blir spennende å se hva D300 med ny brikketeknologi kan drive det til når de første testene av det kommer. Men nå er jeg utenfor bildekritikkens grenser for kommentarer.
Odd Tore
Erik J.
Assosiasjonen til Heyerdahl er rimelig klar! Artig sett under helt andre himmelstrøk og bra utført!
ingeborg w.
Fin form på steinen der og de dype tonene er varme og kledelige. Jeg lurte faktisk på om du hadde vært ute og reist, men skjønte på underteksten at så ikke var tilfelle.
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu